10měsíční miminko neprospívá. Co si o tom myslíte?

matyldik
11. bře 2022

Zdravím, prosím názor a zkušenosti. Syn se narodil v termínu 3,5 kg a 50 cm. Zezacatku pribiral krásne,i kilo měsíčně. Od 4.měsíce,když se začal přetacet a papat prikrmy,tak se nárůst zpomalil,což jsem si říkala,ze je asi prave už tím pohybem. Velmi rychle se zacal pak plazit,sedět,lézt,stoupat si. Ale v pulroce měl 6,9 kg. V 8.měsících dokonce zhubnul na 6,8 kg,ale měl par dni nějaké prujmy,nejspíše k zoubkum,takže jsme sli v 8,5 měsícich na prevazeni a měl 7,1 kg. No a teď na 10.měsícich měl 7,25 kg. Je to hrozne málo,trápí mě to. Krásne papa,všechno sní,často si o jídlo říká,nijak ho neomezuji,v noci ještě dost často kojim,přesto mi nepribira. Měří 73 cm,za poslední dva měsíce vyrostl jen o 1cm. Hlavička mu roste taky velmi pomalu. Fontanelu už má skoro zarostlou. Mám z toho obavy. Jinak je to veselý chlapeček,šikovný,v noci tedy pěkne vyvadi,ale přes den spinka většinou 2xhodinu,takže super. Doktorka neřeší,rekla,ze je asi akcni a tak moc nepribira,ale takováhle váha v 10m? V roce bude mít s tímto tempem tak 7,5 kg…to je přeci silene málo 😔

veroniquecz
12. bře 2022

Uklidnim tě, malá má v roce 7,4 kg a 74 Cm. Narodila se s 2.900. Jí pěkně, ale je to torpédo, proste se nezastaví celý den. Nemusí být všechny děti vykrmení obrici.
Pokud je spokojený, jí, čůrá dostatečně, psychomotoriku má v pořádku, tak bych neresila ❤️

sanyy22
12. bře 2022

@matyldik kamarádka má dceru 15 měsíců, a váží 8.5g

rejalin
12. bře 2022

Podle mě je to v pohodě, to rozmezí " normální" váhy je u dětí velké. I si myslím, že pokud se hodně hýbe, tak je normální že i trochu hubne 🙂 pokud byla doktorka v pohodě a malého nic netrápí, tak bych to vůbec neřešila 😉

knoesell
12. bře 2022

@matyldik syn byl teda nedonošený, vážil 2130g, ale v roce měl 7,6kg a 72cm. Úplně stejně má chuť k jídlu, jí téměř všechno a často. V roce jsme to společně s doktorkou řešili krevními testy a testy na potrav. alergie a funkčnost štítné žlázy. Vše vyšlo v naprostém pořádku. Teď v 18mes měl 8,6kg a doktorka už nic neříkala. Je prostě malý drobek, v našem případě to má po mně, manžel i když je teď hodně vysoký, tak v dětství byl taky maličký. Vůbec bych se s tím nestresovala.

ferda90
12. bře 2022

@matyldik Ahoj, syn se narodil 11 dní po termínu, porodní, váha byla 3830g a 51 cm. V roce měl 8320g. Teď má 13 měsíců a co jsem ho vážila, tak má 8400g. Taky je akční, docela brzo začal lež, v 10 měsících a dvou týdnech začal chodit a sotva ráno otevře oko, tak už vstává chodí, leze,,, běhá,, za psama. Dost ještě kojím, ale normálně jí obědy, svačinky, ale žádný velký jedlík to úplně není. Mám vždycky hrůzu když jdu k dětské co nám zas na tu váhu řekne. Filípek je veselý, divoký, hravý kluk a já jsem taky docela drobek, ve svých 32 letech mám 168 cm a 53 kg. Přítel měl v roce taky nějakých 8500kg,u něj se ta váha zlomila mezi 13 až 15 rokem kdy přibral 20 kg, teď je to velký chlap, který má ramena, nohy a zadek a váží nějakých 96 kg a přitom v dětství taky drobný.

katka9184
12. bře 2022

Ahoj, syn má 13 měsíců a nemá ani 9kg, je hrozně akční, takže to prostě spálí. Přitom pusu nezastaví, pořád něco dlabe ☺️

fouskovi
12. bře 2022

@matyldik hlavně na dětech nehledat hned něco špatně pokud papá hezký kaka čůrá tak hold nebude buclaté dítě ale vše vyběha hlavní je že nijak nehubne

matyldik
autor
12. bře 2022

Děkuji za odpovědi. Je pravda,ze první syn pribiral krásne,ale pak,co se začal stavit a lézt,tak nabral od 10.do12.měsíce jen 50 g. A na roce měl tedy 8,9kg. Ale to mi přišlo tak nějak normální,tady u nasi druhé zizalky mi to trochu zarazi,nemá ani dvě bradicky,ani žádný faldicek na nozkach,nic,proste zizalak 🙂 ale je cely den v pohybu,od toho půlroka určitě,takže snad je to k tomu🙏🏼

zizkmi
12. bře 2022

@matyldik syn ma rok 7,5 kg a 69cm. Cely den ji a celou noc se koji 😁