Dcera prodělala neštovice v dubnu. Měla opravdu velké bolaky v obličeji, po kterých zůstaly jizvy. Mazali jsme 2x denně contractubex a zlepšení žádné. Samozřejmě před sluníčkem chráníme faktorem 50. Zabralo někomu něco na takovy typ jizev prosím?
@denninka22 Scar Estetique, mažu tím osmiletou, měla ten průběh celkem nehezký. Jizvy se vyhlazují a zesvětlují se.
@somalicats po jak dlouhé době byly vidět výsledky prosím?
Jinak ten Hemagel jsem myslela, že je na čerstvé rany/jizvy(?)
@denninka22 Poměrně rychle, už po týdnu.
@denninka22 Synovec používal nějaký silikonový gel na jizvy.
Čas. Já chytla neštovice ve 12 letech, měla jsem hrozný průběh, jizvy po celém obličeji. Po deseti letech mi zbyly jizvy dvě 🙂.
Rakytníkový olej hojí jizvy.
@denninka22 mesickovou masti mazat každý den (ve formě vazeliny, ne masticky ala indulona), pak strataderm gel. Je drahy, ale hotovy zázrak. Děti měly doslova krátery po neštovicich, nemají nic. Opravdu super kombinace
@denninka22
Doporučuju vitamín E z lékárny, olejem z tobolky natírat jizvy. Máme vyzkoušeno.
Syna jsem nenatirala ( neměl je v obličeji) ale trvalo min půl roku než zmizeli. Dost mě to překvapilo.
Určitě to časem vybledne 😉
Natírala bych buď měsíčkovou mastí nebo ten vit. E
Čas a promášťování sádlem/měsíčkovou mastí pod tlakem. Děti měly neštovice dva roky zpět. První půl rok vylézaly všechny jizvy při změně teploty, další rok jen ty jizvy po mateřských neštovicích, dnes na první pohled nikdo nepozná, kde ty mateřské neštovice měly.
Ja jsem koupila hemagel a chci ho vyzkouset, dcerka ma taky docela viditelne jizvy, asi 3 na obliceji, ale cekam na zari, az bude min na slunicku. Mela nestovice v lednu.