Ahojky, tak kolik nás tu je, co má termín v říjnu?
@romcajda taky 31.10.😁
Ahoj holky, tak se k vám taky přidávám 🙃
Termín máme 19.10. ☺️
Ahoj holky 🙂 Tak já se s radostí taky přidávám! 🤗 My máme termín 12.10. a na screeningu říkal pan doktor, že to vypadá na holčičku 🙂 Co vy? Jinak mně teda pořád není moc dobře. První trimestr byl celkem peklíčko 😁 A teď mám spíš hodně bolesti hlavy, motání, velkou únavu a občas pobolívá bříško. A začala mě teda trápit docela zácpa 🙈🤷🏼♀️ Co vyyy? Už máte víc energie nebo to ještě není vončo? 🙂
Ahoj holky 🙂 podle MS to vychází na 29. Října. 🙂 Ale víc se dozvím v pátek 🙂
@amalka2981 No ani mi nemluv.
Chodím jednou za tři dny kakat když mám kliku.A ten horor na WC no děs.Jim švestky,jablka,hrušky a po ránu vlažnou vodu a na gynde mi napsala laktulozu.A stejne furt bojuju.
@amalka2981 no mě naštěstí nic extra netrapilo, jen únava a to už je lepší.. Zácpa taky byla, ale mám málo hořčíku, takže mám magnosolv a ten spíš prožene, takže se to srovnalo 😂😂😂
Zdravím😊také se přidávám. My máme termín 15.října. Na začatku těhu jsem se cítila jen jak po kocovině a trochu únava a hlad. Jinak nic naštěstí.😀👌
@milito18 taky s tím bojuji, ale včera jsem dělala fazolovou polévku s uzeným a to jsi měla vidět, jak jsem letěla 😃 musím se pochlubit, 3x za den 🙈😃😃
@simonasimka tak díky za tip.Ja si ji udělám taky a budu doufat,že poletím jako ty 🤣
@simonasimka zdravím tak to si musim taky udělat 🙂 ja měla v sobotu čočkovou a nic :(
Určitě to zkuste, třeba to pomůže i vám.... Nikdy jsem si nemyslela že zrovna za tohle budu šťastná jak blecha 😄
@simonasimka ja se dnes ptala na gyndě sestry zda mi něco poradí . A jen mi odsekla že je to normální :o . Tak díky nohu za tuto skupinku 🙂
@terulle05 jo, naprosto ti rozumím...jako lékaře mám luxusního,ale sestra taky někdy dřív mluví než myslí 🙈 a tady holky vždycky poradili jak mohli, hodně jsem se tady "naučila" 🙃
@simonasimka jojo sestra má své nálady a dnes teda perlila. Celá čekárna bručela jak je sestra nechala čekat . Mě je pak trapně že mě vezme dříve než ty co tam čekaj 2 hodiny . Dneska jsem se zastala slečny tak nas vzala současně. 🙏🏻
Ale doktorka je taky super 🙂
Ja jsem rada za tyhle skupinky a diskuze . Aspoň někdo poradí 🙂 Dnes jsem dostala průkazku a v pátek bude velký UTZ 🙂 tak jsem zvědavá zda bude třeba vidět pohlaví. 🤞🏻 Dost známých mi říká že už jim pohlaví řekli, ale nevím no .
@terulle05 tak to držím palečky ať ti to řeknou... My jsme byli 11.4. a neřekla nám nic... Nechtělo se vůbec ukázat 🙃 ale taky vím z okolí že jim řekli pohlaví hned na prvním screeningu... Ale nemá se to prý brát úplně vážně, není to na 100%
@simonasimka dneska mimico bylo zády na kontrole ( UTZ mi dělala sestra 😂) a samozřejmě je placenta primo ve předu na místě kde se přikládá ta sonda nebo jak se to jmenuje 🙂 ale bylo vidě. Akorát se vzbudilo . Ale Moje dr chce aby mi udělali i Genetiku kvůli předešlému těhu kde byli VVV :/ tak přes to se to dozvíme .
@terulle05 i sestřičky dělají ultrazvuk?! To jsem ještě neslyšela... Promiň ale nevím co je VVV,ale každopádně věřím,že bude všechno v pořádku a těším se až se nám tady pochlubis s pohlavím 🙃 my jdeme až 6.6. a jsem úplně v pasti,to čekání je nekonečné a snad se nám ukáže no 😀
@simonasimka no taky jsem to zažila poprvé . 😂
VVV - Vrozené Vývojové Vady . Hlavně ať je miminko zdravé a v pořádku . Pohlaví beru jako bonus 🙂 .
6.6 ? Ty jo tak ať ti to utečet to už máš II screaning ?
@terulle05 jo tak.. kolikrát se tady používají zkratky, a připadám si jak úplný debil a přitom je to jasný 🙈😀 uvidíš že bude zdravé, já tomu verim😉 a to pohlaví sice ano je bonus,ale myslím si že každá maminka by si ráda "vybrala" 😀
Jj to máme II screening, už aby to bylo 🙏 na prvním bylo vše v pořádku, ale my to měli takové složitější, a tak jsem pořád jak na trní...
@simonasimka tak snad ti ti uteče 🙂
Škoda že tu nebí někdo z okolí . By jsme mohly kočárkovat 🙂
@terulle05 taky si to občas říkám... A my se pak budeme stěhovat na vesnici, kde je dva a půl člověka 🙈 z jedné stránky jsem hrozně ráda, ale z té druhé ani ne .. budu tam na to sama, jediná co bude mít v tu dobu mimi :/ ale aspoň na hřišti se tam potkávají maminky i když s většíma dětma, ale nějaký ten kontakt tam bude
@simonasimka tak aspoň něco . Zas budeš v klidu . Žádné velkoměsto 🙂
Přečti si o svém těhotenství týden po týdnu.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@romcajda jaaa, 19.-20.10 😊