Jak úspěšně zabavit 3leté dítě doma nemocné?

Ahoj 🙂 zajímalo by mi jak zabavujete děti když jsou nemocné. Mám syna kterého neodradí skoro žádná teplota,v posteli mi zrovna moc ležet přes den nechce.Vy co máte doma taky tak aktivní dětičky,jak je zabavujete?

lv
6. lis 2015

malujeme, klidně v posteli, na kolenou s podložkou, čteme, když musí nutně ven tak stříháme, lepíme, použijeme vodovky, tempery, /listy, kamínky, bramboru+špejle, kaštánky/, nabízí se pečení perníků na vánoce, krájí příborovým nožem ovoce na ovocný salát, vaří se mnou, šijeme oblečky na panenky, plastelína je oblíbená /u mě ne/, pustíme pohádku, děláme zvířátka z vizovického pečiva,hrajeme na obchod..

krystalka
6. lis 2015

Pokud se cítí celkem dobře, tak ho nenutím být vyloženě v posteli, ale nesmí lítat, řádit apod....takže klidně si maluje u stolečku, nebo něco skládáme, natáhne se v obýváku na pohovku a koukne na pohádky apod....staví si v klidu něco apod....občas ho na chvíli zaženu do postele a třeba si čteme, nebo povídáme s plyšáky.... znám to moc dobře, syn se i při teplotě 39 chová v podstatě úplně normálně, vlastně to na něm ani není poznat, dokud na něj nesáhnu, většinou i normálně jí apod.....a že by třeba přes den usnul, když je nemocný, tak to ani náhodou 😉 , naštěstí bývá nemocný minimálně 🙂

langmaierovaklara
autor
8. lis 2015

No někdy je to celkem těžké 🙂 můžu vymýšlet cokoliv a u všeho vydrží jen chvilku.Naštěstí je hodně zvědavavej,tak to není zas tak moc často 🙂 Ale nemocný sme poslední dobou dostMalej zača chodit od září prvním rokem do školky,takže se to ted spíš tak střídá,že týden školka,14 dní doma atd... Naštěsí teda spíš jen nastydnutí nebo velká rýma,jen ted máme anginu.No zítra budeme tvořit razítka z brambor,pokusíme se :D Dneska se hodně stavělo a malovalo vodovkama.