Pláč v Plaváčku. Máte zkušenost?

ejzi
8. říj 2024

Ahojky. Napíšu jen v rchnosti. Chodíme s malým synkem na plavání. Poprvé syn šel jen s manželem. Já čekala v čekárně. Prý to dával tak půl na půl. Někdy plakal někdy byl redy. Po druhé jsem ho šla nachystat. Okamžitě začal hysterický plakat celou dobu až do konce plavání. V sauně byl pak v pohodě to sem mu dala prso Ina masážních byl v klidu. Po třetí jsme přišli a jen nás pozdravila paní co tam pomáhá maminkám a dětem a okamžitě začal plakat. Tentokrát ho šel nachystat manžel proto abychom skusili jestli nebude víc v pohodě při chystání s ním. Já se nachystala a šla do bazénu. Děti už začínali a ten náš nikde. Pak přišla paní za mnou, že můžu jít za nimi. Tak jsem tam šla a vydělá jsem oblečeného manžela s oblečením synkem jak pláče a pláče. Paní nám nabízela, že se nemusíme zapojovat do programu ale jen se tam čachtat v bazénku. Snažila jsem se jemně synka přemlouvat na převlečení, že se půjdem jenom cahtat. Akorát to bylo jen horší křečovitě chytl manžela a zesílil pláč a tak jsme to vzdali a šli domů. Vůbec nevím o je špatně. Syn na jinak žádný problém s vodou. Má ju opravdu moc rád. V létě jsme řádili a on se řechtal. S cizím prostředí problém taky nemá. Vždy je scela fascinován. S cizími lidmi lidmi taky problém nemá. Culí se na všechny. Jednou v kostele se dokonce sápal na jednu úplně cizí paní. Vůbec nevím co dál. S manželem přemýšlíme, že ho odhlásíme. Prosím o to jestli jste neměli podobný problém a jak jste ho řešili? Děkuju zaodpovědi.

vendy299
8. říj 2024

Nevím, asi bych ho tam prostě zatím nedávala.

claire90
8. říj 2024

Co je lepší - odchodit si své lekce nebo mít spokojené dítě? Když se mu to očividně nelíbí, tak bych to nelámala přes koleno i z důvodu, aby si nevybudoval odpor k vodě celkově. Teď se mu to nelíbí, můžete něco podobného zkusit později a do té doby si užívat vodu jen sami společně někde..

hennrietta
8. říj 2024

Zrušila bych ty lekce a nedělala nic přes pláč dítěte. Zvlášť když se mu to očividně nelíbí. To je hrozný...
Nevím, kolik mu je, ale radši bych našla nějaké cvičení nebo pohybové aktivity.

michaela666
8. říj 2024

Po dlouholetých aférách s Plaváčkem bych tam dítě fakt nikdy nedala, zvlášť pokud pláče.

felis
8. říj 2024

@ejzi jestli se jedná o ten Plavacek, tak je na jeho vedení podané trestní oznámení právě za ty praktiky, co píšete. A bohužel i horší. Můžete se přihlásit na policii a taky vypovídat proti nim.
Přikládám odkaz s vice informacemi: https://www.zdravotnickydenik.cz/2024/10/detsti...

ejzi
autor
8. říj 2024

@hennrietta 14 měsíců je synkovi

tereza0111
8. říj 2024

Nejak nerozumim, proc se tam snazis tak na silu chodit? Dite tam nechce - zjevne. Nijak ho to netesi, neprinasi mu to nic. Tebe i manzela to stoji cas, ktery muzete travit spokojene a penize...
Nad odhlasenim bych vubec nepremyslela, uz bych tam nechodila. Nevidim pro to zadny duvod

smajlinka
8. říj 2024

@ejzi Jsi na nejlepší cestě způsobit dítěti doživotní trauma. I když zapomene tuhle situaci, strach z vody zůstane a bude přecházet na jiné situace, které se mu v životě přihodí. Selský rozum mi říká, nedělám dítěti nic, u čeho pláče, vyjma zákroku zachraňující život.

gruyerre
8. říj 2024

@ejzi on ještě někdo nechává svoje dítě topit v Plaváčkovi? Promiň, ale mně to připadá jako týrání dětí a tvýmu dítěti zřejmě taky. Takhle mu vypěstuješ šílený trauma z vody. Radila bych už nikdy tam s ním nechodit.

marketa1218
8. říj 2024

@ejzi Přestaňte tam chodit, však to není povinnost. Jenom bude mít z vody fobii. Dcera nikdy na takové organizované kroužky nebyla, plavat jsme jí naučili my. Ani se školkou jezdit nechce, nebavi jí to. Nenutim. Vodu miluje. Tak ho nenuť.

gruyerre
8. říj 2024

@ejzi mimochodem, viděla jsem některý videa, co tam s dětmi dělají - to ani nemusím mluvit o těch nejšílenějších, kvůli kterým se to dostalo do médií. Třeba jenom to polévání hlavy... kdyby mi to někdo udělal, tak ho praštim a uteču, protože se umim bránit. Kdybych se bránit neuměla, jako ty mimina, a někdo mi to opakovaně dělal, tak se snad zbláznim. A to jinak vodu miluju.

mysh_me
8. říj 2024

Proboha, dite ti hystericky place jen tam vejdete do dveri, a ty se ptas co mas delat? To ti matersky cit nerika, ze jedina rozumna vec je uz ho tam nikdy nebrat? I kdyz zcela pominu to trestni oznameni a dalsi alarmujici informace o tom, ze praktiky plavacku opravdu nejsou v pohode…. Tak tvoje dite to tam nema rado, tvoje dite opravdu hodne jasne dava najevo, ze tam nechce. Proc ty ho chces dal traumatizovat? Jaky mas duvod ho tam brat, i kdyz vidis jak moc mu to vadi?

michaela666
8. říj 2024

Schválně si najdi videa od maminek, které Plaváčka navštěvovali a poslechni si jaké trauma z toho jejich děti mají. Není normální aby po plaveckém kurzu mělo dítě fobií z vany, sprchování nebo umývání vlasů do takové míry, že od řevu přestává dýchat...A to není jedná výpověď matky ale desítky. Volně je najdeš na netu a některé děti to fakt dohnalo až k odborné pomoci.
Moho z nich se shodlo, že byly lektorkami natolik zmanipulované, že s odstupem času nechápou jak mohly svoje děti vědomě doslova topit a ignorovat pláč.

Se na to vyprdni a najděte jinou aktivitu, kde bude tvoje dítě šťastné.

shirilka
8. říj 2024

@ejzi My teda nechodili do Plavaláčka ale na jiné plavání pro miminka, malý v té době 14 m to absolutně nedával, první hodinu nervózní, plakal, druhou to bylo ještě horší, třetí mi na parkovišti utekl úplně opačným směrem než byl bazén... A to vodu jinak miluje, jen prostě to uzavřené prostředí, ozvěna asi, nevim. Domluvila jsem se s učitelkou, že zbytek lekcí dochodí starší v jiný den.

hennrietta
8. říj 2024

@ejzi Tak to už jsou různé tvořivé, pohybové a hudební kurzy. Dá se vybrat. O Plaváčku si myslím své, i když možná některé děti jsou spokojené. Ale rozhodně bych tam nechodila, abych udělala dítěti nějaký blok.

jirovapa
8. říj 2024

@ejzi naše děti chodily na plavání od 6ti měsíců a vždy bez problému. Ale viděla jsem tam děti, kterým plavání nesedlo a časem přestaly chodit. Nevidím na tom nic špatného. Třeba mu nesedlo to prostředí. Nějaké maminky ve vodě nechaly děti si cákal podle sebe a nebo v klidu kojily, nabízely jim hračky apod. 🙂

martinka0209
6. lis 2024

@gruyerre jak to myslíš s tim polévání hlavy u nás na plavání polévají hlavu normálně vezmou konvičku a dětem se to líbí
@ejzi vy fakt chodíte na kurz plavání k Plavackovi ,tam by mě po ukázkách nikdo nedostal a hlavně po tom co tam přijela tuším 2 x sanitka ,takže teď bych ho odhlásila a zkusila za rok někam jinam,na sílu fakt ne