Ahoj. Chtěla bych se zeptat jaké písničky s dětskou tématikou mají vaše děti rády. Myslím teď, co jim pouštíte přes internet. My jsme jeli docela dlouho klasické české písničky (oba seděli a hleděli), ale to už je teď nebaví. Mají radši to, kde se tančí a je to více rytmické. Oblíbený je Mňam, mňam Bobík a Fíha Tralala. Poraďte prosím něco dalšího. Díky moc.
Ty z vás, jimž je takováto dětská zábava proti srsti a NIKDY by ročním dětem počítač ani televizi nepustily, nechť diskusi přejdou bez povšimnutí. Přišla jsem si pro radu a ne pro kázání 🙂 Děkuji
kdyz na netu tak si zadam ceske lidove pisnicky pro deti je to tam i s textem a to stepanek ma rad 😉
U nás byly a jsou oblíbené písničky od Míši Růžičkové, má 5 DVD plné písničky, jdou stáhnout na ulozto, nebo pustit na youtube.
Pak jsou na youtube písničky ze Zpívánek, taky pěkné.
pak mě ještě napadají minioperky od Svěráka a Uhlíře - Červená Karkulka, O dvanácti měsíčkách, Budulínek a Šípková Růženka a pak Hodiny zpěvu.
u nás klasické zpívánky... ale tedy až později, tak od roka a půl až dvou 🙂 ale zato spolehlivý 🙂
24 snails - animované české lidovky. Holky milují
U nás jede hodně "hodina zpěvu", ta Fíha tralala a pak disneyovky :o) Písničky z disney pohádek posloucháme hodně a k narozeninám dostane mladší dvd Fíhy :o)
U nás jedou včelí medvídci. Když potřebuju, aby seděl třeba u stříhání nehtů, tak to ho zaručené uklidní 😀
@anetka1701 Hodina zpěvu je super 🙂 U nás je nejoblíbenější Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř - Mravenčí Ukolébavka ač je to ukolébavka malý ji miluje a dokáže poslouchat i když se mu nechce spinkat 😀
@ronyx jojo, šárčin nejoblíbenější zpěvák je Svěrák :o) má recht holka...
ak nevadia slovenske tak spominana Fiha tralala ma uz tusim 3cd a krasne, rovnako tak fajn je spievankovo, ktore ma tiez tusim 3 - z toho jedno anglicke, tiez sa daju na modryslon.sk kupit cd-cka s menom deculka, maju uz 2je rozne...maju ich aj v cestine, aj su hrackarstva ktore to predavaju a na nete su ukazky
inak u nas sme v tomto obdobi fungovali na Baby einsteinovi, nie je to rozpravka mali einsteinovia...ale klasicka hudba doplnena o videa podla jednotlivych tem s babatienkom mozete prebrat zvierata - domace, divoke...podla toho kde ziju, farby, tvary, dopravne prostriedky, zakladne znaky na znakovanie...tak toto je podla mna super vec,
a jasne rozne anglicke, nemecke, spanielske pesnicky...kazdemu podla jeho chuti...ked sa zada Kids Songs tak ich je velmi Vela...zas i tematicky 😉
Baby smile TV CZ na YouTube 🙂
Z toho, co tady nepadlo... Nohavica - tři čuníci, kozel, krtek, eskymácká (asi se jmenuje jinak)... Čiperkové
nejoblíbenější je slovenka Fíha tralala ta je fakt supeeeer 😉 Pro nejmenší ideál........je barevně oblečená, dělá zvuky zvířátek, zpívá, tleská rukama různě.....a jsou tam i děti. Možná bych řekla taková Dáda Patrasová na Slovensku a samozřejmě zamlada 🙂 Jinak je chvíli bavily takové ty české.....Já jsem muzikant a taková ta série na youtube.cz
Děkuji za založení diskuze, mně se to teď taky hodí 🙂 Malá poslouchá písničky na youtube moc ráda a příjde mi, že je to furt dokola. Za nás, pokud ti teda nevadí i Slováci:
FIHA TRALALA
MIRO JAROŠ
SMEJKO A TANCULIENKA - ti se mně líbí nejvíc 🙂
ČIPERKOVÉ
SVĚRÁK A UHLÍŘ
PACI PAC
Teď už si na nic jiného nevzpomínám 🙂
Míša Růžičková
U nás vedou Čiperkove,Fiha tralaala,Miro Jaroš a včelí medvidci =) a pak mnam mnam bobik a když má náladu,tak ty české lidovky =)
Jo a ještě Míša Růžičková aa Smejko a Tanculienka =) A taky Paci pac,ale ta se mi nelíbí =D Ale malému jo =D
@matullina u nás frčí to samé =D
U nás dětské písničky nefrčí. Když mu je pustím, nazjímají ho. Zato když manžel pustí Arakain, tak to ten náš dvouleťák "paří" jak zběsilej! 😀 Ale co miluje, tak DVD Ať žijí duchové a Lotrando a Zubejda 🙂
a znáte Kašpárka v rohlíku? toho odmala zbožňuje moje neteřinka. vždycky na něj tančí a zpívá a je to skvělá hudba i pro dospělé 🙂
Čičiči to jsou kluci kočičí 🙂
Ahojte, hledam pisen, asi od Dady P. Neco jako spartakiada nebo rozcvicka. Hrali jsme to asi pred 10ti letech na detskych taborech a je to pohybova pisen. Vim ze tam zpivalala zurne pohybove povely a my je napodobovali "troubime" "klakson" atd. Nepodarilo se me to najit ani podle tech textu. Neznate? Diky btw. Mia 11tydnu 💃
Můj malý synovec teď vyžaduje, abychom mu denně pouštěli písničku Jožin z bažin 🙂 A pak ho celkem dost baví dětské říkanky a zpívánky. Ten Jožin je ale pro něj "nejvíc" 😀.
Julie miluje 'Baby shark'... 🙂 nejak se ji zalibil...
Jsem barbar, ale... 😀 mám půlroční dceru a miluje(!!!!) fiha tralala (slivkova písnička, bum bac, bagr a tatrovka, kolovrátek) a ciperky (sluníčko a vosy)... Nahlas se směje, kope, pisti 🙂 u kolovratka vždycky pozná, kdy to budou předvádět ty děti a směje se, jinak ji to okolo moc nezajímá, ale jakmile se zeptá "a jako robi...", tak zpozorni a začne se nahlas tlemit 😀
Zkuste BibiBum - české lidové písničky pro nejmenší 🙂
mňam mňam bobik....
Jede jede mašinka...
ja sem ten chňapik, maličký krokodýl...
a na více jsi nezapomenu.
A teď už dite mi odrostlo a letí zase pohádky místo písničky. A ségra pouští holčičce písničky od Dady Patrasove : žížala Julie ... holčička jahodová.......