Plavání miminek - kdy jste byli poprvé?

smallinka
21. dub 2015

Obecně jsem našla, že děti od 6 měsíců můžou jezdit do bazénů. Kamarádce to ale mudra takhle brzy nedoporučila, kvůli chlóru. Kdy jste začli Vy a Vaše mimča s koupáním v bazénech? Děkuji za příspěvky.... 😉

zo_ja
21. dub 2015

V půlroce, ale do slaný vody, to je lepší.

smallinka
autor
21. dub 2015

@zo_ja no jo ale to taky není všude, vy chodíte kam? díky

cabo
21. dub 2015

V necelych 7 mesicich. Dr.mi doporucila jit az po skonceni ockovani. Maly to snasi dobre.....

vrabcak0007
21. dub 2015

my začali úderem 6tého měsíce a možná přeháním, když to přisuzuju plavání, ale přišlo mi, že malý tím strašně celkově ožil..fyzicky i psychicky..najednou se to všechno rozjelo strašně rychlo..do té doby mi přišel takový línější...myslím, že tvoje Dr trošku přehání...myslím, že pokud jste zdraví, netrpíte nějak extrémně na ekzémy, vyrážky apod, tak není důvod nechodit...přikládám i odkaz na názor naší lektorky ohledně slané či sladké vody 🙂
http://rodinny-klub-cleo.webnode.cz/novinky/sla...

lenkaluk
21. dub 2015

my taky začaly chodit od 6M. Do bazenu se slanou vodou... posiluje to imunitu a je to hezká aktivita třeba v zimě, kdy se moc nedá chodit ven...

takarazestinusakur
21. dub 2015

V Japanu začínají v některých bazénech už od 4 měsíců, většina ale začíná od 6 měsíců, tak jsem na vážkách, ráda bych začala už od 4 měsíců, bylo by to super, ale na druhou stranu se bojím, aby Ayato něco nechytil... 😖

smallinka
autor
21. dub 2015

@takarazestinusakur tak to se mi zdá tedy brzo..... určitě bych počkala min. na ten 6. měsíc....ale samozřejmě je to na vás. No jo v japanu je všechno dost dopředu 😉

smallinka
autor
21. dub 2015

@vrabcak0007 no není to moje MUDr. ale MUDr. od kamarádky, já jdu ke své doktorce příští týden tak se jí zeptám, to už nám bude téměř 7 měsíců tak očekávám kladnou odpověď 😉

zvalentova
21. dub 2015

S miminky bych tam určitě nešla, jednak z toho nic nemají, zároveň to není nejlevnější věci. I lékaři to nedoporučují, ve svém okolí mám i dost dětí, které kvůli chloru, opakovaným rýmám, problémům s pokožkou musely plavání ukončit. Mnohem vhodnější varianta je tzv. vaničkování.
Moje děti byly prvně na oficiálním plavání týden po třetích narozeninách.