Milé maminky, na několika stránkách jsem narazila na výměny tzv. pytlíkových aktivit pro děti různého věku a ráda bych se něčeho takového zúčastnila také. Jedná se o jednoduché "hračky" nebo "aktivity", které se dají brát s sebou na cesty nebo k lékaři nebo všude tam, kde potřebujeme dítku ukrátit dlouhou chvíli (samozřejmě mají své využití i doma). Byla bych ráda, kdyby se nás tu pár našlo a mohly bychom se navzájem obohatit. Každá z nás by si vybrala jednu aktivitu,, kterou by vyrobila pro všechny ostatní. Pro přesnou představu se můžete podívat např. sem http://rustspolecne.cz/2012/02/vymena-pytlikovy... nebo https://www.modrykonik.sk/forum/na-hranie-a-spo... , najdete zde i nápad yna možné aktivity (vzhledem k věku mého dítka, bych volila aktivity pro děti 2 - 3,5 roku, ale všechno je věc domluvy). Myslím, že by mohlo být dobré, něco takového tu zkusit. Tak co? Půjdete do toho některá?
Já bych do toho taky šla🙂
taky bych se přidala 😵
i já se hlásím!
já se taky hlásím... 🙂
@helulela Skvělé, já bych se přihlásila. Zrovna několik dní přemýšlím, že tady oslovím někoho, kdo má poblíž Hornbach, protože tam se prý dají získat vzorníky barev. My máme v Jihlavě jen Baumax a tam to volně k dispozici nemají. Tak jsem si říkala, že se poptám, jestli by mi to někdo ve dvou provedeních nevyzvedl a neposlal.
@sova33 Ahoj, fajn nápad, akorát by to chtělo zavčas rozlišit věkové kategorie 1-3 a 3-6 let a podle toho se hlásit. A asi by bylo fajn stanovit maximální počet v jednom kole, protože si nedovedu představit, že bych jednu aktivitu vyráběla pro 20 maminek 🙂 Myslím, že tak maximum je 10-12 účastníků. A také bych se přimlouvala za to, aby se nejednalo o aktivity, které stačí jen vytisknout a zalaminovat. Těším se na spolupráci a hlásím se do kategori 1-3 roky.
@katerina108 pokud by to bylo takhle rozdeleny, sla bych do toho taky (v kategorii 3-6) 🙂
@katerina108 Ahoj, díky za příspěvek 🙂 a za zájem. V úvodu jsem psala, že mám dvouletého prcka, tak jsem plus minus pro věk 2 - 3,5, takže klidně těch 1-3 roky, jak navrhuješ ty. S tím počtem účastnic také souhlasím, myslím, že počet kolem těch deseti je tak akorát, abychom se z toho nezbláznily 😀 Diskusi jsem založila v noci a čekala jsem, kolik se nás sejde (nechtěla jsem hned všechno nalajnovat sama 😉 )
Samozřejmě je potom potřeba domluvit i termín, způsob předání apod., ale to bych nechala, až budeme "komplet"
@ofelieee
@rozarka65 Vítám vás a těším se na nápady, připomínky apod. 🙂
Ahoj, já bych se klidně taky přidala... klidně do kategorie 3-6 let (snad ty aktivity neztratím, než je budu moct využít) 😉
@katerina108 Jo, zapomněla jsem reagovat na tu "náročnost". Taky bych byla ráda, kdyby to nebylo jen vytisknout a zalaminovat 🙂
já jsem kat. 1-3 a nabízím momentálně u nás frčící - zalaminovaná deska s obrázky, figurky, házecí kostka s těma stejnejma obrázkama - hází se, přiřazuje se (obrázky, tvary, nebo barvy) - začínali jsme na jedný figurce, teď máme "nadbytek figurek" a děláme množiny, časem se z toho chystám udělat dráhu, takový člobrdo bez začátku a konce 🙂je to možná pro hodně maličký... nebo jinou, která se bude hodit, až dostanu nápad 🙂
Taky bych se přidala do 3-6 .o) Ale teda nemám tušení co udělat .o)
Zdravím, taky bych se ráda přidala, ale musím se mrknout, jestli bych něco zvládla, jsem manuální antitalent. Jinak malý má 2 a 4 měsíce, takže spíš kategorie 3-6, ať máme zásobu dopředu.
Ahoj, rada bych se pridala, strasne se mi libi, jake hry se daji pro deti vymyslet. Vsechny maminky, ktere dokazou vymyslet a vytvorit takove inspirativni hry, moc obdivuju. Ja po pravde reknu, ze nejsem tak kreativni. S vytvorenim bych uz takovy problem nemela, ale zustanu jen opodal s otevrenou pusou stat a kdyz si skupinu neuzamknete, tak rada nakouknu a pokud uvidim u moji starsi dcery zajem vydrzet u jedne hry aspon 10 minut, s dovolenim neco tady od vas obslehnu 🙂 Drzim vam palce, at se "pytlikovani" dari 😵
Ja bych do toho sla...😉