Závislost na počítačových hrách

meggie12345
19. únor 2018

Ahoj všem, chtěla bych poprosit o rady...
Mám 14 letého bráchu a v současnosti ho nezajímá nic jiného než hraní her. Má kvůli tomu problémy ve škole, známky se mu rapidně zhoršily, ztratil svoje kamarády... Mlátí s ním puberta, s rodiči nechce mluvit, na jakoukoliv jejich snahu o rozhovor vždy jen odsekne. Já jsem poslední, s kým ještě mluví... Nemáte s tím někdo osobní zkušenost? Co vám pomohlo?

hlasimse
19. únor 2018

Nemůžou mu rodiče ty hry zabavit? Dokud se nezlepší známky?

meggie12345
autor
19. únor 2018

@hlasimse Hraje hry po síti. Když mu vezmou počítač, má pořád v ruce tablet... Když mu vezmou tablet, nahradí ho telefonem. Nejspíš hraje i v noci, ráno je totiž téměř neschopný vstát ☹ když jsem se ho ptala, co chce dělat, když nedodělá školu, tak odvětil, že čce být profesionální hráč ☹

hlasimse
19. únor 2018

@meggie12345 Možná by mu měli vzít i mobil a objednat k psychologovi? Určitě to není normální...

zlorenka
19. únor 2018

Ex pritel byl to same, marnej boj, ja od nej nakonec odesla. Odpojit internet, ale pak pocitat s tim, ze se prestane zdrzovat doma a najde si jiny pripojeni, takhle je "aspon" pod dozorem. Psycholog a zaridit, aby se realita stala zajimavejsi nez hry, coz je dost narocny...

janapetrvalska
19. únor 2018

zabavit vse, vcetne telefonu , a az si zlepsi znamky treba ze do 3tydnu dobese z kazdeho predmetu dobrou znamku z prezkouseni zacnete se bavit o navraceni veci postupne, .. a kdyz se zhorsi zase sebrat klidne bych zablokovala internet .. kdyby si nahodou pujcil od nekoho tablet apod. a bez kapesneho .. svacinu , obed vecu dostane doma.. tak se neposmoli kdyz nebude mit ani korunu.. odisky apod. bych sla s nim koupit , zadne penize a bez si to koupit.. chce se chovat jak decko bude s nim zachazeno jak s deckem .. kdyz nema kamose brzi zjisti, ze ma sekat latinu jinak o vse prijde ..

janapetrvalska
19. únor 2018

a to jsou takove recicky, “hrac profesional” kazdy jsme v tom veku neco meli. Kdyz nebude mit z ceho tak pojede jak fretka a pohrozila bych tom psychologem krom zabaveni veci, kdyz se nevzpamatuje ze pujde k psycholozce ..

salot
24. únor 2018

Taky znám takové případy a ráda bych věděla, jestli se s tím dá něco dělat...

prosteovsem
Autor odpověď smazal
Zobraz
normalnimatka
24. únor 2018

bohužel jeden z průserů dnešní skvělý přetechnizovaný doby....
rodiče by z lásky k němu měli radikálně zakročit. zabavit naprosto všecko a řešit to s psychologem. musí pochopit, že virtuální svět není život, a že je to závislost a že to je vážnej problém.
takoejch jako je brácha, je a bude spousta, bohužel...ale je to o rodičích, aby to prostě drželi na uzdě, dokud je to dítě ještě realtivně dítě. v 18ti už se to řeší mnohem hůř a vlastně už nic moc nezmůžeš jakožto rodič...:/ no, snad to dobře dopadne.

tawiyelan
24. únor 2018

Mého manžela jeho “závislost” nás teď celkem slušně živí. Prostě z her přešel k programování. Jeho mozek je úplně jiný, než se může čekat... Je celkem asociální, neumí jazyky, nezajímá ho dění kolem nás. Ale má vystudovanou informatiku na VŠ, diplomu jsem mu psala já, on mi diktoval myšlenky. Druhou VŠ vystudoval za mě... Smaozrejmě problém vašeho bratra bude asi závažnější, ale co mu ukázat, že hry jsou cesta k dalšímu... Ale nejdřív udělat velký dusno, vše zabavit, s mlíkem se učte a PC a jiné jen za dobré známky. Co třeba pravidla? Na hru max. Hodinu denně? Nebo tvrdý vypnutí internetu a přívodu elektřiny k jeho počítači. Represe,vím 🙂