Můj brouček už má 5 let a chci ho přihlásit do kroužku florbalu. Vybavení je cenově přijatelné jak se tak dívám http://www.florbalky.com/vyprodej-florbaloveho-..., až jsem docela překvapená. Jen si nejsem jistá jestli je to právě ta správná volba. A jestli na to není moc malinký ještě. Bojím se, aby se mu něco nestalo. Jaké máte zkušenosti vy se sportem a vašimi dětmi????
florbal bych doporučovala až bude starší zatím radši fotbal nebo jakýkoli jiný ale florbal je opravdu malinko nebezpečný pro tak malé děti 🙂
spíš než že by byl florbal nebezpečný by mi vadilo, že dost jednostranně zatěžuje - podle úchopu hokejky vpravo/vlevo. U takhle malých dětí mi přijde lepší celkový motorický rozvoj a důraz na sport - pohybovky, rekreační sporty, než nějaký specifický kroužek se zaměřením.
A když už, tak vybrat něco, kde se naučí být šikovný na obě strany stejně, kde se tělo zatěžuje rovnoměrně.
Já hrála florbal 5 let cca od 11-16 a na záda to je dost na houby.
My jezdíme kole skupinka maminek a jejich dětí. Nakoupili jsme si výbavu (Proficyklodresy) a chodíme. Jsme na vzduchu a dětem se to velmi líbí. 😉
Krásný všestranný sport je lezení, pokud máte ve svém okolí stěnu, která pořádá kroužky pro děti 🙂 (vybavení by vám měli ze začátku půjčit)
@julka987
Co se týká florbalu, tak syn chtěl teď taky chodit, je mu 6, ale berou až od druhé třídy ZŠ, že takhle malé děti nejsou tolik disciplinované..., dříve berou jen děti, které projeví výjimečné nadání pro sport.
Od 4 let pak berou děti na fotbal u nás zcela běžně. A vlastně i plavání je u nás od 4 let.
Jinak jsem pro ho někam začít posílat, pokud o to projeví zájem a bude ho to bavit.