Kroužky u malých dětí. Jak to máte u dětí kolem 5 let?

clarres
14. zář 2020

Maminky chci se zeptat jak to máte s kroužky u malých dětí kolem 5 let? Ve školce jsou některe děti co mají na každý den již v předškolním věku nějaký kroužek - odpolední aktivitu napr. hasičský, tancování, fotbal, hru na flétnu, skauta atd. Naše děti do žádného kroužku nechtějí, bojí se, když jsem dceru chtěla přihlásit do kroužku tancování tak i plakala...co vaše děti a kroužky? U nás zřejmě postačí jen skolka-🙂

klokanka31
14. zář 2020

@clarres Do žádného kroužku bych děti nenutila, a už vůbec ne školkové děti

irmamala
14. zář 2020

To přece záleží na každém, jak je ta rodina založena. Starší dcera má hodně aktivit, takže mladší to bere jako samozřejmost, na všechny kroužky chodí s kamarádkami, takže jí to baví. Mimo školku má balet a inline brusle, ale mají toho hodně ve školce.

babka
14. zář 2020

Nechala bych to na dětech. Dcera taky měla ve školce skoro každý den nějaký kroužek, ale ona je prostě akční a všechno musí vyzkoušet. Kdyby nechtěla, tak ji do ničeho nenutím. Proč taky?

konidana
14. zář 2020

kroužku nejsou nutné. Ani ve školce ani ve škole. Moje děti tedy chodily cca os těch 5 let, ale jen na jeden kroužek v rámci školky, kde stejně odpoledne byly i tak . Pak chodily 1x týdně na sportovní přípravku mimo školku. Dcera chodila v 1. a v 2. třídě na výtvarku do ZUŠ, chtěla tam, ale časem jí to přestalo bavit, tak toho nechala a od 2. do 5. třídy chodila na lezení. Pak už nic. Ale našli jsme v sousedním městě stáj, kam chodí pomáhat a jezdit na koni. Syn, ten není kroužkový vůbec. V 1. a 2 třídě měl plný kecky školy a od konce 3.třídy je denně ve skateparku na koloběžce. Letos chce zkusit zase jeden kroužek, jsem zvědavá jesli mu to vydrží déle než pár týdnů.

mamikry
14. zář 2020

Naše děti mají jen plavání se školkou a starší chce v rámci školky chodit na šachy. Víc zatím neřešíme, myslím, že na kroužky času dost.

kakba
14. zář 2020

Moje holky maji krouzku plno. Vsechny je bavi a menit to nebudem. Jsme sportovne zalozena rodina, takze vse do sportovnich krouzku. Ve skolce maji taky nejaky krouzky, ale protoze uz ma jiny tak na ne nechodi.

novina
14. zář 2020

Syn od 4 let hraje fotbal, on fotbalem fakt žije, kde může, tam si kope 🙂 Ve škole chodí do sportovního kroužku + letos přidal Klub deskových her. Dcerka od tří let chodí do mažoretek.

hanih
14. zář 2020

Záleží na dítěti. Naše starší teď chodí do předškoláků a v rámci školky teď bude chodit na angličtinu a aerobik, plus během pololetí bude mít cca 4 lekce keramiky. Mimo školku chodí na plavání. Dřív jsem si taky myslela, jak je to na děti hodně, ale s dcerou měním názory. Na všechny kroužky kromě aerobiku chodila i loni a moc ji to bavilo, letos je vyžadovala znovu. Ty kroužky jsou přizpůsobené malým dětem, většinou všechno probíhá formou hry a děti to baví a nezatěžuje. Ve školce jsem měla možnost se zúčastnit lekce aj, keramiku jsem taky viděla naživo, jak to tam probíhá, na plavání chodím s dcerou, takže můžu tak nějak posoudit.

gruyerre
14. zář 2020

@clarres syn 4 roky má kroužek jednou týdně, protože tam chce chodit s bratrancem. Myslím, že to stačí. Kdyby nechtěl, nechodil by na žádný kroužek. Určitě nenuť, školka stačí 🙂

jannym
14. zář 2020

Dcera chodila pouze do pripravky zusky, jinak mi prijde ze toho ve skolce zvladnou dost, a kdyz je volne odpoledne vyrazim s detmi do parku, na kolobezku nebo treba jen stavet skritkum domecky, ja nejsem moc zastancem organizovaneho traveni volneho casu, ale to je otazka osobniho nastaveni

any2any
14. zář 2020

Presne tak, nepomerujte se s okolim, kazdy to ma proste jinak. Kazda rodina ma jiny zivotni styl, nektere dite chce mit xy krouzku a nektere dite nechce mit zadny krouzek... Dcera mela loni jeden krouzek, letos (4 roky) ma krouzky 2, protoze me dlouho prosila, ze chce chodit jeste na keramiku. Ale vic krouzku nechci ha, nechci byt taxikarka... 😉

pospis
14. zář 2020

syn čerstvě 4r od tří let chodí na plavaní 1x týdně a další kroužek nemá. Starší kluci taky chodili od 3let na plavaní. Jako předškolácí pak ve školce chodili na angličtinu. Ted jsou 1 a 2třída, plavání jim zůstalo a krom toho chodí jen 2x týdne v rámci družiny na atletiku.

flowerkacrochet
14. zář 2020

Dcera chodila semnou na Šikulky od 2 let do 3 tam jsme vyráběly spolu. Teď od 4 chodí na keramiku tsm je sama já jsem vedle v herničce s mladším bráškou

jajulin
14. zář 2020

U nás chodí na kroužky všechny děti, kromě nejmladšího. Ale protože samy chtějí. Když by nechtěli a uměli si ten volný čas sami zaplnit, nikdy bych je nenutila. A už vůbec bych jim nedělala taxikáře. Vybírají si hlavně z kroužků ve škole a školce + něco v nejbližším okolí. Téměř šestiletý syn (předškolák) bude mít v rámci školky angličtinu, gymnastiku a zpívání. A teď mi tady několik dní škemrá, že by hrozně chtěl chodit ještě na házenou a do hasiče. Zatím nevím, jestli ho dát opravdu na všechno. Na druhou stranu má ve volných chvílích tendence se nudit, provokovat sourozence nebo koukat na TV. Tak to už radši ty kroužky.

magdanaty
14. zář 2020

Dcera (v rijnu ji budou 4, druhým rokem ve skolce) bude mít 1-2 kroužky, byly jsme oba vyzkoušet a oba se ji líbily, tak ještě váhám, zda zapsat na oba nebo vybrat jeden, plus ve školce bude chodit na logohratky. Loni neměla nic, prvním rokem chodila do školky.. jen teda tatínek se u soudu rozhorcoval, jaká je chudinka, že ve 3 letech nechodí na žádný krouzek🙂 myslím že záleží na povaze dítěte, do ničeho nenutit, spíš vyzkoušet a umožnit, pokud bude samo chtít. Bez ohledu na To, jak to mají jiné děti.. alespoň tak to vidím já.

izz76
14. zář 2020

@clarres Dcera je předškolacka ve školce má dva kroužky angličtinu a plavání.. Mimo školku chodí už 3rok na tancování, tento školní rok jsem ji přihlásila ještě na atletiku, ale jen protože chtěla, chodí tam skoro polovina děti ze školky. Upřímně mě ta atletika docela otravuje, je to 2x týdne 45minut, pro mě zabity čas, protože v podstatě nikam nestihnu dojít, tancovani mi vyhovuje 1x týdne 2h v kuse, to se dá ten čas aspoň nějak využít. Podle mě kroužky nejsou v předškolním věku nijak důležité, záleží na dítěti, moje dcera je akční a stále se dozaduje nějaké činnosti na kroužky chodí ráda. Zájmy, nebo sport vidím jako přínos hlavně v pubertě, kdy už si děti tolik nevyhrajou, tak je lepší být na kroužku než doma koukat do mobilu.

irmamala
14. zář 2020

@jajulin
@any2any Tak to já přesně jsem, lítám jak hadr na holi a všichni kolem si klepou na čelo, že jsem magor 🙂 Já je zase podporuju v tom, ať si toho co nejvíc zkusí, i kdyby jen na ten jeden rok, aby pak už třeba věděli, čemu by se chtěli věnovat víc. Ale já mám takovou újmu z dětství, kdy jsem žádné takové aktivity neměla a všechny sporty a jiné věci se učím až teď jako dospělá a vlastně si teprve teď hledám nějaké koníčky.

irmamala
14. zář 2020

@izz76 Přesně, taky si myslím, že je spíš důležité udělat jim ten návyk, že je normální, že se sportuje, nebo maluje, hraje na nástroj.... Možná si to maluju moc růžově, ale doufám, že když budou mít nějaké stálé aktivity, že budou mít dostatečné sebevědomí a nebudou tak nachylné k tomu zevlovat a chytnout se nějaké blbé party, aby se zalíbily.

jaja01k
14. zář 2020

Moji kluci měli první kroužek loni, to jim bylo 4 a 5 let, chodili na keramiku. Letos je mladší předškolák, na keramiku bude chodit zase a ještě ve školce na sborový zpěv. Starší je v 1. třídě, na keramiku chodí taky, pak ještě do ZUŠ na výtvarku a ve škole na sborový zpěv (ten mají jako nepovinný předmět) a na volejbal (ten mají povinný, chodí do sportovní třídy). Ještě uvažuju o klavíru. Má toho dost, ale vidím, že je teď ve věku, kdy ho všechno zajímá a všechno se chce učit, tak toho chci využít a dopřát mu, ať si toho vyzkouší co nejvíc.

any2any
14. zář 2020

@irmamala Ja tomu uplne rozumim! 🙂 Tez bych chtela, aby si dcera vyzkousela kdeco, ale musim to mit v rovnovaze s tim, aby to bylo prijemny mne. Az.bude vetsi a bude na krouzky chodit sama, klidne ji jich zaplatim na kazdej den jeden. 😂

konidana
14. zář 2020

@irmamala tak na návyk na sport a aktivní životní styl stačí příklad rodičů. Každý víkend jsme s dětmi od malička na kolech nebo pěších výletech, lyžujeme, lezeme po skalách... Ty kroužky v rozumné míře byly doplněk v pracovním týdnu, aby se trochu vyřádily. Nakonec kolem 10 let stejně na všechny kroužky prdí a dělají samy to, co je baví (sport) a to na maximum☺

jipe
14. zář 2020

u nás toho pro předškoláky moc není :( Taks yn od těch 4 aspon chodil 1x týdně na sportovky do Sokola (hudebně ani výtvarně nadaný nebude a sporty jsou tady jinak od 6 let, co jsem našla)

normalnimatka
14. zář 2020

ježišmarja od rána do odpoledne v instituci úplně stačí!
a nemám ráda ani fenomén dávat děti na moc kroužků v první, druhý třídě. je to přetěžování.

veroniquecz
14. zář 2020

Chodi 1x týdně do Sokola a ještě si vybírá jestli angličtinu nebo flétnu. Víc určitě ne.

veroniquecz
14. zář 2020

Jo a bude jí 5,5 ;)

petrasipkova1
14. zář 2020

Dcera 5 let chodí do školky jen na 3,5 hodiny. Ve 12 je doma, odpoledne má keramiku, tanecky, flétnu. Letos se chce jít podívat na judo. Všechno děla sama a dobrovolně, baví ji to, být pořad doma a hrát si ji nebaví. Takhle má 3 dny zpestření.

kakba
14. zář 2020

@normalnimatka nojo, ale moje holky ten fenomem milujou. 😀😀😀

gryfis
14. zář 2020

U nás má syn v rámci školky keramiku a jinak chodí 2x týdně na hokej, dle toho jak stíháme, někdy jde jen 1x..na oboje chodit chce.. a je naopak smutný, když se hokej nestihne, no hokej, ono je to u těch prťat spíše blbnutí na ledě 🙂

lucka662006
14. zář 2020

Syn měl kroužek odpoledne od 16 hod ve školce, country tance, 1x týdně. Chodil domů ve 12 a na ten kroužek jsem ho tam vždy ještě na hodinu dovezla, zbožňoval to. Je dobré mít 1 nebo 2 kroužky, dítě se učí, že je i nějaká jiná pravidelná zájmová činnost.

dashyyy
15. zář 2020

Naše pětiletá začne letos hrát tenis, hučí do mě celé prázdniny (starší hraje už přes rok) a pak má ještě karate, tam zase chodí se mnou 🙂 chtěla ještě výtvarku, ale ta se kvůli covidu vůbec neotevřela 🙂