Dobrý den,mohu se zeptat, jestli tu není někdo, kdo žije nebo chce žít v UK?
Nikdy jsem nepracovala v UK ani jsem nebyla vedena nikde na úřadě.
Pouze jsem tam porodila dítě. Nepobiram žádné benefit ani žádné příspěvky na dítě
Mám nárok na Status?
Děkuji za názory
Pokud jste v uk nikdy nepracovala ani nejste vedena na uradech narok na status usedlika mit nejspis nebudete.. ten se dostava po 5 letech odzitych a dolozenych v UK.. mozna presttled status ale i na ten budete muset doklada dukaz ze jste v uk pobyvala nejakou dobu ...
Mohla by jste dolozit dopisy od doktora nebo bankovni ucty? Pokud jste v UK nejakou dobu zila nebo zijete musite byt vedena na local councilu, tim by jste taky mohla odzite roky v uk prokazat
Ano, za obcanstvi se plati
@daisy95 dekuji za odpověď.
No pobývala jsem tam rok. A issurance mam 4 roky ale to asi váhu na to nebude mit.
@daisy95 ok, děkuji.
Takže když někdo ma tyto doklady co jste uvedla, tak status může dostat.
Takže pokud bych to neměla jak doložit, tak ho nedají a žit tam tedy nemůže? Je to tak?
@kathrinepierce Status usedlika se udeluje az po 5 letech odzitych v UK, takze jeden rok vam stacit nebude..
Maximalne vam udeli status pre settled..
A bude taky zalezet kdy jste v UK pobyvala.. jak dlouho zpatky.. ale pokud nemate co dolozit tak vam status usedlika ani pre settled neudeli.. nemaji na zaklade ceho. A i kdyz dolozite vsechno potrebne nemusi vam status udelit, to se pak muzete odvolat a zkusit dolozit vice dukazu ze jste v UK pobyvala..
Byla jste tu rok ale National insurance mate placene 4 roky ?
@kathrinepierce deadline pro udeleni statusu je 30 June 2021.. zkusit to muzete ale z toho co pisete si nemyslim ze uspejete ☹️
@daisy95 ok. Děkuji za pomoc já v tom jsem úplně zamotana.
V kuse rok a potom jsem kvůli rodinným důvodům na 3 měsíce z5.
A zase zpátky do Uk
@daisy95 to si právě taky myslím že mi ho nedají.
Jinak děkuji moc
@kathrinepierce
ne,nemas.na status usedlika tam musis byt minimalne pet let.
Záleží na tom, jak dlouho už v UK žiješ a pak se za to něco platí.