Jak kreativně trávit čas s dvouletým dítětem?

rajecka
30. kvě 2015

Ahoj, ráda bych od vás získala nějaké typy, co zajímavého dělat s dvouletou holčičkou. Jsem na tohle úplně tupá, naši se nám moc nevěnovali, takže písničky a říkanky jsem hledala a učila se je až teď. Zatím jsme objevili jen pastelky, vodovky a modelínu. Ráda bych zkusila něco dalšího, ale nic mě nenapadá. Děkuju za nápady 🙂

elu
30. kvě 2015

stříhání a lepení, decko se zabaví a navíc se naučí opravdu jemné motorice, muzes koupit ty detske kulate nuzky, ja jsem davala hned normalní, ted jsou nam čtyři a krásně stříhá a baví jí to lepit všude možně 🙂

lv
30. kvě 2015

Omalovanky co se zatrou vodou, prstove barvy, kridy, razitka, vařit s tebou /míchat, sypat, přidat vodu do těsta, dat vejce, mýt brambory, malá sedávala se mnou na lince/, vařit sama v jiných cokoliv, rani, luštěniny, přelivat vodu, uklízet vlhkým obrovské, zametat 😀 mimo to, co je popsáno, co mě napadlo.

ludmilad
30. kvě 2015

@elu na stříhání je podle mě ve 2 letech ještě brzo, ale jinak je pravda, že to děti moc baví 😉

Ty vodové omaloványk jsou dobré, ještě lepší jsou takové obrázky, které se taky malují vodou, ale můžeš je malovat opakovaně, vždy když to uschne - něco takového http://www.zazen-nudu.cz/magicke-kresleni-20x15

elu
31. kvě 2015

@ludmilad no prave si myslim, že deti nejvic baví, to co my si myslíme, že ještě nemůžou, ja jsem holku nechala stříhat hodně brzo a taky jí bavilo přehrabovat se a "vařit" v potravinách, tak jsem jí vždy dala par fazolí, hrachu mouky a byl na hodně dlouhou dobu klid 🙂...pak samozřejmě nastal uklid 🙂

jancip
31. kvě 2015

@rajecka super jsou i prstové barvy, razítka, nálepky....a pak aktivity ala montessori

@ludmilad i dvouleté děti pod dohledem zvládnou strihat

luji
31. kvě 2015

U nas vede vareni-hodne mi pomaha na zahrade, samolepkove knizky (moc hezke ma nakl.Svojtka), prstove barvy-klidne papir v roli na zem, sundat ponozky a nechat ji, at si "hraje" pak hodit do vany a obleceni do pracky 😉 Super jsou ruzne skladacky, navlekani koralku, a jak psaly holky-ruzbe montessori aktivity.je tady i skupinka, kde urcite načerpás spoustu inspirace.

nov777
31. kvě 2015

@ludmilad Diky za tip. Uz jsem to objednala. Meli by ti dat provizi 😉

ludmilad
31. kvě 2015

@nov777 a ještě je dobrý k tomu takový nevylévací kelímek, mají v každém papírnictví http://hrackyhracky.cz/detail-zbozi/skolni-pomu...

nov777
31. kvě 2015

@ludmilad Dik. Ten uz mame. U nas jedem na vodovkach 😉