10měsíční holčička má najednou větší potřebu spánku

schnee
10. srp 2016

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, ujistit...... mám desetiměsíční holčičku, která mi většinou vydržela cca 3 hodinky vzhůru, pak potřebovala jít spinkat, spala tak maximálně dvě hodinky. Poslední dobou (zpětně si uvědomuji, že to bude už déle - třeba měsíc) má větší potřebu spánku, je unavená už po hodině a půl až dvou a spí třeba dvě tři hodiny přes den. V noci spí od cca devíti do šesti, kdy jí musím budit na jídlo. Je to normální? Mám chtít nějaká vyšetření, jaká? Po probuzení je aktivní, stoupá si k nábytku, obchází ho, leze......

katharinka4222
10. srp 2016

Podle mě je to normální. Buď ráda, že ti spí. Já mám 9 měsíčního kluka a ten spí přes den 2-3x cca půl hodiny. Takže 1,5 hodiny za den.. A to ještě jen pokud je venku v kočáru.. Doma v postýlce nespí. Večer teda usne už cca v 7,ale i tak se budí 2x za noc a ráno vstává zase v 7. Spánek je hodně individuální a velice rychle se mění. Syn i dcera si vždycky vytvořili tak na měsíc režim a další měsíc to bylo zase jinak.. Souvisí to s její aktivitou, v tomto věku se hodně vyvíjí,takže se rychleji unaví.. Takže bych to nechala, ono se to brzy zase změní a budeš ráda, pokud bude spát alespoň 1,5 -2 denně :D

schnee
autor
10. srp 2016

To já jsem ráda, jen je to změna k tomu, že potřebuje více spánkua proto to řeším. Nepříjde mi, že by byla o moc aktivnější než třeba právě před tím měsícem. Čím je dítě starší mělo by spát spíše míň a míň ne? Všude se píše spíš o dětech nespavcích, ale moc diskuzí o dětech spáčích nebo dětech co se jim změní režim tak, že potřebují více spánku není moc. ☹

schnee
autor
10. srp 2016

Abych to upřesnila. Řeším, jestli je normální ta změna? Předtím tolik spánku nepotřebovala, vydržela tři hodinky a někdy i čtyři vzhůru. Je to normální nebo to mám řešit s mudr?

ivular
10. srp 2016

@schnee A pozorujete u ní jakoukoliv jinou změnu? Je malátnější, rychleji unavitelná (teď nemám na mysli vyloženě spánek)?

schnee
autor
10. srp 2016

@ivular Malátnější asi ne. Co myslíte tím unavitelná? Ona po hodině a půl už vypadá, že by spala, pak zase chvilku leze, ale po těch dvou hodinách už je na ní vidět, že je unavená. Dám jí do postýlky, lehne a spí. Maximálně pět minut si tam hudrá, ale hned spí.

ivular
10. srp 2016

@schnee Unavitelná - že nezvládá tolik aktivit, co dříve. Že si např. rychleji sedá, lehá, zatím co dřív by ještě běhala..
A zdá se vám, že se ta spavost zhoršuje, nebo prostě změnila režim a teď už to jen přetrvává?