Přemýšlím o domácím mazlíčku ale nemohu se rozhodnout.Co je lepší k dítěti křeček nebo morče??děkuji za názor 🙂
Měli jsme asi deset křečíků postupně v dětství a potom několik morčátek.
Křečík není tak mazlivý, přes den spí, v noci řádí a dělá hrozný rachot. Když si ho naučíš na ruky, tak je strašně rychlej a rychle zdrhne. 😅 A ti naši křečci taky občas kousli.
Kdežto morčátko se dá hodně rozmazlit, je vzhůru přes den a v noci spí, sedí na klíně a nechá se hladit, obvykle moc nekouše, rádo se nechá krmit a vůbec bych řekla, že je k děte.m dost přátelské. Nejumazlenější jsou rozetky, ale vymazlit se dá každý morčátko velmi kvalitně. 🙂
za nás taky morčátko 🙂
morče
morče je odolnější, větší. když je dítě silněji chytne, tak to lépe snáší.... křečíci jsou přeci jen malincí ;)
morče 🙂
@teriszek Krecek nevim, muze ho pomackat. Krecik jen na koukani, roborowsky nekouse. Jinak morcika, nezvladnou ho vetsinou rozmacknout a navic nekouse. Na rovinu mam jich doma xx, amme chovku, deti na ne sahaji vse a za 4 roky 4 kousanecek, spis skrabnuti, protoze mu nechtela dat jablicko 🙂
určitě morče.. máme sice na chodbě, děti ho netahají, holka si ji občas vyndá, ale spíš ji hladí v kleci, přesto není plaché, nekouše a když někdo přijde dom, radostně píská.. nebo když chce nažrat
jako chovatelská stanice morčat doporučuji morče, křeček jim akorát uteče a bude v noci dělat hluk
Urcite morce, meli jsme i krecky, ale zpetne musim rict, ze krecek je takovy pitomy...
když už tak morče 😉
Jako malá jsem měla křečka, ale opravdu to není extra mazel. Morčata měla kamarádka a vadí mi, jak piští a smrdí. My si před týdnem přivezli 2 zakrslé králíčky beránky a zatím si je nemůžeme vynachválit 🙂
Za mě určitě jako "nenáročné" zvířátko toto.
Králíka račí ne měla ho kamarádka a kousal nenechal na sebe ani šáhnout.No tak bude asi morčátko. Aspoň ty večery budou veselejší a budeme zas 3 🙂
Asi záleží, pro jak velké dítě. Pro menší spíš morče, pro starší klidně i potkany (pokud z toho nemáte hrůzu). Jsou snadno ochočitelní, když se jim páníček věnuje, tak přiběhnou na zavolání, naučí se různé kousky... jen je nevýhoda, že se dožijí tak 2, max 3 let.
když už hlodavce, tak doporučuju potkana ;) vím, že se to nezdá, ale potkánci jsou opravdu strašně chytří, nechají se nosit a mazlit, jsou učenliví a čistotní ;)
doporučuji morče máme 2 křečky a 2 morčata,každý má jiný názor,ale každé mé dítě má jiné zvíře.Morčata jsou ale lepší
Jestli volíte mezi křečkem a morčetem, tak jsem raději za morče. Pokud hlodavce a dítě je větší, tak potkana, je to senzačně chytré a čistotné zvířátko.
Za mě rozhodně morče sama mám morče a rádo se mazlí, je hodné a nekouše. Takže rozhodně morče.Vím že každý má svůj názor ale nemůžu chápat jak někdo může radši chtít křečka nic proti těm co mají radši křečky ale křeček není žádný mazel a ve dne spí a večer dělá rámus. Jo a ještě něco péče o morčátko je velice snadné ve knížkách o morčatech vše vypadá strašně obtížně já tedy než jsem si pořídila morče jsem si četla knížky o nich a říkala jsem si jestli to vůbec to zvládnu ale ve skutečnosti to je opravdu snadné za mě morče 🙂 😵
No kdybych musela, tak bych volila morče. Nebo zakrslého králíka, ale ti prej smrdí.. Nejlepší je stejně k dítěti babička/děda z vesnice, která má domácí zvířátka 😉
Mela jsem vse mozne, nejchytrejsi mi prisli potkani, ale morcatka jsou super a inteligentni. Daji se vzit i na ksirky a naucit na zachudek, mela jsem u nich v rohu misku od nanukace a chodilo tam, tak se nemuselo casto menit 🙂 s krecky takova sranda neni, a jak tu nekdo pise, snadno by se dali rozmackat 🙂) coz neni zadouci... Ani tak ten kralik, jsou roztomili, ale morce mi prijde chytrejsi.
morče, lépe samičku, samci jsou cítit, značkují. Křečci koušou, rádi utíkají a v noci ruší 🙂
Musím koupat dlouhosrsté morčátko????????Děkuji
😉
Tohle jsem zrovna řešila v uplynulém roce.. Ale holka je už větší tak si nakonec vybrala sama. Nejdříve chtěla morče, ale nakonec se jí na výstavách zalíbili křečíci, takže máme 2 džungaráky. Jsou boží na pozorování, děti je nosí po kapsách a staví jim různé prolézačky v předsíni... . Křečíci jsou od chovatele zvyklí na děti takže nekoušou.
Měli jsme nejprve křečka...ale děti si více později zamilovaly morčátko. Když umřelo, koupili jsme nové morčátko. Když je větší, dá se s ním mám pocit víc mazlit, není tak rychlé (a když náhodou odběhne, nehrozí zalezení pod nábytek 🙂, krásně píská a vítá každého příchozího 🙂