Maminky, máte zkušenost s tažnou tyčí na dětské kolo ? Chtěla bych vedět jaká je s touto věcí spokojenost? Bydlíme ve městě a mám strach aby než dojedeme na nějakou klidnější cestu nebo cyklostezku malý cestu přežil bez úhony. Taky teprve s kolem začíná a tolik toho neušlápne. Je tato tyč vhodná a můžete mi doporučit nějakou konkrétní ? Předem děkuji za odpovědi 🙂
My máme (už dvě) těžší a robustnější českou tyč Koala (nebo snad Koala II), protože jezdíme i po polních cestách a tyč je v místě připojení na dětské kolo hodně namáhaná. Tahle v tom úchytu prý i praská. Tyč je super jak na vyjetí z města, tak na delší výlety, které by děti ještě neujely.
Ahoj, obnovuji diskuzi, máte někdo nějaký tip? 😉
@konidana Díky za odpověď, já ještě našla třeba nějakou Trail Angel a pak teda nějakou neznačkovou v takovém pochybném obchodě (ale kdo ví, pod jakým názvem se to prodává za 2x vyšší cenu v "lepších" eshopech :D )...Už jsem "zblblá" z držáků na kola na auto, kde je X různých způsobů, X výrobců.... Ale je fakt, že i ve 2 cykloobchodech, odkud máme kola, mají jen tu Koalu 2 a Gator 😉
@konidana Jo, Thule máme vybrané, to si chválí všichni.... jen je problém, že nemáme tažené zařízení a cenu za něj nám teda napálili nepěknou, + jsme nedomysleli, že manžel zajíždí do garáže "na doraz" do police co je v garáži, takže i těch pár cm vzadu je problém 😅 Takže musí být nahoru na auto,jen to bude úsměvné, manžel není obr a auto vysoké,prý má vyhlídnutou ikea stoličku, a tu složí do kufru 😀
Měli jsme tyč půjčenou na dovču do Rakouska. Fakt je to šikovná věc, ale pro dítko, které už na kole jezdí... Viděla jsem tatínka, co na něj posadil dítko z cyklosedačky (malé), opravdu se tam neudrželo. Jen musí člověk dávat pozor v prudkých zatáčkách 😀
K držáku na kouli - máme neznačkovou a jsme spokojení 🙂 Je fajn, když člověk může do kufru 🙂 Máme Sharana, tam na střechu kola taky lehce nedávají 🙂
@ludva Syn má 5, jen jak je prcek, tak kolo dostal až na vánoce, ale uměl hned bez koleček.... jenže teď v pondělí "To je moc do kopečka" (chápu, má 17kg, kolo 10kg a bez "přehazovačky"), pak zas "to je moc z kopečka" (což bylo vše se sklonem víc než hodně mírné klesání), takže jsem furt tahala kolo 😝 manžel hned prohlásil, že prostě se koupí tyč, jinak máme s výletama utrum (zatím jsme vybírali trasy po rovině)
máme trailgator, celkem v pohodě, jen naše dětské kolo má asi nějaký nestandardní průměr rámu, takže se ten úchyt snadno uvolní a je potřeba to i v půlce výletu (typicky po nějakém terénním kousku, kde to hodně drncá) dotáhnout (jinak se to protočí a kolo je nakoso a dítě ječí, že spadne)...
@lauranosi
@konidana Tak nakonec máme TrailGator tady z jednoho většího cykloobchodu. Koalu prý už po nějakých problémech neberou, manželovi se evidentně nikam jinam nechtělo, tak vzal ten T.G. Vozit ho bude on, tak co si vybral, to má 😝 Ještě čekáme na dodání nosičů na střechu , na servis mého kola (od těhu leželo ve sklepě)....a pak to pěkně vyzkoušíme.
Ještě jednou díky za rady!
Tak s sebou hlavně vozte klíče 🙂))
Neni lepsi pro dite odrazedlo nez tato tyc nebo uz potrebujete pro dite kolo ? 🙂
@kjajule mame přesně tuhle trail gator. Spokojenost. Malý jeste sám na kole moc neumí, takže jen na tyči. Jen nesmí usnout 😀
My tuhle tyč máme a naprostá spokojenost. Když je manžel trochu rozjetý (a přestane šlapat), tak ho syn svým šlapáním i utáhne 🙂