Dobrý den,
Chci se zeptat, jak a čím zabavite deti rok a pul a čtyřletého? Toho staršího musím odbyvat a vůbec nemám cas si s nim hrát. Ten mladší se sam nezabavi, u niceho nevydrží, bud kňoura rostou zoubky, nebo nekam leze, visi mi na noze. Pres den spi oul hodiny. Hračky mame vytahle jen pro male děti, abych mohla aspon uvarit a mladší to nevdechnul. Jak to děláte at se ten starší neciti odstrcene. Jak to delate vy? Jakou mate napln dne? Moc děkuji
To znám...je to peklo, starší 5,5 roku a mladší 2 roky, spolu si nehrají, ta starší si nehraje ani sama, takže bohužel si musím s nimi hrát na střídačku
Já jsem a nima hodně malovala, lepila, ta mladší od roku a půl hrozně ráda natírá štětcem, takže jsme pořád něco lepily nebo malovaly, dělaly různá přáníčka pro babičky a tak. Super jsou různé nálepkové knížky, kdy ta starší dělala nějakou stranu a ta mladší dostala obyčejné nalepk, které si lepila na papír a byla spokojená. Taky jsou super razítka, i toho holky taky vydržely obě. Buď normální z obchodu nebo třeba z brambory. Společně jsme stavěly Megablocks, buď domeček nebo věž.Hodne jsem s oběma vařila a pekla, krájely žampiony, šunku, sypaly mouku, cukr, jako je to náročný a o nervy, ale zabavilo je to a mohly u toho být obě, ta mladší spíš tak koukala nebo si prstem malovala v mouce. A super je modelína z mouky, tam nevadí, když malá něco sní, holky to milují, vykrajují, otiskují, ta mladší spíš jen tak patlala a byla spokojená. Člověk musí přežít ten bordel, který kolem toho vždycky je.
@slunickovm mám to stejný, 4 a 1,5 r kluky. K tomu bonus 3měsíce taky chlapečka. Vždycky jim vytáhnu pastelky, papíry a maluje se. Starší si veme omalovánky. Já si s nima taky maluji s mrňouskem na prsu.
@jakreb aha, tak to u nas moc nefunguje. Ale procházky do ted docela jo, dokud mladší spal v kočárku
@arevb tak nějak. Jen na toho staršího moc nemam casu. Mladší kňoura, nevydrží sedet, ani nosit se a porad nekam.vylézá, tak ho musím hlídat.
@codal jo to lepeni to je fakt to je na chvili zabavi společne to i u nas funguje. Zapomněla jsem zase vytahnu. Razítka vyzkoušíme dekuji. Malovani je nebaví ani jednoho skoro vubec. Ji staveni bavi ted toho staršího, ale mladší zásadně jenom boura a pak to konci jen hadkou. Když mladšího hlídám, tak rve ze to chce bourat a staršího to přestane bavit. Jo vařeni drive taky zabiralo, ale ted to mladší jen ve vteřine vse vysype jde pryc a vubec na miste nevydrží.
@lucifux no ještě třetího. Drive jsem taly nad tim premyslela, ale teď nevim jak bych to dělala. Mončo ještě nez se zacne pohybovat, tal docela ok. Ale pozdeji 😀. Preju pevné nervy. Malovani u nas ani u jednoho nejde. Možná chvilinku mladší, ale u staršího naprosto vůbec.
@slunickovm a co místo hraček pro staršího použít věci se kterýma zrovna pracuješ? Vaříš? Hrnec, vařečku a vař taky.... Já tak dělala taky a super. Pak se starší učila do školy a mladší taky 😉
@lucca35 jo to on docela rad asistoval. Ani nevím proc uz to neděláme. Dekuji
Buď oba v kuchyni - zaměstnat podáváním, odnášením a kuchyňskou činností - válet těsto, sypat, míchat... nebo udělat takové ty Montessori úkoly - zapichovat do cedníku špejle, dávat vršky do otvoru, třídit podle barev kolíky, uklízet příbory...je toho kvadrilion na netu. Různé tvoření, klidně trhat papír na kousky a pak lepit. Navlékat těstoviny na provázek, zdobit věnec, nálepky, plastelína. Hrát cokoliv se starším a mladšímu dát něco "zakázaného" - třeba otevřít špajzku. 🤭 Samozřejmostí je hodně být venku, hodně pohybových aktivit doma - tancovat, opičí dráhy, schovka. U nás vedou jednoznačně odrážedla a větší auta, s kterými se prostě prohání po chodbě (to bych v paneláku nedělala 🙈). Chvíli nějakého stavění dupla, vláčků, ale to je na pár minut. A starší miluje lego a různé papírové úkoly, to zabaví na dlouho.
@slunickovm Zapojit staršieho aby zabavil mladšieho, napriklad. Starsi chodil do škôlky, vyzdvihnutie sme spojili s prechádzkou, doma zabavil mladsiu ak bolo treba,...