Může jet na raftu 2,5leté dítě? Máte zkušenost?

alpakovo
13. únor 2016

Ahoj, otázky bude asi spíše pro sportovně založené maminky, ale třeba taky ne..... Na konci června mám možnost jet s dětmi na klidnou vodu na rafty, starší jede určitě, už byl vloni beze mne, ale mladší má v létě 2,5 roku a otec ho se mnou pustit nechce. Kdo má pravdu, že i takhle malé dítě může jet?? Helma i vesta pro něho sou, to není problém a že by mi z lodě vyskakoval taky nevěřím. Má někdo zkušenost nebo ví o někom kdo tak s malým dítkem jel?? Děkuju

mon_88017
13. únor 2016

@alpakovo já sama s dítětem ještě nejela, ale při sjíždění Vltavy jsem viděla hodně posádek s odrostlejšíma batolatama a dětem se to náramně líbilo.

gepe
13. únor 2016

@alpakovo 2,5 uz je ok na klidnou vodu, zalezi opravdu vsak na tom o jakou reku pujde a jeji usek. Dite mit v kazdem pripade pri ruce na raftu a je jedno zda verite ci neverite zda-li ne/skoci. A hlavne dite k nicemu neprivazovat 🙂

alpakovo
autor
13. únor 2016

@gepe no přivazovat vžádném případě a jde o klidný úsek Moravy

alpakovo
autor
13. únor 2016

@mon_88017 právě že já to jako dítě taky milovala, proto bych se k tomu i ráda vrátila

mon_88017
13. únor 2016

@alpakovo já myslim, že 2,5letý děcko to zvládne, raft je bezpečný plavidlo, akorát nevim, jak bych řešila polední spánek, ale jsou děti, co už třeba nespí.

alpakovo
autor
13. únor 2016

@mon_88017 a to je náš případ :D pokud už uspíme, tak max. na 20minut, to se dá přežít i bez spaní

gepe
13. únor 2016

@mon_88017 treba ta nase opice uz ne 🙄
@alpakovo tak to melo byt v pohode 🙂 tak snad se domluvite. Ono uz i byt pod stanem je pro i tak maly deti super. Jinak kdyztak o Morave
http://www.raft.cz/morava/morava_r.aspx?ID_reky=37

mon_88017
13. únor 2016

@alpakovo tak na 20 minut může pospat vsedě někomu v náručí 😉 takže směle na vodu 🙂

gepe
13. únor 2016

@mon_88017 smele a ahoooj 😉 😀

mandala
13. únor 2016

Tak jde především o to, jestli si jseš jistá, že bude sedět a nebude se chtít naklánět, stoupat, vyskakovat apd. Zkušenost nemám, ale když si představím toho našeho neposedu, že chvíli nevydrží sedět, tak bych asi měla strach 😉

alpakovo
autor
13. únor 2016

@mandala no jak sem já měla hrůzu z cesty vlakem přes téměř celou čr, tak malý překvapil! zbožňuje vše co je nové a to vydrží sedět i 4 hodiny v kuse :D

jaja.k
13. únor 2016

Jezdíme s dcerou od necelých 2,5 let na trojmístné kanoi, raft nás nebaví...🙂, malá má samozřejmě helmu a vestu určenou pro tuto věkovou kategorii, místo pádla má obří vařečku, aby taky mohla trochu "pomoct"🙂. Je to o dítěti, pokud víte, že to prcek zvládne, tak proč ne. Dcera je hodně živá, ale nikdy ji nenapadlo se z té lodi nějak šinout ven do vody... Moravu máme sjetou mockrát, taky Berounku a Sázavu, jezy jezdí manžel sám, já s malou to oběhneme po souši. S partou kamarádů sjíždíme Moravu každé léto a už s námi jeli i dvouleťáci. Kdo se necítí na kanoi jede s dětmi na raftu - děti sedí uprostřed, tam se to ani nehne a kolikrát tam i zaspali...My to bereme tak, že jsme zkušení vodáci a víme, co si můžeme dovolit, pokud se nám nějaký úsek nezdá, není problém to obejít po souši...

kacca11
14. únor 2016

Videla jsem na vode i novorozence v satku a za me totalni silenost. 2,5 roku je fakt malo a udelat se muzete i na velmi klidne vode na raftu (videla jsem nekolikrat i u strizlive posadky). I kdyz je vesta samozrejmosti, tak je to proste malo a dokud neumi plavat, tak bych nejela na nic jineho nez rybnik ci prehradu.

audi1986
14. únor 2016

@kacca11 v tomhle nemůžu souhlasit - zkoušeli jsme raft převrátit na klidné vodě s tím, že si celá posádka sedla na jednu stranu a stejně se to nehlo...

kacca11
14. únor 2016

@audi1986 souhlasit samozrejme nemusis, ale to je asi tak vse. Videla jsem, co jsem videla a je mi uplne fuk, jestli tomu veris nebo ne. Kazdy ma sve vedomi a svedomi, co si s detmi troufne a co ne.

drakenn
14. únor 2016

Souhlasím s @audi1986. Raft je plavidlo opravdu stabilní. My jezdíme s děckama cca od 2 let, sježděno máme opravdu hodně a jediný problém byla rozbitá hlava od pádla..

konidana
16. únor 2016

Od dvou let úplně v pohodě:D My tedy jezdíme na vodu s dětma úplně od malička, takže jsou zvyklí se v lodi i prospat, což u těch starších kolem 2, 3 let nehrozí, neb je to pro ně všechno nové a strašně zajímavé:D Vestu a pádlo a být soudní v tom co sjedete a zvládnete a je to v pohodě. My jezdíme na nafukovací kanoi, teď už na dvou pálavách a jak nejsou pořádný vlny, tak už to děti nebaví:D

konidana
16. únor 2016

Ještě pár fotek: Jak se dá spát na lodi a pak už dva ostřílení vodáci o dva roky později:D

konidana
16. únor 2016

@kacca11 ZW neboli volně plynoucí (spíš stojící) řeka je totéž jako rybník nebo přehrada:D

kacca11
16. únor 2016

@konidana ovsem neznam reku, ktera by po cele trase jen stala, vzdycky jsou jezy, pereje a sviznejsi mista. Navic na rybnicich a prehradach nebyva takova koncentrace opilcu na plavidlech.

Kazdy, at si to udela podle sebe, jak rikam, videla jsem na vode i zenskou s malym miminkem v satku, co jela pomerne rychlou vodu vcetne pereji. Ona to vyhodnotila, ze je to asi brnkacka, v mych ocich je silencem ohrozujicim sve dite. 2,5 lete dite neni takovy extrem, ale v poradku mi to tedy nepripada.

zaludova
16. únor 2016

No jasně, že může! 🙂 A hlavně bude mít super zážitek 🙂

konidana
16. únor 2016

@kacca11 od tří let už děti smí i na divokou vodu 😉 Dřív fakt ne, je třeba být soudný a postupně zjišťovat co jde. A jezy nejsou od toho, aby se na nich machrovalo. S dětma je většinou přenášíme. Nebo jedem bez dětí, a ty jdou po břehu.

dzogobela
16. únor 2016

@alpakovo nasi znami jeli a to byl klucina snad jeste mensi 🙂 zvladnul to v pohode! Byli jsme na Otave a loni na Ohri,tam byli v raftu hned 2 takhle mali kluci. A helmy ani nemeli,jen vesty. Problem byl jem s odpolednim spanim,ale tak vzdycky jsme.nekde zastavili a detinse vyspaly.

japona
16. únor 2016

@alpakovo Pokud se jedna o klidnou vodu, tak bych se nebála. Pochopitelne neriskovat a nesnažit se projet drsnejsi úseky, radši ať jeden s dítětem vystoupil a úsek obejde. I když raft je téměř nepotopitelny, dítě byste mohli vysypat. A jeste by bylo dobre,kdyby to nebylo pro dite první seznámení s vodou, aby nebylo připadne moc v soku, kdybyste se udělali🙂

konidana
16. únor 2016

@japona ono dítě bude poprvé v šoku stejně, ale po předchozím testu vesty (samozřejmě na dítěti )např. ve vaně (pro větší batolata by to chtělo spíš bazén) to rozdejchá aspoň matka a to dítě vytáhne:D 😀

ia.
16. únor 2016

náš syn měl rok a 10 měsíců když jsme sjížděli Vltavu, na raftu. Moc se mu to líbilo, měl helmu i vestu, byl nadšený...spal mi v náručí přes den, v pohodě....

evulinka27
18. únor 2016

Já loni na raftu na Vltavě viděla rodinu, kde měli mezi sedadlama zaklíněnou korbičku pro mimino!!! :D :D Trošku jsem z toho nechápala, ale hold si to lajzli a nikde jsem nečetla Blesk, že by se utopilo mimino :D

suzina08
19. únor 2016

My taky s malým už letos pojedeme a to mu budou dva a kousek 😉 Na raftu s vestou není problém 😉 Do lodě nebo na Pálavu bych ho ještě nenaložila, ale do raftu úplně v klidu 🙂

konidana
19. únor 2016

@suzina08 podle mne je Pálava lepší než raft, ale to máme každý jinak:D Na první jízdu jsme tedy také jeli na raftu, aby ostatní mohli pádlovat a já nic nemusela, ale to mne vzal muž s první, když jí bylo 5 ....měsíců. Já se mohla zbláznit, ale mimino i tatínek byli v pohodě:D S druhym jsem byla už úplně v klidu ve čtyřech na Riu (taková pevnější Pálava- foto viz výše) když mu bylo 8m.

suzina08
26. únor 2016

@konidana řeknu to asi takhle - manželovi jako kormidelníkovi věřím, ale jsou prostě takové náhody, kdy jsem i Pálavu viděla otočenou dnem vzhůru, takže jsem to nechtěla riskovat 😀