Ahoj, nemáte prosím někdo tip nebo osobní zkušenost, kam je možné dát neočkované dítko momentálně v Praze do školky? Děkuji
U nás taky neočkované děti do školek neberou. Neočkované děti se berou do skupin maximálně do soukromé školky, ale to stojí o hodně víc peněz. Obávám se, že klasická státní školka nebude k výběru ohledně neočkovaného dítěte
@jjasmina
@veronikav31 Mam na mysli skupiny ala skolka, ne statni skolky. Zatim vim o jedne, bude jich vic..
@veronikav31 Já dokonce, když hledala pediatra, ktereho máme tady za rohem tak mi řekla rovnou, pokud odmítnu očkování at si hledám jiného pediatra..
@jednaholkaa jj zkuste pohledat, třeba vám tady někdo napíše nějaký tip 🙂
@jednaholkaa tak dětská skupina a školka je rozdíl.
@jjasmina no,záleží o jaké očkování jde. lepší než tady je zeptat se na místních skupinách v Fb, pokud tazatelka má
@liana78 Moc diky!! Zeptam se techto skolek naprimo..
Zkoušela jsi na Osmičce církevní školku? Má dobré reference a mohlo by to klapnout.
@chiara75 Nezkousela, zeptam se. Pujde az za dva roky, ale chci se prihlasit nekdd dopredu aby pak bylo misto 🙏🏻 Moc diky!
i soukroma skupina pokud bere dotace od statu musi trvat na ockovani. dcera byla v soukrome skupine, ktera brala dotace od pracaku a tam ockovani mit musela. ale taky pak cena byla "jen" 5500 za mesic. a to ma pobocku i v centru Brna.
Neberte to jako rejpání, ptám se zcela vážně, proč vlastně dítě neočkovat?
@liana78 Ale já myslím, že v zákoně je to definované tak, že očko musí mít i skupina. Nebo jaká je ta jiná legislativa? Zajímá mě to kvůli mým dětem.
§ 50
Poskytovatel služby péče o dítě v dětské skupině75) a dále právnická osoba nebo podnikající fyzická osoba, která provozuje v provozovně živnost nebo v případě právnické osoby též jinou činnost, v jejíž náplni je péče o děti do 3 let věku, nebo mateřská škola, s výjimkou zařízení uvedených v § 46 odst. 4 větě druhé a zařízení, do nichž je docházka povinná, mohou přijmout pouze dítě, které se podrobilo stanoveným pravidelným očkováním, má doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci
@legelata To neni materska skola, ani pece do 3 let bych rekla..
Potřebuješ najít soukromou školku nebo dětský klub, které nejsou zapsány v rejstříku MŠMT, a tedy nepobírají dotace. Zkus lesní školky, pokud nejsou v rejstříku, očko zpravidla nevyžadují. Ale v současné době je zákonodárna iniciativa, aby bylo očkování povinné pro jakékoli formy vzdělávání a hlídání dětí včetně soukromého hlídání chůvou, tak je otázka, jak to bude za ty dva roky.
@rebe Dekuju za komentar, mas pravdu je to o dotacich. A ano, otazka je jak to bude za dva roky, taky se muze stat, ze to bude povinne vsude a ja budu namydlena...
U nás třeba neočkované děti do školky neberou.