Ahoj. Chci se zeptat, na vaše rady, zkušenosti, na co si dát pozor apod. Vzhledem k rozchodu teď řeším stěhování v rámci spolubydlení (i kvůli financím). Zajímá mě jaké s tímhle stylem bydlení máte zkušenosti - pozitivní/negativní. Nikdy jsem takhle nebydlela a upřímně jsem bydlela u rodičů a pak u přítele, takže se chci zeptat co neopomenout před podepsáním smlouvy nebo co požadovat od pronajímatele. Mám ted možnost jít do spolubydlení v RD 4+1 (zařízený, samostatný pokoj, bez kauce, smlouva na dobu neurčitou) Děkuji za každý názor
res spolecny uklid, cistici prostredky, hyg. prostredky... moznosti vyuzivani spolecnyvh prostor... zalezi na lidech se kterymi tam budes🙂 takdy treba zda si muzes pokoj vymalovat/ pribit policky/ zvirata/ rozuctovani energii/ moznost navstev...
@lavazza2
me by urcite prislo divne,ze nechce kauci,to je naprosto standardni postup.majitel se tim chrani kdybys treba nezaplatila najem nebo neco na dome znicila.
jinak je treba stanovit si pravidla hned na zacatku co se tyce uklidu,nakupu spolecnych veci jako je jar,houbicky,cistici prostredky,toaletak atd.je treba se domluvit jestli jsou v cene i ucty za energie a internet.
@mku
me na to neuklizeni stacila svagrova,to je takove prase,ze za nekolik let ani jednou nevysala
Ahoj,no aby som pravdu povedala,tak dost blbe skusenosti.Byvala som tak za mlada na vyske,pretoze som nedostala intrak.Velmi zalezi,aky ludia s tebou byvaju. V tom nasom byte sa vystriedalo asi 6 bab za ten rok,pricom vyslovene "prasa"bola iba jedna mlada barmanka Akoze inak kost,pekna ritka,prsicka,ale upratovat po sebe neexistovala.Raz som ju prichytila jak si depiluje nohy v obyvaku na gauci,to dostala takeho zj ....ba ze do tyzdna bola odstahovana.
Akp vidis,nie je to pre kazdeho
@zelenaesmolda
Děkuju za info. Co se týče kauce tak mi to přišlo taky zvláštní, ale majitelka říkala, že ta hodnota nábytku nemá hodnotu takovou aby kvůli tomu řešila kauci.. no jdu se tam nejdřív podívat.. každopádně v ceně je nájem, ele, plyn, voda i internet - to uváděla už v inzerátu..
@lavazza2
tak preji hodne stesti at to vyjde 🙂
ono fakt zalezi kdo s tebou bydli
Ja jsem takhle kdysi bydlela nez se nam narodila dcera, bo jsem pracovala v jinem meste. Za me hlavnim negativem bylo, ze jsem byla u pani s ditetem, ktere ten byt patril a ktera mi davala jasne najevo ze jedine kde muzu byt je ten pokoj... a naopak v zivote napr neumyla koupelnu, to cekala az to udelam ja. Nastesti jsem byla sama, tak jsem kuchyn ani nevyuzivala. Ale vydrzela jsem dva mesice a stehovala jsem se. Dale si dej urcite pozor na zalohy, jak to chteji rozuctovavat? Kolik spotrebuje kdo ceho? A pak jak budou fungovat spolecne mistnosti ala koupelna, kuchyne atd