Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
@kometacka tak to jo já právě do práce chodit nechci ale doktorka mi chce zrušit neschopenku. Dělám prodavačku a občas zvednu zboží nad 10kg. Bojím se že potratim :( jinak špatně mi nebylo jen cítím prsa a napětí v pánevní oblasti.jsem více unavená v noci se probouzím.teď jsem ve 13 tt. Termín mám 21.8. a už se s přítelem moc těšíme. Chceme oba holčičku ale asi to bude chlapeček... Hlavně že to bude zdravé 😊🤗
Já mám termín 16.8., ale začala jsem bohužel špinit, tak momentálně ležím v nemocnici :(
Ahoj já mám termín 2.8. začalo mi být ne úplně dobře už první den menstruace která nepřišla a už ten den se objevil světlý duch. Asi po pár dnech jsem začala zvracet a to trvalo asi do konce 13 TT. Úplně šílenství opět jako u dcery. Bez pomoci no nevím. Ale manžel a tchýně jsou úžasní. Od té doby se cítím dobře akorát jsem unavená. Dneska mám pravda dost blbý den, točí se mi hlava musím být v horizontální poloze což neznám z předešlého těhu. Minulý týden jsem cítila první pohyby hlavně ve vaně v teplé vodě, ale poslední 3 dny nic a nebudu tvrdit, že mě to neznervózňuje. Což když mi není dnes dobře je o to horší mám černé myšlenky ale snad je vše ok. A okolí bylo rádo mám 30 takže bylo na čase druhé mimi a budou od sebe 2 roky což je ideální.
@lenulka89 doktorka gynekoložka a nebo praktická. Pokud taháš takové těžké věci nechala bych si napsat neschopenku na záda při nejmenším. Já chodila do 6 měsíce měla 3 týdne ze začátku u první dcery to jsem nevydržela ani 10 min nezvracet a pak v tom 6 měsíci jsem přestala zvládat práci. Měla jsem managerskou pozici a dost podřízených a představovala jsem si že je normálně zavraždim a brečela jsem nedokázala to ovládat. Doktor se taky cukal ale začali nám do práce chodit v únoru lidí se šílenyma chřipka a měla jsem strach a na to už slyšel ale nadšený nebyl. Až jsem se rozbulela i u něj napsal mi to. Nikdy jsem nebyla za těch 10 let na nemocenské takže jsem neměla výčitky.
Ahoj holky, gratuluji...
termín mám 26.8. a čekáme druhé. Chceme
překvápko, takže si nenecháme říct pohlaví😉 Jsem učitelka na 1. st. ZŠ, mám ctvrtaky, jsou to moji miláčci, moc hodní. Spím dobře a hodně 😆 A naštěstí už se zmirnily nevolnosti.....
Holky už téma máme, Srpnovky 2019, a pak skupina téhož názvu, kam vás kůň hodí automaticky, když si v profilu vyplníte údaje o těhotenství 🙂
@nikahavel no já bych strašně ráda šla marodit jelikož se fakt bojím ale gynekolozka mi řekla že sem ve výborné kondici že nevidí důvod a že se nemám tahat jenže jak to chceš udělat když pracuješ v obchodě. Jj to znám taky jsem dělala vedení obchodu, občas jsem měla stavy kdy bych všechny nejradši pozabijela jak zaměstnance tak protivné zákazníky kteří se ukázali v obchodě klidně i 5X za den
@lllucielll tak to je fajn no já budu mít první nečekané, proste jsem vysadila HA a zkoušeli. Byli jsme sklamani že to půl roka nejde a když už jsme to hodili za hlavu tak najednou MS nikde a bylo to🙂 já chci vědět co to bude už chci kupovat oblečky 😊
@nikahavel kezbych měla taky tak úžasnou tchýni ... Tchán nám řekl že jsme si to udělali na divoko a že chci chlapa oškubat ,že nejsme ještě vziti nic jenže nebyl čas... Chtěli jsme ale to furt kolem baráku, louku osekat, kůrovec v lese tak shodit a kdy máš čas jít do kostela na přípravy když není čas a ještě do toho chodíš do práce, člověk je rád že si odpočine. Chlap na úřadě svatbu nechce protože jeho rodiče jsou strašně pobožni chodí na ty zjevení panny Marie atd... No já k tomu vztah nemám... Nebylo by lepší si zajít k doktorce pro svůj klid že je všechno v pořádku? Jistě to pochopí. Jinak mě bude letos 30. Okolí jako kamarádi to ještě neví .. dřív jsem měla vztah 7let rozešli jsme se a teď jsme spolu 2roky a rup děcko... Myslím že chápat nebudou 😂ale když hodiny tikaji.. 😎
@slunicko1551 tak držím palce ať je vše v pořádku a vypadá to v pohodě?
@lenulka89 myslí na to, že když se ti sníží plat bude se ti o něco snižovat i mateřská. Paradox je že když jsem si v tom 6 měsíci šla pro nemocenskou a doktor nechápal proč ji chci na CallCentru ( 50 lidí v jedné místnosti, šílený hluk a do práce chodit jen ti nemocní, zdraví jsou klasicky na nemocenské protože se jim nechce) řekl že kdybych pracovala třebas v obchodě u pasu napsal by mi to hned.
@lenulka89 tak pokud ti bude 30 je upřeně normální že do dvou let přijde dítě. Já jsem ateista tím netvrdím že nevěřím ale ve své představy a jsem naprosto naprdnuta na takové rádoby křesťany. Kde je miluj bližního svého. My jsme spolu byli 3,5 roku brali se ( před tím taky 7 let s partnerem pak nějaký výstřely do tmy tak 2 roky) a do dvou měsíců po svatbě jsem otěhotněla. Ale měli jsme svatbu na úřadě a i tak je to mazec naplánovat a našetřit na to vyšlo to asi na 150 tis a to tam bylo cca 30 lidí k večeru 50. A s tím bydlením to znám rekonstruovali jsme svépomocí byt a nastěhovali se týden před svatbou. Moje tchýně je skvělá jsme dost podobné typy. Dost dominantní a nic nás nezničí a hlavně bývalá manžela byla úplně praštěná se sklony k alkoholu takže mi dost snížila laťku 😂😂😂 jdu na kontrolu 26. Nechci to hrozit. Obecně je na pohyby brzo a Všeradice mě pošimralo trošku...
@lenulka89 snad ano, prý se to stává, ale mělo by být vše v pořádku 🙂 jsem hodně aktivní, tak teď se prostě jen budu muset víc šetřit 🙂
@nikahavel no z mé strany by bylo tak 20lidi a od chlapa tak 70.... Já bych se vzala tajně a hotovo.... 😁no na houby je že chlap má šílený majetek na sebe+starou dřevěnici kde bydlí s rodiči... Teď si vzal hypotéku na barák že ho opraví mě se tam vůbec nechce je to na konci vesnice kousek od lesa kde dávají lišky dobrou noc. Když chceš telefonovat tak jedině s hlavou z okna abys měla signál. Internet tam nedosáhne.chlap je jedináček tak to má vše na sebe ale já nechci žít s rodiči pod jednou střechou ještě s takovýma kde je pán Bůh nás pan... Já mám garsonku kde teď bydlíme spolu tak jsme většinou tady jelikož je hnusně a u nich ještě min. půl metru sněhu... aspoň že jsem si vyrvala vlastní vchod když už si na to vzal prachy stejně nevím kde na to vše veme čas... Kůrovec v lese, louka a teď se jim má narodit tele a do toho stahovat dřevo na chalupu z lesa a opravit chalupu. No tak na tom call centru jsi taky musela mít nervy z těch otravných lidí ... Já bych na to nervy teda neměla.s tím platem to mám teď tak že šéf mě vyhověl a zatím to tají a když zůstanu marodit tak mi ten plat ponížit nemůžou ale jakmile se vrátím tak mi musí ten plat ponížit:(
@lenulka89 já bych se nevracela. Upřímně nezvedala jsem telefony, ale když jsem si chtěla odpočinou šla jsem a zvedala je protože zákazníci jsou daleko lepší než poslouchat neustále blbosti od podřízených. V tomto oboru je obecně velká poptávka po lidech a najít někoho kdo má IQ větší než houpačka je snad zázrak. Kdo ho ale má přijde si na moc zajímavý plat. Já to tam měla i ráda baví mě vedení lidí už jsem to dělala i před tim školení a supervize, ale v době minimální nezaměstnanosti to prostě bylo moc už i na mě. Měla jsem paní co třebas neuměla sama pustit počítač a když jsem ji chtěla propustit všichni byli naštvání co si to snad dovoluji ale co hovor to prostě něco totálně po... Vůbec si nedovedu představit takhle žít jsem z města uvažujeme pravda přesídlení na vesnici, ale kousek od Olomouce takže žádná periférie. Máme ale takový dům v Jeseníkách a tam bych nikdy nežila 14 dní o prázdninách a chci se zastřelit. Manžel IT takže bez netu zcela nereálné. No oni ti jedináčci jsou trochu diagnóza mě ale přijde 😂😂😂
ahojte holky,tak jak to nadále prožívate? Už víte co to bude? Já furt nevím a už bych teda raaada věděla 😍tolik krásných věcí a furt nevím jestli kupovat na holku nebo kluka takže zatím neutrál🙂 ale teď jsme byli na výprodeji Lidlu v Kroměříži tak jsem nabrala 4tasky všeho možného tos neberte to za 199kc plná taška hader🙂 co bříško? Máte? Mě ještě ne a ne ukázat...Jinak se cítím úplně fajn vlastně ani jak kdybych těhotná vůbec nebyla prostě fajn🙂
@inssomnia To se vůbec nedivím, že máš takové pocity :( já měla zánět močáku, pak špinění, pak opět zánět... To ležení a nic nedělání mi lezlo na mozek. Taky jsem toho měla spoustu naplánovaného a vše musila zrušit, ze všeho se omluvit. Nejtěžší bylo udržet se ležet doma, když jsem se cítila dobře a zdravě. Ale vydrž, ono to nebude věčně 🙂 mě hodně pomohly knihy, s něma to ubíhalo. Brzy to bude lepší a budeš zase fungovat 😊
@lenulka89 Tak my byli dnes na velkém ultrazvuku, kde prohlédli a přeměřili snad každý centimetr miminka 🙂 vše vypadá v pořádku a už potřetí nám potvrdili holčičku ❤️ jo a bříško už mám veliké, manžel mu říká buben 😃 v létě ze mě bude pořádný slon 😅 a co pohyby, už někdo cítí? Já posledních pár dnů už ano, dokonce se mi i semtam na bříšku objeví boulička 😊❤️
@inssomnia ahoj no já marodím od února a jsem ráda protože makám v obchodě a bojím se cokoliv tahat nebo být takhle mezi lidma jelikož je moc lidí nemocných. Pomalu uklízím a vyhazuju zbytečnosti a hlavně dělám místo ve svem pidi bytě (2kk) moc se mi to teda nedaří:( jinak vycházky mám 6h tak se klidně jdu projít nebo pochodit po městě a nebo někam s kámoškou. Tak se ani nenudím taková delší dovolená🙂
@slunicko1551 jeee my bychom taky chtěli holčičku.. nam řekli že asi kluk ale jistě to neni. Teprve mě čeká 2velky UTZ už se moc těšíme až prdolu uvidíme hlavně teda přítel🙂 mě ještě břisko neroste váha taky ne ale poctivě mažeme bioilem bříško aby netrpělo popraskanim tak třeba to pomůže🙂 pohyby necítím zatím ale už bych ráda jelikož už 3tyden jsem malého neviděla tak aspoň kdybych ho cítila byla bych klidnější. Jsem malička 159 cm tak moc s velkým bříškem nepočítám ikdyz nějaké tehu obleceni už mám tak uvidíme. Jak se pohyby projevují? Někdo říká že jak kdyby tam plula ryba, někdo že cítí bublinky, tobě se ukazuje boulicka to jako fakt až tak že to okem vidíš? Že by hlavička?😄
Se máte... Mě čeká 2.velký UTZ až začátkem dubna potřebovala jsem jít odpoledne kvůli vycházkám a neměli tam místo tak proto až tak později... a brali vám krev?
@lenulka89 zas by to byl malý parťák tatínka 🙂 ale chápu, já pořád říkala, že na pohlaví nezáleží, ale to přání v hlavě se změnit prostě nedá. Bioil je super! Taky mažu a přesto,že mi bříško vyskočilo fakt hodně a rychle, nikde žádná strie nebo tak 🙂 jen mě hodně svědila pokožka, jak rychle se zvětšovalo 😁
Jinak naprosto chápu, že to čekání je dlouhé. Taky se mi to zdálo nekonečné. A kdy jdete na 2.velký utz? Nám tam prďolu ukazovali i na 3D, tak to bylo dojemné ❤️ je to zážitek, uvidíš 😉
Jinak pohyby jsem cítila nejdřív jakoby mi někdo prstem ťukl na vnitřní stěnu břicha 😃tak, jakoby sis polštářkem prstu ťukla na bříško, akorát z vnitřní strany. myslela jsem, že to mi jen proudí větry ve střevech, protože co jsem těhu, střeva předvádí opravdu zvláštní kousky :D jenže ťukání bylo zřetelnější a zřetelnější, až mi to nedalo a asi po 5 dnech jsem schválně na bříško několik minut zírala. No a viděla jsem 2x mini bouličku, která po chvilce zas zmizla. Myslím, že se prostě odrazilo nožkama 🙂 Už to mám i natočené. Já jsem sice 17+5, ale velikostně je mimi o týden větší 🙂
@lenulka89 mě brali jen na triple testy. Chodím do Predika a tam jsou ty triple součásti 2.utz. Na spoustě pracovišť se triple nedělají, tak netuším, jestli se jinde krev bere. Myslím, že nee
@slunicko1551 No mě brala krev v 16tt sestra u mojí gyndarky. Ja jsem 17+6 podle UTZ podle PM 18+5. Jo taky půjdu do Predika jsme objednání až po 16h. 10.4. tak to by už mohl být mrňous velký a ukázat jestli to je kluk nebo holka🙂 a fotku dali? No tos to my se těšíme. Chlap byl z toho prvního unesený a chytlo ho to dobře za srdce když viděl že něco živého tam opravdu je 🙂 tak to mi budou taky brát krev tak snad se jim tam nevyvratim.. mívám nízký tlak a mam si dávat kafe nebo zelený čaj na zvýšení.
@slunicko1551 parťák pro tatínka ano ale on chce strasne holku jelikoz v rodině mají samé ogary😂prý si s ni bude hrát klidně i na princeznu 😀jako na druhou stranu by bylo lepší kdyby to byl kluk jelikoz by mu mohl pomáhat v lese nebo na louce či poli. Když jsem mu to řekla tak mi řekl že s traktorem může jezdit klidně i holka a na motorce to bude královna silnic. No nestačila jsem se divit co z něj lezou za řeči 😂ale pravda je jedno co to bude hlavně ať je to zdravé 😊co u vás tatínek těší se?
@lenulka89 Tak to je pěkné, že si to všechno už takhle představuje a plánuje 😃😊 u nás to bylo naopak - tatínek si přál kluka, už sbírá modely aut, které mu jednou předá a protože jsem snad od početí měla silný pocit, že čekám kluka, tak o opaku tatínek ani nepochyboval 😅 ale přesně jak píšeš, hlavně, ať jsou ta naše miminka zdravá🙂 mě vyšly špatně triple testy, takže na kontrole i tatínek prohlašoval, že na pohlaví nezáleží, hlavně, ať je zdravé 🙂 Oni ti chlapi miminku stejně úplně podlehnou ❤️
Přečti si o svém těhotenství týden po týdnu.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lenulka89 Ahoj,ja mam termin na 1.8 😀 zhruba od 6tt jsem zvracela den co den (ráno a dopoledne bylo nejhorší),teď mám už týden klid,tak snad to tak zustane az do konce.Jinak do práce chodím pořád,necítím se zatím nijak špatně,že bych musela být doma 🙂