Děti a hudební nástroje. Jak moc cvičí vaše děti?

4. únor 2024

kolik cvičí vaše děti na hudebních nástrojích?

autor
5. únor 2024

nikdo nemá dítě, které hraje na hudebním nástroji?

leiladelly
5. únor 2024

A k čemu ta otázka má sloužit? Pro nějaké porovnání? Já jsem cvičila hodinu denně. Dcera cvičí ne každý den, hudba její priorita není, to je malba a tanec, před vystoupením cvičí víc. Syn hudbu studuje, takže včera cvičil 6 hodin. Z jeho pohledu málo. Otázka je, zda toto někomu k něčemu je? V ZUŠ říkávali cvičit denně, pro běžného studenta, nějaký orientačně podobný čas. Zda to dítě dodržuje , je individuální , koho hudba nebaví, ten to dodržovat nebude. Koho hudba baví a chce jít na konzeratoř, spontánně cvičí a hraje mnohem, mnohem více, protože to nebere jako povinnosti, ale jako zábavu a vášeň. 🙂

elvira
5. únor 2024

První nástroj poslední dobou jednou týdně hodinu až dvě. Prostě už ho to příliš nebavilo. Druhý rok hraje na bicí, sám si to vybral, hraje dobrovolně a rád, minimálně hodinu denně.

jaja01k
5. únor 2024

Můj syn hraje na kytaru. Nechodí do zuš, jen na kroužek, kde se učí hrát písničky jednoduchým způsobem. Má to jen pro zábavu a pro radost, nikdo nečeká, že z něj bude profesionál. Doporučeno mají cvičit 10 minut denně. Někdy pár dní nehraje vůbec, někdy hodinu denně, jak se mu zrovna chce.

chemisterka
5. únor 2024

Dcera chodí prvním rokem na ZUŠ na klavír a hraje přibližně 5x týdně cca 15 min.

moudivlacek
5. únor 2024

Syn hraje na 2 nástroje v ZUŠ, teď dělal přijímačky na konzervatoř, takže tam je počet hodin úměrný cíli, běžné ZUŠkové dítě bez ambicí být profi muzikant stačí 20-30minut denně s ohledem na délku studia a repertoár, chce to pravidelnost, lepší 20 min denně, než pak sobotu od rána do večera, nutná je pravidelnost, asi jako ve všem.