Těžce nemocné dítě, jak to vzali jeho sourozenci?

alisek
12. srp 2014

Milé maminky, chtěla bych vás požádat o zkušenosti, pokud vás něco podobného potkalo nebo z vašeho okolí. jak se srovnali-smířili sourozenci nebo sourozenec s těžce nemocným dítkem v rodině? Prosím o rady, jak to probíhali první návštěvy, jak se s dětma dál pracovalo, na co si dát pozor atd...Předem děkuji za odpovědi.

Máme nemocného chlapečka, který je nyní na dětské JIPce a bude tam asi ještě nějakou dobu, sourozenci ho ještě neviděli, má dvě sestřičky jedné je přes 3 roky a druhé budou 2 roky.

kajule
12. srp 2014

Asi to není přímo zkušenost kterou hledáte, ale vlastně i u nás se k tomu starší syn, babičky, dědečkové atd. museli nějak postavit. Nevím, co je vašemu chlapečkovi, ale ten náš neslyší a je uživatelem kochleárního implantátu. Operován byl 14.4.2014, takže to není zase tak dávno. Ať už se děje cokoliv, přeju ať se brzo z té JIPky dostane a je líp. 🙂

alisek
autor
12. srp 2014

@kajule chlapeček leží v komatu, je to 20timěs.batole., v nem. leží už měsíc. Hledám nějaké dětské obrázkové knihy aby si holky prohlídli jak to v nemocnici vypadá, že tam leží pacienti, jsou tam přístroje atd..

kajule
12. srp 2014

@alisek Tak to mě mrzí, nevím, co se stalo, ale držím pěsti, aby se z toho dostal. Já jsem Filipovi vždycky malovala obrázky, aby věděl, kam pojedeme, jenže jemu se to nedalo vysvětlit jinak než pomocí obrázků a znaků. Z knížek vím snad jen o této http://www.predskolaci.cz/nemocnice-misto-ktere.... Třeba se vám bude hodit.

alisek
autor
12. srp 2014

@kajule děkuju moc, něco takového hledám a nemohla najít, hned to jdu objednat. Bohužel unás to bude na dlouho, tak se holčičky budou muset na to připravit nějakou "šetrnou" formou, realita bude asi jiná ☹

kajule
12. srp 2014

@alisek Jsem ráda, že jsem aspoň nějak mohla pomoct. Držím pěsti, ať je zase brzo doma se sestřičkami. 🙂

zuzka84
12. srp 2014

já myslím, že sourozenci to vždy berou tak nějak automaticky , děti vše lépe zvládají, člověk pak zjistí jak jsou úžasný 🙂 . U nás je to teda v tomhle směru v pohodě, David má vážné onemocnění plic, ale je i přesto energický a v poslední době i celkem v pohodě, bez nějakýho dalšího zhoršení.
Držte se!

alisek
autor
12. srp 2014

@zuzka84 já si taky myslím, že čím déle to budou odkládat tím to bude pro holky horší.nesrozumitelný, taky mě napadlo, že by ho vyfotili aby hoky věděli že pořád mají brášku a jak vypadá..ty děti to vnímají jinak..my vidíme ty okolnosti atd..což ony zatím ne.

lrg
12. srp 2014

@alisek Můžu se zeptat, to je v nemocnici od narození, že ho ve 20-ti měs. ještě neviděli?

marku
13. srp 2014

Ali, prosímtě coto čtu?co se stalo u vás? jsem v šoku?jaké sestřičky? máte jen dva chlapečky ne? 😕

alisek
autor
13. srp 2014

@marku to nejsou moji kluci ale synovec..no je náš kluk i tak, promin ze to mate

alisek
autor
13. srp 2014

@lrg nene, v nemocnici leží jeden měsíc

marku
15. srp 2014

@alisek z té zprávy mi běhá mráz po zádech....bobinek malý ☹ 😢 ....přeju synovečkovi ,aby se uzdravoval a hodně sil rodině.

chloe86
13. bře 2016

A zkusili jste se poradit s lékaři na oddělení? Třeba vám dají tip... Měli by mít nejvíce zkušeností, když tam mají takové pacienty běžně. A určitě nejste první případ s víc dětmi. Držím palce celé rodině, aby to chlapeček zvládnul..... 😉 dejte mi pak prosím třeba do os. pošty vědět, jak to dopadlo. Ráda bych měla zpětnou vazbu, jak se takové věci řeší a jak se chlapečkovi daří. Díky K.

darka69
26. led 2020

Dvojčata