Ahoj všichni,
chtěla bych otevřít diskuzi o sportovním šermu pro děti. Nedávno jsme začali doma uvažovat o tom, jaký sport by mohl být pro naše děti zajímavý a zároveň prospěšný. Šerm mě zaujal díky kombinaci fyzické aktivity, rychlosti, taktiky a elegance.
Ráda bych se zeptala, zda má někdo z vás zkušenosti s tím, jak děti tento sport zvládají. Co vás vedlo k tomu, abyste je na šerm přihlásili? Jaké byly jejich první dojmy a jak se jim daří nyní? Také by mě zajímalo, jaké vybavení je pro začátek potřeba – je nutné hned investovat do dražších kousků, nebo lze začít s něčím základním?
Při hledání informací jsem narazila na blog https://www.5mfencing.com/video-navody/, kde jsou různé videonávody a tipy ohledně vybavení a tréninku. Pomohlo mi to se trochu zorientovat, ale stále bych uvítala osobní zkušenosti a doporučení od těch, kteří už tím prošli.
Budu moc ráda za všechny vaše rady, zkušenosti a tipy, které by nám mohly pomoci při rozhodování a začátcích. Díky moc! 🙂
Zajímáme se o trochu jiné odvětví šermu, ale naše děti začínají hodně brzo. Pro představu 3,5 letá už má svůj první železný meč, učí se sním zacházet, pohybovat a chápe pravidla bezpečnosti.
Tím, že chlap se tomu věnuje už přes 10 let, tak můžu říct, že je to fakt dřina na fyzičku a není to nejlevnější sranda do budoucna.
Očekávala bych nejprve zapůjčení výbavy za poplatek od spolku ( nevíš jestli u toho dítě vydrží déle jak 2 měsíce).
Většinou si tyhle kroužky berou pod sebe šermířské skupiny, kde ti dají nejlepší info.
Podle profilu jsi z Prahy a tam působí Digladior, kteří jsou fakt dobří. Zkus mrknout. Případně hledat i pod termínem HEMA ve svém okolí.