chtěla bych se optat zda, má někdo zkusenosti hrou na flétnu v 6letech jako samouk? co vám nejvíce pomohlo? Děkuji
@zdenamestan Jako úplný samouk nebo aspoň rodiče to umí nebo aspoň znají noty? Já se naučila sama podle učebnice Flauto Dolce, ale mamka mi nejprve ukázala jak na to a chodila jsem na klavír.
@snahnah uplny samouk..
Takže u dítěte nebude stát nikdo, kdo by zkontroloval, zda správně dýchá, má dobrý nátisk, artikulaci jazykem, má správně zakryté dírky a postavení rukou a jestli vůbec ten zvuk, co vyluzuje, má takhle znít a jak to případně opravit?
@zdenamestan Do toho bych nešla, ať nemá do budoucna špatného návyky.
Přepokládám, že šestileté dítě asi neumí ani noty. Myslím, že není reálné, aby se šestileté dítě uplně samo naučilo na flétnu, když neumí noty, neví, jak správně flétnu držet, jak foukat atd. atd. Nehledě na to, že malokteré dítě je tak disciplinované, aby SAMO postupovalo pravidelně lekce po lekci a trénovalo přesně podle zadání. Vždyť pravděpodobně neumí ani pořádně číst, nerozumí textu. To mi fakt přijde celé jako holý nesmysl.
@zdenamestan Jestli jde o zobcovou flétnu, tak knížka Kouzelná píšťalka od Ladislava Daniela. Doporučuju.