Milé maminky, chtěla bych vás požádat o zkušenosti, pokud vás něco podobného potkalo nebo z vašeho okolí. jak se srovnali-smířili sourozenci nebo sourozenec s těžce nemocným dítkem v rodině? Prosím o rady, jak to probíhali první návštěvy, jak se s dětma dál pracovalo, na co si dát pozor atd...Předem děkuji za odpovědi.
Máme nemocného chlapečka, který je nyní na dětské JIPce a bude tam asi ještě nějakou dobu, sourozenci ho ještě neviděli, má dvě sestřičky jedné je přes 3 roky a druhé budou 2 roky.
@alisek Tak to mě mrzí, nevím, co se stalo, ale držím pěsti, aby se z toho dostal. Já jsem Filipovi vždycky malovala obrázky, aby věděl, kam pojedeme, jenže jemu se to nedalo vysvětlit jinak než pomocí obrázků a znaků. Z knížek vím snad jen o této http://www.predskolaci.cz/nemocnice-misto-ktere.... Třeba se vám bude hodit.
já myslím, že sourozenci to vždy berou tak nějak automaticky , děti vše lépe zvládají, člověk pak zjistí jak jsou úžasný 🙂 . U nás je to teda v tomhle směru v pohodě, David má vážné onemocnění plic, ale je i přesto energický a v poslední době i celkem v pohodě, bez nějakýho dalšího zhoršení.
Držte se!
Ali, prosímtě coto čtu?co se stalo u vás? jsem v šoku?jaké sestřičky? máte jen dva chlapečky ne? 😕
A zkusili jste se poradit s lékaři na oddělení? Třeba vám dají tip... Měli by mít nejvíce zkušeností, když tam mají takové pacienty běžně. A určitě nejste první případ s víc dětmi. Držím palce celé rodině, aby to chlapeček zvládnul..... 😉 dejte mi pak prosím třeba do os. pošty vědět, jak to dopadlo. Ráda bych měla zpětnou vazbu, jak se takové věci řeší a jak se chlapečkovi daří. Díky K.
Dvojčata
Asi to není přímo zkušenost kterou hledáte, ale vlastně i u nás se k tomu starší syn, babičky, dědečkové atd. museli nějak postavit. Nevím, co je vašemu chlapečkovi, ale ten náš neslyší a je uživatelem kochleárního implantátu. Operován byl 14.4.2014, takže to není zase tak dávno. Ať už se děje cokoliv, přeju ať se brzo z té JIPky dostane a je líp. 🙂