Ahoj maminky 🙂
ráda bych se zeptala zda má někdo zkušenosti se zájmovým kroužkem jako je krasobruslení 🙂
Mám dcerky 6 a 9 let, bruslení je moc baví ovšem kraso už je o ničem jiném než jen si lážo plážo bruslit 🙂 vlastně bych se ráda o tom něco dozvěděla od maminky která má doma dcerku/syna kteří chodí do krasobruslení a neřekla mi její zkušenosti 🙂
Děkuji moc 🙂
Osobni zkušenost nemám, ale vim, ze u nás na zimaku maji kraso trenink cca 2x tydne, vetsinou vikend. Byt tebou, tak dcery prihlasim, vyzkousi si to a uvidis, jestli se jim to bude libit.. trener/ka ti urcite poda podrobne info o oddilu ve vasem meste, jak to tam chodi apod. I kdyz teda vek 9 let uz mi prijde na kraso dost hranicni...vim, ze zacinaji uz od 3-4 let. Ale 6 let jeste je v pohode. Navic jim asi budou stacit pouze brusle, zadne dalsi vybaveni asi nebude treba. Ja bych do toho sla!! 🙂
Agi (05/2011) chodí, ale u nás to byl spíš omyl, mysleli jsme, že je to bruslení, že ji naučí přešlapování a tak, no a ono kraso. Ale baví jí to moc, jen trénink bohužel v neděli v 8 ráno, příští rok by měla do pokročilých od 7h, máme to skoro 40 minut autem... nicméně tedy měla obyčejné brusle ze sportu na přezky, tak sama říkala, že jí ty přezky překáží... a pak přišla trenérka s tím, že ji ty brusle brzdí a že je dobrá, že by to chtělo lepší... tak je má, ale je to jiná cenová, s manželem oba doufáme, že jí tenhle koníček vydrží tak max 2-3 roky 😀
Ale pokud s náklady a časem počítáte, tak to zkuste a uvidíte...
holky děkuji moc všem 🙂 máme to právě taky na dojíždění cca 40 minut autem 🙂 jinak ta starší 9ti letá mi hned rikala že to je hraniční věk když jsem s ní mluvila tak uvidíme jestli se do toho dostane nějakým zpusobem 🙂 no asi to tedy zkusíme a uvidíme každopádně trenink zatím je pevný jednou týdně a pak o víkendu když je volný led 🙂 MOC DĚKUJI takže do toho pujdeme a uvidíme co se z toho vyvrbí 🙂
JEŠTĚ SE ZEPTÁM 🙂
ještě se zeptám :D a mělo to pokračovat prej je to drsné na nohy je na tom něco pravda? 🙂
@marmimone Je to mazec na celý tělo, já bych tohle pro svoje dítě nechtěla.
@marmimone já bych řekla, že ze začátku je to ok, spíš kdyby se tomu chtěly věnovat nějak hodně intenzivně na závodní úrovni, tak že to začne být "sportem k trvalé invaliditě", ale to si myslím platí o většině sportů, co už se dělají na nějaké úrovni.
Agi má hodinu týdně a je to o pilování techniky, kdyby nechodila tam, chodí bruslit s manželem na stadion a nadře se stejně, ne li víc. Ale zatím si na bolavé tělo nestěžovala.
Já jsem jako malá chodila a pamatuji si, že to bylo hodně náročné. Trenink 5x-6x týdně do toho hodiny baletu ráno před školou. Milovala jsem to, ale pak už to nešlo hlavně teda z finanční stránky, tak jsem toho musela nechat :(
Ahoj já vlastní zkušenosti nemám, ale mám kolegyni které bruslí syn (na dost vysoké úrovni) i dcera, pracuje pouze na částečný úvazek, jinak by to nedala. Na ledě tráví spousty času a k tomu soustředění. Když to shrnu chce to peníze, čas a dobrou organizaci.