Ahoj holky, mam problem se spanim nasi 1,5 lete dcery. Vzdy usinala vzorne, ve 12 po obede jsme ji ulozili do postylky a mala do pul hodinky usnula. Spala i do tri hodin. Vecer pak chodila spinkat kolem osme a spinkala do pul sedme. Ovsem pred 14 dny se to cele ze dne na den zlomilo a mala odmita pres den uplne spat. V potylce lezi a povida si, vyzaduje tam u toho nasi pritomnost. Driv usinala sama. Jedine, co se je noveho je, ze ji roste jedna stolicka. Ale neprijde mi, ze by ji to nejak bolelo. Mate s tim nektera zkusenost? VIm, ze je jeste mala na to, aby pres den nespala, ale nasilim mi to fakt nejde. Nechavala jsem ji i vybrecet, ale bez vysledku. Stejne nespi, jen pak odpoledne sipe jak ma vykricene hlasivky. Podelte se, prosim!! Diky!
To prave nepomaha. Zkousim ji dat i ve ctyri, ale nechce :(
Tak když nechce tak ji nenut. 😉
Batole sice ještě nemám, zato aktivního kojence jo 😀
Kristýna přes den taky nespí, jestli jo, je to svátek, a maximálně půl hodinky. Občas mi to dává zabrat, ale respektuju, že toho spánku tolik nepotřebuje. Já bych vyletěla z kůže, kdyby mě někdo nutil spát (vzpomínka na příšerné spaní ve školce 😠 )
Určitě malou do spánku nenuť, každé dítko to má jinak a někdo už v tomhle věku spaní odpoledne opravdu nepotřebuje. Mám kamarádku s holčičkou, co má taky něco málo přes rok a půl a jí už malá taky nespí. Je mi jasné, že pro maminu to není žádná výhra, já jsem za ty dvě hodiny spánku Aničky po obídku vděčná, je to pro mě relax a když potřebuju, udělám si v klidu plno práce, ale už se taky párkrát stalo, že jsem ji uspávala hodinu a nic, tak jsem ji nechala až do večera. Potom mi odpadla už před sedmou a druhý den už spát šla. Je dost možné, že se jí to ještě změní a zase spinkat bude, nech to na ní. Jinak já si pamatuju, že já jsem třeba nikdy nespala ve školce, ostatní děti vedle mě dvě hodiny chrupkaly a já celou dobu zírala do stropu 😅
Náš malej od roka a půl už nespí téměř vůbec. Když usnul, tak omylem v kočáře v tramvaji.
taky po obědě nespíme - asi tak od 22 měsíců, leda omylem jak píše Kubaka v kočáře nebo v autě, když usne tak večer může jít klidně o půlnoci a ráno je v šest vzhůru. ☹
No je to teda celkem brzo na to aby nespala přes den, ale každý dítě je jiný... no a není potom unavená a protivná?? Fíla když někdy neusne po obědě, tak s tím není vůbec řeč a v 16h je tuhej...
Dcéra má 19 mesiacov a už 2x odsabotovala poobedňajšie spanie - manžel nebol doma a nedokázala som sama znížiť postieľku na maximum a prchala mi z nej. ... bola potom protivná ako voš ☹ 😝 a spánok jej očividne chýbal. Vačšinou vstáva medzi 5-6, zaspáva okolo pol osmej večer. Cez obed spí, ak spí 1,5, keď sme niekde vonku tak do hodiny.
Posledný týždeň sú s tým spánkom strašné scény, reve ako by ju na nože brali, ale nakoniec zaspí a spí tú 1,5 hodinu. Ale myslím, že v deň, keď dostane postieľku bez špruslí, máme po spaní.
Ale ona tak spí-nespí asi od 2 týždňov, keď začala byť hore 2-3 hodiny v kuse, potom si hodila 30min, okolo 11mesiaca začala spať len raz denne 1,5 hodiny.
Keď budem vidieť, že jej ten spánok nechýba, nebudem ju nútiť 😉
No ja byla vcera prekvapena, ze jeste v osm vecer byla ciloucka a miloucka. Zadna protivka a to i presto, ze zase cely den nespinkala. Tak ji asi opravdu nutit nebudu a necham to na ni. Dekuju za vase nazorky, Holky! 🙂
Syn mi nespí od 20měs, kdy jsem ho odstavila od kojení, občas usne, někdy i v kočáru, ale jak spí odpo, večer jde spát kolem 22-23hod, takže když spát nechce, nenutím ho a kolem 19-20hod jde spát. Někdy po obědě jen odpočíváme, někdy si zaleze do postele a jen chvíli leží, někdy koukáme na pohádku a někdy je jak neřízená střela celý den. Nechávám to na něm a spaní neřeším, je zdravý a roste jak má 😀 a to je pro mně nejdůležitější!
A co zkusit jí dát spát dýl? Já teda uspávám i přes hodinu asi už odpolední spánek tolik nepotřebuje 😒 a nebaví mě to ale aspoň ještě přes léto chci aby odpoledne spal... blbý je že pak chodí spát podě večer 😕 zase kdyby nespal v poledne tak usne v pět a o půlnoci má ráno 😀