Starší holčička a mladší chlapeček. Zkušenosti, postřehy?

nika110818
20. led 2021

Ahoj, holky, prosim, mate nekdo zkusenost (u sebe nebo svych deti) s modelem starsi holcicka a mladsi chlapecek? 🙂 vim, ze je to hodne individualni, dano i povahou deti a vychovou, spis by mne jen zajimali vase zkusenosti a postrehy. Ja sama mam starsiho brachu a bylo a je to strasne fajn, mit velkyho brachu, ktery na mne vzdy daval pozor, chranil mne, bral mne do party s kamarady a na disko a dodnes je mi oporou a umi mi poradit. Opacny model z okoli neznam, tak budu rada za postrehy. 😊 dekuji.

zelenaesmolda
20. led 2021

@nika110818
Pohlavi stejne neovlivnis,zbytecne resit.

lentilkah
20. led 2021

Svagrova ma takhle deti a prijde mi to uplne stejne, jako pises ty. Proste vetsi segra se stara o mladsiho brachu. Co bude casem tezko rict, ale to uz zalezi na jinych vecech.

plksv
20. led 2021

Mám takto puberťáky a jsou neskutečná dvojka. Celou dobu.

nika110818
autor
20. led 2021

@zelenaesmolda tak kdyz se ptam, tak pohlavi uz asi znam. Dekuji. 🙂

inah91
20. led 2021

@nika110818 Manžel má staršího syna, mladší dceru - o rok a kousek - a on chrání ji. Já jsem starší sestra a mám mladšího bráchu o 2a pul roku - a vždy jsem byla ta "zodpovědněšjí" (mám další 4 kluky bratrance mladší) - ALE vždy jsme si rozumněli s bráchou a i když je mladší, celý život (resp. dospělý život asi, co si pamatuju) chrání on mě a stará se, i když je ten "malý brácha" 🙂

veruuu_kubesovic
20. led 2021

Mám starší dceru a mladšího syna a jsou neuskuteční parťáci ❤️

zelenaesmolda
20. led 2021

@nika110818
Z uvodniho prispevku to fakt poznat neslo.

majulkaa
24. led 2021

@nika110818 Mame holcicku a o 3 roky mladsiho chlapecka. Mala ho opecovava, jak se da 🙂 Nemuzu posoudit jine sourozenecke kombinace, ale nase zkusenost s touto variantou je velmi pozitivni. Male bude v dubnu 6 let, syn bude mit v dubnu 3 roky a ted uz je to fajn vek, ze si pohrajou a vymysleji uz spolu spoustu vylomenin 🙂 Ale uvidime, jak to bude, az budou vetsi. Navic za 3 tydny cekame miminko, na ktere se dcerka hrozne tesi, tak uvidime, co to prinese ve vztahu ji a mladsiho brasky. Doufame, ze ho kvuli miminka moc neodsune na druhou kolej....

kacenka1111
24. led 2021

Holka 8, kluk5. Sileny. Teda parkrat si ponohli venku ve rcacce atd, ale... Ona ho nesnasi, jemu je to lito... Posledni je rocni a to dcera velmi miluje a tam i kdyz je malicky, vztah uz je ted... Uzasne... Nechapu, snazim se to zmenit (to prvni), ale bohuzel.... Proste i kdyz spolu blbnou, ona ma proste na nej uplnou averzi. Blbne s nim kdyz se nudi, ale jinak.... Pustim emoci - ano, trochu me to zklamalo. A naopak velmi prekvapilo to, co ma s rocnim. Tam je to oboustranne.

tynka9
24. led 2021

Mám mladšího brachu (a pak ještě další 3). A byla jsem taková ta chuvicka. Teď už jsme, až na posledního, dospělí a vztah máme pořád hezký. Nevidíme se sice nějak extra často, je to dané i tím, že má každý své dost rozdílné aktivity (rodina, rekonstrukce, práce...), ale stojíme za sebou a vždy se rádi vidíme a když je cokoliv potřeba rádi si pomůžeme.
Jinak v dětství já byla taková ta zodpovědná, mladší brácha víc blbnul v partě (ale jsme jiné povahy). A hlavně velmi brzy mě všichni prerostli o hlavu, a s mnou vizáží jsem spíš vypadala tak na 3 v pořadí 😁

lennus
24. led 2021

@nika110818 Co se týče vztahu sourozenců, je to asi jedno, ale mám zkušenosti, osobní i z okolí, že na starší holky jsou mámy přísnější a víc od nich očekávají než když je to naopak. Píšu to k zamyšlení. Já osobně to mám doma naopak a jsem ráda, i když samozřejmě tohle člověk neovlivní a je rád za zdravé děti, to je nejdůležitější.

sebinka123
24. led 2021

Ja jsem byla starší ségra a mladší bráchove a dost často jsem je měla na krku, i když jsem si chtěla hrát nebo být s vrstevníky. A nebo jsem si za vrstevníky mohla, ale brachy sebou. Máma na mě měla vždycky jiný metr, musela jsem doma vic pomáhat než bráchove a taky jsem vždycky musela mít rozum. A když se něco přihodilo, tak to bylo v prvé řadě na mě, proč jsem je nehlidala, proc jsem to dopustila. Takže tady dmutny pohled i z druhé strany. Teď uz mám taky děti, holku teda poslední, ale i kdyby byla první, tak jí nikdy neudělám já, to co naši mě.
Vim, že to naši neměli lehké a bylo všechno jinak než teď, ale já jsem si popravdě dětství moc neužila. Občas mi kamarádky řeknou, ať dam mladší pohlídat starším, ale to ja nikdy neudělám. Děti jsme si pořídili my a nevím, proč byvh z nich měla dělat chůvy, navíc po mé zkušenosti. Takže tady i druhý pohled a vidím to bouzel stále dost často i teď.

lennus
24. led 2021

@sebinka123 Vnímán to stejně, na staršího syna rodiče nikdy nebudou mít takové naroky, protože je prostě kluk a když je druhá holka, je už mladší a je to zase jiné. Pro mě to bylo poučení a zkušenost, kdybych to tak měla.

sebinka123
24. led 2021

@lennus naše mam ráda, ale tohle se zapomenout nedá. Kdyby to bylo třeba občas, ale já to měla denně. A taky jsem postupně přicházela o kamarády, protože uz věděli, že zase budu mít sebou ocásky. S nejmladším bráchou jsme 7, 5 let, takže než si zacal sam chodit za kamarády, tak ty nejlepší roky dětství jsem byla chůva. Neříkám, že to tak má každý, ale bohužel to vidím často i teď. A je pravda, že kluk asi taková chůva nebude.

nika110818
autor
24. led 2021

@sebinka123 dekuji za odpoved nicmene si myslim, ze to je hodne individualni. Ja mam starsiho brachu a taky mi delal "chuvu", od malicka mne braval vsude sebou, takze jsem vyrustala hodne s nim a jeho partou. A ani jeden z nas z roho nema zase trauma, prave naopak. Ale jak rikam, je to individualni a moc dekuji za nazor. 😊

properjoey
24. led 2021

Já mám děti jen o rok od sebe a holčičku starší, ona se o něj hodně starala, než ji prerost přes hlavu.ted říkám, že mám princeznu a draka.pravda občas ji triskne, ale hlavně proto, že strašně stojí o její pozornost.ona je velmi samostatná a trochu introvertní, takže si chce hrát sama, on naopak a chce furt bojovat a hopsat, ona si chce kreslit...jinak nikdo nikoho nehlidat a hlídat nebude.je vidět, jak mimo domov hodně drží spolu, kdykoliv o něco jde.myslim, že je to hodně o povaze děti, než o pohlaví