Ahoj, otázky bude asi spíše pro sportovně založené maminky, ale třeba taky ne..... Na konci června mám možnost jet s dětmi na klidnou vodu na rafty, starší jede určitě, už byl vloni beze mne, ale mladší má v létě 2,5 roku a otec ho se mnou pustit nechce. Kdo má pravdu, že i takhle malé dítě může jet?? Helma i vesta pro něho sou, to není problém a že by mi z lodě vyskakoval taky nevěřím. Má někdo zkušenost nebo ví o někom kdo tak s malým dítkem jel?? Děkuju
@mon_88017 treba ta nase opice uz ne 🙄
@alpakovo tak to melo byt v pohode 🙂 tak snad se domluvite. Ono uz i byt pod stanem je pro i tak maly deti super. Jinak kdyztak o Morave
http://www.raft.cz/morava/morava_r.aspx?ID_reky=37
Tak jde především o to, jestli si jseš jistá, že bude sedět a nebude se chtít naklánět, stoupat, vyskakovat apd. Zkušenost nemám, ale když si představím toho našeho neposedu, že chvíli nevydrží sedět, tak bych asi měla strach 😉
Jezdíme s dcerou od necelých 2,5 let na trojmístné kanoi, raft nás nebaví...🙂, malá má samozřejmě helmu a vestu určenou pro tuto věkovou kategorii, místo pádla má obří vařečku, aby taky mohla trochu "pomoct"🙂. Je to o dítěti, pokud víte, že to prcek zvládne, tak proč ne. Dcera je hodně živá, ale nikdy ji nenapadlo se z té lodi nějak šinout ven do vody... Moravu máme sjetou mockrát, taky Berounku a Sázavu, jezy jezdí manžel sám, já s malou to oběhneme po souši. S partou kamarádů sjíždíme Moravu každé léto a už s námi jeli i dvouleťáci. Kdo se necítí na kanoi jede s dětmi na raftu - děti sedí uprostřed, tam se to ani nehne a kolikrát tam i zaspali...My to bereme tak, že jsme zkušení vodáci a víme, co si můžeme dovolit, pokud se nám nějaký úsek nezdá, není problém to obejít po souši...
Videla jsem na vode i novorozence v satku a za me totalni silenost. 2,5 roku je fakt malo a udelat se muzete i na velmi klidne vode na raftu (videla jsem nekolikrat i u strizlive posadky). I kdyz je vesta samozrejmosti, tak je to proste malo a dokud neumi plavat, tak bych nejela na nic jineho nez rybnik ci prehradu.
Od dvou let úplně v pohodě:D My tedy jezdíme na vodu s dětma úplně od malička, takže jsou zvyklí se v lodi i prospat, což u těch starších kolem 2, 3 let nehrozí, neb je to pro ně všechno nové a strašně zajímavé:D Vestu a pádlo a být soudní v tom co sjedete a zvládnete a je to v pohodě. My jezdíme na nafukovací kanoi, teď už na dvou pálavách a jak nejsou pořádný vlny, tak už to děti nebaví:D
@konidana ovsem neznam reku, ktera by po cele trase jen stala, vzdycky jsou jezy, pereje a sviznejsi mista. Navic na rybnicich a prehradach nebyva takova koncentrace opilcu na plavidlech.
Kazdy, at si to udela podle sebe, jak rikam, videla jsem na vode i zenskou s malym miminkem v satku, co jela pomerne rychlou vodu vcetne pereji. Ona to vyhodnotila, ze je to asi brnkacka, v mych ocich je silencem ohrozujicim sve dite. 2,5 lete dite neni takovy extrem, ale v poradku mi to tedy nepripada.
No jasně, že může! 🙂 A hlavně bude mít super zážitek 🙂
@alpakovo nasi znami jeli a to byl klucina snad jeste mensi 🙂 zvladnul to v pohode! Byli jsme na Otave a loni na Ohri,tam byli v raftu hned 2 takhle mali kluci. A helmy ani nemeli,jen vesty. Problem byl jem s odpolednim spanim,ale tak vzdycky jsme.nekde zastavili a detinse vyspaly.
@alpakovo Pokud se jedna o klidnou vodu, tak bych se nebála. Pochopitelne neriskovat a nesnažit se projet drsnejsi úseky, radši ať jeden s dítětem vystoupil a úsek obejde. I když raft je téměř nepotopitelny, dítě byste mohli vysypat. A jeste by bylo dobre,kdyby to nebylo pro dite první seznámení s vodou, aby nebylo připadne moc v soku, kdybyste se udělali🙂
náš syn měl rok a 10 měsíců když jsme sjížděli Vltavu, na raftu. Moc se mu to líbilo, měl helmu i vestu, byl nadšený...spal mi v náručí přes den, v pohodě....
Já loni na raftu na Vltavě viděla rodinu, kde měli mezi sedadlama zaklíněnou korbičku pro mimino!!! :D :D Trošku jsem z toho nechápala, ale hold si to lajzli a nikde jsem nečetla Blesk, že by se utopilo mimino :D
My taky s malým už letos pojedeme a to mu budou dva a kousek 😉 Na raftu s vestou není problém 😉 Do lodě nebo na Pálavu bych ho ještě nenaložila, ale do raftu úplně v klidu 🙂
@suzina08 podle mne je Pálava lepší než raft, ale to máme každý jinak:D Na první jízdu jsme tedy také jeli na raftu, aby ostatní mohli pádlovat a já nic nemusela, ale to mne vzal muž s první, když jí bylo 5 ....měsíců. Já se mohla zbláznit, ale mimino i tatínek byli v pohodě:D S druhym jsem byla už úplně v klidu ve čtyřech na Riu (taková pevnější Pálava- foto viz výše) když mu bylo 8m.
@alpakovo já sama s dítětem ještě nejela, ale při sjíždění Vltavy jsem viděla hodně posádek s odrostlejšíma batolatama a dětem se to náramně líbilo.