Ahoj chci se zeptat malý má neustálou potřebu pit čaj i přes to že je přepity už nebo plný jídlem. Vyžaduje pití nonstop. Čaj sem dělala slazeny i neslazeny. Může to znacit něco s ledvinami nebo to je v pořádku? Když nedám čaj bývá někdy i kravál
A kolik toho za den vypije? Dcera má taky rok a půl a někdy mám naopak problém, aby pila, někdy pije dost, ale v podstatě mximálně dá za den 500ml mléka a cca litr čaje...
@jako_mala_holka eeeee a tohle ti přijde jako málo? To je litr a půl tekutin PLUS v jídle (jogurty, ovoce, zelenina, polívky..) litr a půl nevypijou ani dospělí někdy. 😀
Malej má dva roky a kousek a vypije za den cca 300-400ml mlíka a tak 200-300ml čaje/vody džusu. Víc ani prd. Mě to přijde málo, já piju hodně, ale mu to viditelně stačí: čůrá dostatečně, zácpu nemá, moč světla a nesmrdí. 🙂 Každej má potřebu jinou. 🙂 Já třeba za den vypiju tak tři litry a přítel ani ne litr.
@jako_mala_holka ty jo to nevypije moje ani ve 2 letech
Kolik toho za den vypije celkem? Pokud je to voda nebo neslazený čaj asi bych to nějak extra neřešila pokud to nejsou 4 litry.
@nikolamlyncekova
ja bych hlavne nedavala na piti jenom caj,je treba ty tekutiny stridat.Ja kdyz piju jenom caj tak mam kolikrat silenou zizen i kdyz ho vypiju dost.
Nadmerna zizen muze byt priznakem cukrovky
@me_druhe_ja nee, tohle mi nepřijde málo, to jsem se možná špatně vyjádřila, tohle když vypije, tak super, ale někdy když nepije nebo pije málo, tak třeba jen to mléko a k tomu jednu flašku, takže třeba 200-300ml, a to právě má i suchou plenku... ale další den zas dobrý
@jjasmina
@me_druhe_ja no už vidím, že jsem to blbě napsala 🤦♀️👍🙂
@leniczka23 caj vypije i přes dva litry možná i více za minutu stáhne kolem 250ml a hned další a další a další
@leniczka23 a plinka mu pak vydrží max půl hodiny ani ne a za den plinek vystřídá XY.. k tomu se budí i procurany to je na denním pořádku
A hlavně když už se tady ptám tak nemáte s tím někdo zkušenost ? Zajímá mě mě mu ten pitný režim upravit
Určitě bych to důkladně konzultovala s mudr - ledviny, cukrovka. Sama bych mu pití neomezovala, spíš zjistit jestli má opravdu pocit žízně. Dělá to i když jste venku ? Když si hrajete ?
Jinak čaj bych nedávala, jen vodu.
@petrasipkova1 ano pořád chodí a čaj čaj caj není chvilka kdy nechce
@petrasipkova1 když usíná tak mlaska takže vůbec právě nevím ale s dr konzultovat budu
@petrasipkova1 vodu nepije
@nikolamlyncekova
jak nepije vodu?tak mu proste nic jineho nedej.pit jenom caj fakt neni nic zdraveho.
@nikolamlyncekova rozhodne bych nefavala druhou flašku prave kdyz vypil 250ml. Nejdriv treba za hodinu. A ten caj bych prevedla na vodu, treba postupne redenim. 1. Den ctvrtinu vody, druhy pul na pul, .... pak uz jen ctvrtinu caje . A nebo fakt caj nedat. Kdyz bude mit zizen bude pit vodu. Moje mlada v tomto veku vypila treba i jen 200ml za den. Vody. Mliko uz po odstavu nepilavubec. Pila malo. Musela jsem ji cpat okurkama, melounem a polivkama, redit presnidavky vodou. 😅
@nikolamlyncekova moje druhy dite bylo pravy opak nez prvni... tn zas pil hodne. Jen stavu protoze to dokoukal od starsi segry. Vypil i 2L za den. Vecer jsem mu uz davala min a hlavne uz jen vodu. Po veceri a v noci nemel narok na nic jineho nez cistou vodu. Kazdy je prostě jiny. Kdyz to u takto maleho ditete nani vic jak ty 2L za den tak asi jeste dobry. Pak jje ddruha vec, jak moc obtezujici je ten prutokac😅
Co bych za tvůj problem dala. Nas syn zhruba v roce a pul pit prestal, ted ma 5 a oficialne ma vypit 1,5 litru, ovsem jsem rada, kdyz do nej za den natlacim tretinu 😔 Myslim si, ze nadmerne piti nevadi. Aspon vyplavuje toxiny.
@martiniquest dcera v 6 lezech v nemocnici s mou nonstop asistenci dala max ten povinny 1L denne. Jinak byla i v tomto veku na pllitru max 750ml za den. Proste to tak ma.
@konidana Jenze ja se toho bojim. Neustale ma kruhy pod ocima. Trochu pomaha ho fakt nutit, protoze jak se rozpije, dava si pravidelne aspon tech 500-600 ml. Kdyz to par dni nehlidam, vypije za cely den sklenicku. Zdrave to neni. Ale vim, ze je to pomerne caste. Oba extremy
No tak to co píšeš, to fakt dost vypije, zkusila bych dávat jen tu vodu, případně se informovala u doktora, jak radí holky
@martiniquest Dobře to sice není, ale někdo prostě nepotřebuje vypít tolik. Já, moje máma i babička nepijeme skoro vůbec. Syn to zdědil po mně a taky toho moc nevypije. Problemy s tím nemáme zatím nikdo, tak snad ani mít nebudeme.
@nikolamlyncekova Jak ti tady už radí. Ja bych mu jen caj pít nedavala. Za prvé pokud se nemýlím tak většinou u toho čaje je psané 2-3 šálky deně. A za druhé pít ti může tolik právě kvůli tomu , že mu chutná a nezná ještě "miru" takže já osobně bych mu to střídala s vodou. Ono se ti to pak vyplatí i do budoucna, že bude zvyklí pít i něco jiného. S tím má teď svým způsobem problém kamarádka, že její dítko nepije nic jiného než čaj. A když jsme v létě byli na výletě tak její dítko si svůj caj vypilo hned. Tak jsme se pak stavili v jednom stánku kde měli jen neperlivou vodu. Kterou samozřejmě vypít nechtel, takze skoro cely 3 hodiny než jsme se dostali k autu a k civilizaci, kde by čaj měli, tak řvalo a řvalo, že chce pít a nebylo k utiseni a to tomu dítko už je 6 let.
Kdyz usina tak mlaska ? Nemá hlad ? Doufam,ze ten čaj nepije z lahve s dudLem 🙈 to by se taky mohl jen ududlavat. Dávala jsem nejdříve pít z hrnecku s tvrdým pitkem a potom normálně z hrnecku.
@nikolamlyncekova Nemyslím si. Náš druhý syn pil jak velbloud v tomhle věku. Na posezení vypil lahev a pak šel "bam" pro další, kterou vypil taky. Věkem se to srovnalo a už pije normálně. Pokud si nejsi jistá, tak se samozřejmě poraď s doktorkou, ale u nás to se zdravím nesouviselo.