Ahoj, prosím, nemáte zkušenost s následující situací: 20měsíční syn je poslední měsíc jak Jekyll a Hyde. Pokud je se mnou (matkou), je protivný, vzteká se, nezabaví se sám. Chce chovat, pořád volá "mami", i když na mě vidí. Když se má jít koupat, má skoro hysterický záchvat. Brečí, když ho dávám spát apod. Když ho hlídají babičky, nezapláče, a to se mu určitě taky nevěnují neustále. Mluví o něm obě jako o nejhodnějším dítěti. U babičky poprvé minulý týden dvakrát spal. Koupání, usínání bez jediného kvíknutí, dokonce vstával o dvě hodiny pozdějc než doma.
Neumím si jeho chování vysvětlit. Dá se s tím něco dělat? Nebo jen čekat, až ho přejde. Mě to svádí nechávat ho teď u babiček co nejvíc, jen se trochu bojím, aby o to víc nebyl protivný doma...
Díky všem za názory.
Meli jsme to dlouhou dobu dost podobne. Jirika uz od dveri v obchode kam casto chodime zdravi "ahoj vztekloune", ale kdyz ho hlida nekdo jiny, je uplne v pohode. Kdyz jsem tam ale ja (napr. na navsteve u nasich) tak knoura a nehne se ode me hnout. Jak ale odejdu a pomine prvotni rev, pry je z nej andilek. Posledni dobou se to ale zacina zlepsovat. Ted jsou mu dva roky. Podle me je to uplne normalni. Vi, ze maminka tu bude vzdy a bude ho mit rada vzdy. Tak si muze dovolit vic. Jak uz jsem ale psala, u nas uz se to lepsi. Beru to jako prirozenou soucast vyvoje psychiky a otukavani hranic, ktere mu budou povoleny.
@andreas007 Ahojky,to je tak nějak normální,že je dítě doma k neudržení a zkouší to na maminku 🙂 .A babičky říkají,jen přijdeš už neposlouchá....mluvím ze zkušenosti.Na kurzu respektování to vysvětlili jednoduše.S rodiči/zvláště s maminou/ se dítě cítí v bezpečí 🙂 .
mám něco hoodně podobného 😉 doma se mnou často protivka ufňukaná,ale jak jsme např. u babičky,tak je zlatý 🙂 ale jak píšeš,jedině,když je tam sám,když tam jsem taky,tak pro změnu dělá psí kusy 😀 ale když prý odejdu,tak hotový anděl 🙂 myslím,že je to normální vývoj dítěte 😎
@andreas007 tohle přesně dělala neteř. Když jsme jí hlídali ať já nebo mamka byla suprová, ale jakmile se objevila švagrová (její maminka) totální obrat o 180stupňů, ufňukaná, protivná, prostě úplně jiné dítko.
@andreas007 My to máme taky aod té doby, co jsem teď byla v porodnici (první moje vícedenní odloučení od syna), tak je to ještě stokrát horší. Asi jedině vydržet 😒
Díky všem! Já už si myslela, že máme tenhle problém jen my. Dcera ani synovci tohle nedělali. Měli období, kdy vyžadovali na všechny činnosti jen mámu, ale že by byli v její přítomnosti takhle protivný a ubrečený, to ne.
Takže zatnu zuby a budu doufat, že ho to brzy přejde 😉
Ahoj, to se mi ulevilo! Můj synek má 17 měsíců a je to hrůza! Co jsem přestala kojit (před 3 měsíci) tak to vypuklo. Bohužel se k tomu přidalo i časté noční buzení (i 7x za noc) - volání mámy a následné usnutí jen u mě v posteli 😖
My to máme zrovna tak syn 18 měsíců, jak se se mnou tak pořád jen kvičí, drží se mě za nohu a nesmím se od něj hnout. U babiček nebo když ho hlídá manžel zlatý dítě. Mamka mě vždycky vyhazuje ať jdu pryč a nechám ho tam samotného. ZA MĚSÍC JDEME SE STARŠÍ DCEROU DO NEMOCNICE A BUDE S NÍM MANŽEL TAK DOUFÁM, ŽE AŽ SE VRÁTÍM BUDU MÍT HODNÉHO CHLAPEČKA ZPÁTKY 😀 Jinak si myslím, že je to přejde je to prostě vývojový stupeň...prostě vydržet