Hezký den všem maminkám i dětem,
vlastně hledám, co mám hledat 🙂 Jaké aktivity pro děti jsou u Vás, kde jsou spokojené Vaše děti? Naše holčička 3r4m miluje kolektiv, do školky bohužel v září nenastoupí, a kroužek, do kterého u nás na malém městě chodí malé děti, letos definitivně končí (a i kdyby ne, nejspíš by byla už na něj moc velká). Nehledám lesní školky a pod. (jsme normální rodina s normálním minipříjmem 😉 ), ani cestu, jak do školky, zajímají mě právě všechny ostatní aktivity, po kterých se dívat. Zatím vím jen o DDM u nás. Jinak je veškerý náš kontakt se světem závislý na dětských hřištích, což je v létě fajn (ale zase jen odpoledne, dopoledne nikde nikdo), ale přes zimu by to chtělo ještě něco k tomu. Kdyby o kontakt nestála, neřeším, ale stojí a moc, tak snad něco vymyslíme.
Pomůžete nám svými tipy?
(Připište prosím i zda se jedná o větší či menší město, ať tady u nás na konci světa nehledám kroužek potápění 😀 ).
My rádi chodili do knihovny, občas tam bývají i akce pro děti, divadýlko a tak... ale i samotná návštěva s prohlížením knížek je prima program při špatném počasí.
@ireniq Díky moc, to mě vůbec nenapadlo 🙂 Posleduju.
naše malá chodí taky moc ráda do knihovny a koukla bych třeba na aktivity Sokola, jestli tam někde poblíž máte. Máme u nás na městě 2 sokolské skupiny, které ve starých tělocvičnách provozují pohybové kroužky pro děti za 20 kč na jednu návštěvu. Bylo to totální retro, 70 - 80 ti leté babičky tam cvičily, předcvičovaly, pracovaly s dětmi a maminkami, ale malá tam strašně ráda chodila a bývalo tam vždycky docela dost dětí🙂
V našem mateřském centru mají spoustu kroužků pro různé věkové skupiny, miniškolku, případně volnou hernu. Jde o středně velké město, mateřská centra jsou tu 2.
Taky chodime do sokola, je to uplne bozi, mala to miluje a navic jde fakt videt, ze se tam i nauci, je rychla a obratna, kdyz srovnam s vrstevnikama. Pak jsme chodili do montessori krouzku, ale ten byl do 3 let. Male mesto.
Vím, že jsi psala, že lesní školky a podobně nehledáš... Ale moje zkušenost je, že s dětmi na hřišti nebo v klubíku, na cvičení a podobně si sice hezky pohraje, ale opravdové kamarády tam nenajde. A v tomhle věku už pomalu přestává stačit pohrát si s dětmi, je čas na kamarádství. A to vzniká pravidelným dlouhým neorganizovaným hraním se stále stejnými dětmi. Lesní nebo jakákoli soukromá škola je drahá, když tam dítě chodí na celý týden, ale je možné tam chodit jenom na 1-2 dny v týdnu. Jestli jste na konci světa, myslím, že byste mohli najít variantu, kterou by váš rozpočet snesl. Jeden den ve školce i v Praze stojí méně než hodina plavání například.
Co si zkusit nají nějakou maminku nebo maminky s podobně starými dítky, že byste si zašli na kafíčko a děti pohrály a kamarádili se. Nebo nějaká kamarádka s dítkem? Na fb jsem viděla skupinku Najdi kamarádku nebo tak nějak a jsou tam maminky s dětmi, co taky takto hledají parťáka 🙂.
@rousse Jé, sokol, taky skvělý tip, díky 🙂
@rebe Tak to mě celkem zajímá, můžu poprosit o trochu konkrétnější uvedení do reality? Sice spíš asi jen teoreticky, znám možnosti u nás, ale i tak... (U nás jediní dojezdově možná lesní školka nějak kolem dvanácti třinácti tisíc měsíčně, princip "čím víc dní dítě chodí, tím menší je částka za den"). A hodina plavání u nás vyjde stovku 😉 . Díky 👍
@stuplakova Díky za tip, tohle provozujeme 😉
Co zorganizovat nějaký kroužek sama, taky jsme to tak s maminkami dělaly, když jsme je až do 5 let měly doma🙂
@modrypitrisek a co nejaky sportovni klub?Nemaji pripravky?U nas maji treba vodaci a atleti,je to takova obecna pohybova priprava.
@modrypitrisek Jsi si tou částkou jistá? V naší školce (Praha) stojí celý týden při celodenní docházce 7 600. Někde na konci světa, jak píšeš, bych čekala ceny spíš nižší. A to srovnání - hodina plavání v Praze stojí 600.
pani to urcite mysli tak, ze 7600Kc za cely mesic.. taky bydlim v Praze a castky se tu pohybuji od cca 2000Kc za dochazku 2 dopoledne v tydnu (levnejsi skolky), do 15000/20.000 za mesic za celodenni dochazku 5 dni v tydnu (drazsi skolky), pripadne nekde I treba 15000 za tyden, ale to jsou mezinarodni skolky plny deti z USA.
@karlajasmine ale jeji text tomu neodpovida ;)
h7600. stojí celotýdenní docházka za 1 mesic 😉 je z kontextu jasne ze se mluví o ceně za docházku na 2, 3 a 5 dni v tydnu / cely měsíc 🙂
tedy me to z toho vyslo a vim kolik ta skolka stoji 😉
jinak- sokol, hasici, nejaky mateřský spolek a případná vlastní iniciativa s ostatními co se nedostali 🙂
Na ceně školek se hodně odráží také to, jestli mají, či nemají dotace. Ale třeba zrovna plavání je jedna z fajn aktivit, i když pro ty tříleté děti už bývají kurzy málo kdy dopoledne, ale třeba budete mít štěstí, 100 za lekci je krásná cena 🙂 Jinak většina kroužku právě od 3 let už bývá až odpo po školce ☹ Možná zkus uvést blízké město, třeba se najde přímo nějaká konkrétní aktivita přímo u vás, ze zkušenosti některé z nas🙂
@modrypitrisek Tak to je fajn 🙂
Od dvou let jsem prcka davala do miniskolky na.dopoledne 2x tydne a v tu.dobu,.kdy byl ve.skolce, jsem pracovala. Od 9 do.13 za 350 korun... cast uhrady se nam vratilo.na.danich.. Praha