Dobrý den,
najdu tu prosím někoho, kdo hraje denně na strunný hudební nástroj a přitom chodí často plavat? Jak jsou na tom vaše prsty? Možná je dotaz úplně mimo, ale aktuálně řešíme, že syn (8let) by si moc přál se naučit hrát na housle, v tom ho podporuji. Nyní je členem plaveckého oddílu, kde mají 2x týdně trénink, o víkendu chodíme plavat celá rodina a v létě je v bazénu klidně celý den. Paní z konzervatoře mi říkala, že aby člověk mohl dobře hrát, časem se musí utvořit "mozolky" na prstech. Nerozmočí si je pokaždé v tom bazénu? Máte s tímto někdo zkušenosti?
Tak hlavně teď bude několik let hrát možná deset minut denně a hodinu týdně v hudebce, má smysl to kvůli tomu řešit? Jestli to dotáhne na konzervatoř a bude cvičit půl dne, to je dost daleká budoucnost. 😀
V pohode, nebala bych se vubec.Dcera hrala na housle od 4 let let a kdyz asi ve 3.tride zacala hrat hazenou, pi ucitelku malem kleplo.Na houslich jsou potreba jemne ruce, uvolnene a hazena opak.
Ale takto dcera vydrzela s houslema i s hazenou/ za Slavii, treninky denne a byla i vyhlasena jako nejlepsi hracka ve sve kategorii/az do maturity.No zadna virtuoska nebyla, ale pro radost to stacilo
@prejeta_zaba děkuji za reakci, jsem právě vůbec nevěděla, zda má smysl to řešit. Tak jste mě uklidnila 😉
kytaru jsem prezila, ale chvili trvalo nez se mozolky utvori, koupani na to vliv nema, jde delat sport i hudbu ;)
@lobella no, presne, rozhadrovany do krve. A jak ja nebyla nikdy motivovana ke hre na kytaru... :D housle jsou v pohode prave. Dcera zacala hrat nedavno, co ji boli je ruka kdyz blbe drzi smycec. No a ja zacala hrat taky, nevim, ruplo mi v bedne nebo co. Kazdopadne jsem cekala neco jako kytarovej masakr, a prekvapilo me ze je to vlastne uplne v phode 🙂
@lobella vis co, zkus takovy ty elektronicky. Ale ne keyboardy - normalni el klaviry. Maj i simulaci odporu klaves a nemusi bejt nutne tak drahy. Hrala jsem na klavir roky a chtela bych oprasit, ale taky nemame misto. silne o tomhle uvazuju, myslim, ze to staci, zvlast kdyz uz clovek neaspiruje na nejakou virtuozitu :D abych to oprasila (protoze z housli samozrejme nic nebude, to je jenom spis legrace, ale dceru bych mohla jednou doprovazet 🙂 )
Jsem profesionální houslistka a chodím i občas plavat, nedá se hrát hned potom, ale třeba až tak za hodinu, až prsty proschnou a ztvrdnou.
Synovi je cerstve 8, chodí plavat 4x týdne a denně cvičí na kytaru. Nemá vůbec žádný problém přijít z plavání a hned (půl hodiny poté) začít cvičit na kytaru.
@alenka_8 hraju na kytaru od detstvi a v lete,kdyz jsem byla cely den v bazenu, problem nebyl, ono jde o to, ze se ty prsty casem otlaci, zvyknou si, ta mista ztvrdnou, a pak uz drzeni strun neboli