Ahoj, nemame babicky blizko, ani pani na hlidani, ale chtela bych s holkama chodit na krouzky, plavani, zpivani nebo tak. Starsi je nadsena, chodila plavat a pred porodem chodila na cviceni, kde ale maminka cvici taky. Rada bych v nejake aktivite pokracovala, ale kam muzu s obema? Malou kojim, jsou ji dva mesice, v zari ji taky jeste nebudu chtit nekde nechavat. Jak to resite vy? Jsme v Praze. S miminkem chci potom taky plavat, ale to jde i o vikendu, kdy starsi bude hlidat tata. Jestli mate tipy, tak prosim sem s nimi. 😊
jj, taky to řeším 🙂. Chodili jsme na cvičeníčko do soukr. školky a teď od září chci chodit s 3m mimčem a malého (2roky), dám na 2h do školky (aspoň bude trénovat 🙂 ). A jinak je to těžký ☹. Plavání nám snad vyjde o víkendu, kdy bude vždy jedno hlídat manžel 🙂
Prave, vikend je na tohle fajn, zvlast pres zimu. Nejsme lyzari, abysme jezdili kazdou chvili na hory, takze treba plavani je super. Ale pres ten tyden. Starsi miluje zpivani a tanecky, zkusim se podivat taky co nabizi soukrome skolky. Pro starsi mi statni skolka na jeden den nebo dva v tydnu nevysla, a nechce se mi platit sileny penize za soukromou.. radeji je dam za nejakou aktivitu.
My chodime na Maly muzikant a zvazujeme Ostrov objevu (oboje v Praze, v nekolika ruznych lokalitach), mrkni na net. Oboje je vicemene staticky, takze nevidim problem mit sebou miminko treba v satku, pokud pohyb, tak jsme od dvou mesicu maleho chodili na Babyogu, tam se vyslovene muze se sourozencem, ale nevim, jak je mala klidna/divoka, prestali jsme chodit, kdyz mel maly 18 mesicu, protoze uz to pro nej bylo malo akcni.. pak jsme chodili na Pohyb detem, ale tam si to s miminkem neumim predstavit (teda jsou tam hodiny i pro miminecka, ale to zas nebude pro starsi a hodiny pro starsi, to je zas spousta behani, poskakovani, to by s mimcem podle me neslo).
taky jsem to řešila /holky jsou od sebe 1 a 3/4 roku) a nakonec v pohodě - chodili jsme na yamahu - taková hudebka, starší to tam milovala a nebyl problém tam mit s sebou miminko, bud spalo, nebo bylo v naruci. pak jsem chodili do cviceni, které probihalo v tělocvičně a s návlekem na kolečka tam mohl byt a jezdit kočárek + další 2- 3 děti většinou koukali z autosedaček, pak jsme zkoušeli i jogu pro deti, ale to starší nebavilo, ale tam mimino taky nebyl problém... takze urcite to jde a najdete toho spoustu 🙂
u nas treba funguje hlidani sourozence pri plavani s druhym prckem, zdarma samozrejme... proste s jednim pujdes na krouzek a mimi bude v satku s vama... myslim ze si to uzijete vsichni🙂