Znovu těhotná a mám 6měsíčního syna - zvládnu to?

lucka___
1. srp 2018

Ahojky, máme doma šestiměsíčního chlapečka a včera jsme se dozvěděli, že čekáme dalšího prcka. ( Byli jsme blbí, kojení ani přerušovaná soulož hold není antikoncepce). Přítel má radost, já se spíše bojím. Mám výčitky svědomí vůči synovi, že se mu už nebudu moct věnovat 100 procentně v období, kdy to bude ještě hodně potřebovat. Máte některá podobné zkušenosti, dá se to zvládnout? Děkuji

pavca1982
1. srp 2018

Přidej se do skupiny Děti narozené brzy po sobě.Zvládnout se to dá...musí😉

aselluska
1. srp 2018

Je dost takových lidí, a naopak slyším, že je to lepší, více si rozumí a hrají si spolu, neměla bych strach 🙂

lucka___
autor
1. srp 2018

Děkuji, možná jsem potřebovala jen takové uklidnění 😊

lenkajan
1. srp 2018

My máme děti od sebe rok a půl. Náročné to je, ale zvládáme to. Výčitky bych určitě neměla. Myslím, že malé dítě tě vždy bude hodně potřebovat, nezáleží jestli mu bude rok, dva nebo tři. Má to i spoustu výhod. Malému je 5 měsíců a už teď se zabaví sledováním ségry. Myslím, že k sobě budou mít hodně blízko. Taky to bude fajn v tom, že ve stejné době budou chtít dělat podobné aktivity. Co se týká těhotenství, užila jsem si, že dcera byla hodně malá a potřebovala přes den ještě dost spát a já mohla spát taky 🙂

michaela_2
1. srp 2018

@lucka___ První rok může být náročnější - ale také nemusí 🙂 každopádně pak už to bude jen a jen lepší. Je super když pak člověk může s oběma vyrazit na kola, na lyže atd. Prostě podnikat stejné věci 🙂

lavender21
1. srp 2018

@lucka___ ja mám 12-mesačnú slečnu a som v 19tt, takže rozdiel budem mať 17 mesiacov. Prvé tehotenstvo bolo bez problémov, teraz kvôli krvácaniu a hematómu už mesiac a pol ležím a o malú sa starať absolútne nemôžem ☹ takže u nás je to komplikované od samého začiatku. Hlavne na seba dávaj pozor a šetri sa čo najviac to ide... 🙂 po narodení mladšieho súrodenca to budr zo začiatku určite ťažké, ale my to zvládneme 😉 veď sme mamy...

ivuska1986
1. srp 2018

@lucka___ ahojky, ber to tak, co by za to jiný dali, kdyby mohli mit doma dve stesticka💓 verim, ze to nekdy bude s prominutim k posrani 😂😇 ale myslim, ze by to tak bylo, i kdyby starsimu bylo víc, potrebovat Te budou vzdycky👍

martinka_33
2. srp 2018

Počítej, že první rok bude masakr, ale pak se to zlepší jak porostou, mám děti rok a 10m od sebe a ten první rok byl náročnej,

jaja01k
2. srp 2018

Mame kluky 13 mesicu po sobe. Pro me byl nejnarocnejsi posledni trimestr tehotenstvi, jinak to slo. Ani ten prvni rok mi neprisel nijak extra narocny, ja jsem si to uzivala. Nebo si to uz nepamatuju 😀 Ted uz maji kluci 3 a 4 roky a je to vazne super, jsou jako dvojcata, nejlepsi partaci, nedaji bez sebe ani ranu.

fandysek_1
2. srp 2018

@lucka___ jsem v šestém měsíci a malému je 8,5měsíce, takže budou přesně o rok. No co, také to nebylo úplně plánované, ale moc se těšíme. Neřeš to a uvidíš, že to bude ok 😉.

tortojs
2. srp 2018

Jsem v 15tt a doma máme ročního syna. Bojím se toho ne že ne, ale zároveň se těším.

hafika
2. srp 2018

Tak mě naopak přijde lepší, když dítko k sobě má sourozence a mamka si nevšímá jen jeho. K dvojčatům jsem měla ještě dvouletého prcka a dvojčata jsou daleko samostatnější, spoustu věcí se díky prvnímu naučila dříve, protože se starším by mě to tak brzo nenapadlo zkoušet. Nebude to lehké, ale neviděla bych to tragicky.

tomikjoejoe
2. srp 2018

Mám čtyři děti ve věku 5,5 . 4 roky, 2,5 roku a 1 rok🙂 Zvládnout dvě brzy po sobě se dají, ale těch prvních pár týdnů je vždycky nejhorších 🙂 Gratuluji k miminku a držím palce 🙂

babetak
20. bře 2023

@lucka___ Určitě to zvládneš, starší dcery máme 15m od sebe, nejhorší je první rok, pak už si děti spolu vyhrají a je to naopak výhoda, mít děti blízko u sebe😉 Za pár let jsme si ještě pořídili další 3 děti, 3 porody během 4let. Je to náročný, ale stojí to za to a neměnila bych ❤️ Gratuluji k miminku a přeji klidný průběh těhotenství 😉

somalicats
21. bře 2023

@babetak Diskuse je 5 let stará, takže autorka už dávno porodila...

babetak
21. bře 2023

@somalicats to jsem si vůbec nevšimla 🙈🤣 Tak třeba napíše, jak to tenkrát zvládla 😉