10měsíční dcera nespí a neumí usnout v postýlce

kacanova
20. pro 2017

Milé dámy, ráda bych poprosila o radu:
Mám 10 měsíční dceru. Do cca 5 měsíců spala krásně, 2 buzení za noc. Pak se začala budit po cca 2 hodinách, v první části noci i po hodině i méně, ale stačil dudlík a spala dál. Přibližně týden není vůbec schopna sama usnout. Když se jí snažím položit do postýlky, řve jak tur a nepřestane, hned se přetočí na bříško, vůbec nechce ležet. Přitom předtím zívá a mne si oči. Dříve trošku pokňourala a pak usnula. Takže teď usůpávám v nosítku a po usnutí dám do postýlky. Budí se ale po cca 30 minutách řevem, pomůže dudlík, a tak pořád do kola, pak kolem 11 už dudlík nepomůže a usne až u prsu. Spíme spolu v posteli, budí se po cca 2 hodinách, nakojím a spíme dál.
Když spí přes den v kočárku, na balkóně někdy dá i tři hodiny bez přerušení.
Máte nějakou podobnou zkušenost? Co s tím? Že se budím po dvou hodinách nějak přežiju, ale chtěla bych vyřešit alespoň to usínání...

pavca1982
20. pro 2017

Naší malé bude 10m. spí vedle mě postýlku máme přiraženou a sundanou bočnici.Malou kojím z 90% v noci i několikrát ale spíme u toho a neřeším to.Dudlík nepoužíváme a Kibi jen na vycházky ven do přírody a do obchodu.Usíná vždy u prsa.

normalnimatka
20. pro 2017

uspávání u prsa nelze? a nebo si s ní prostě lehnout rovnou, nějak ji hladit, snažit se ji přimět ležet -třeba i vydržet pár dnů nějaký kňourání, než si lehne a zalomí to?

voleskap
20. pro 2017

Myslím, že to je chvilkove období, které přejde 🙂 A taky myslím, že s tím nic moc nenadelas 😀 Nechala bych si ji u sebe v posteli, abyste se obě v rámci možností vyspaly a nijak bych to nehrotila 🙂 Určitě to brzy přejde a pak zase poputuje do postýlky 🙂

voleskap
20. pro 2017

Jo a s tím usínáním... Uspat ji přímo 7 Tebe v posteli nejde? 😉

normalnimatka
20. pro 2017

taky bych si ji tam rovnou dala..proč ji přendávat, když pak stejně spíš s ní?

caseopea
20. pro 2017

@kacanova Nebudou jí trápit zoubky nebo je to tak pořád v kuse? A co si dát postýlku k posteli a případně sundat bočnici? To by asi bylo možná řešení, když stejně nechce být v postýlce sama.

lida9
21. pro 2017

my mame od zacatku mimco ve vlastni postylce ve vedlejsim pokoji... ted je mu neco malo pres rok a kdyz rostou zuby tak taky se budil snad kazdou hodinu, ono to zas prejde jako vzdy, ale vydrzet to je narocne... usinani ale ma zavedeny vzdy v postylce a to i pres den, nosit 11kg moje zada uz nezvladaji, ale je fakt ze pri usinani neplace... pokud ma ten plac z nejake bolesti/nekomfortu tak po podani napr nurofenu nam prospi celou noc, ale tezko mu ho bude clovek davat jen tak🙂

junkka
21. pro 2017

Dcerka to tak take mela. Vzdycky jsem ji nakojila, dala do postylky a spala, ale kolem toho osmeho mesice se naucila behem tri tydnu lezt, sedat si a pak i stoupat a byl konec s klidnym spanim aspon na 4 mesice. Proste jakmile jsem ji polozila do postylky uz sedela a později stála. Musela jsem ji uspavat v náručí, pevne ji drzet pac se dost vrtela a az byla uplne tuha, tak teprve položit.
Urcite je to jen obdobi a zase to prejde, musis holt vydrzet ;)
Mimochodem dcerka mela v te dobe, kolem roku 13 kg a to byla teprve radost to uspavani v náručí 😅 Kazdovecerni posilovna hadra 🙂

sarad
21. pro 2017

Mám podobnou zkušenost. Okolo 5. měsíce začal syn dělat problémy s usínáním, pořád se budil z řevem. Co poradit nevím, protože u nás nic nezabralo. Pouze jsem ho přesunula do naší postele a manžela vysunula a tak to bylo až do jeho cca 4 let. Usínat se naučil sám až ve 4 letech a být ve své posteli a prospat celou noc neumí prakticky ani dnes, ve cca 4,5 letech.