Rozdíl 18 měsíců. Máte tipy a triky?

hanka169
15. čer 2020

V říjnu přibude sestřička k 18 měsíčnímu bráškovi, kterej je teda hrozný torpédo. Řešil jste někdo jak "schovat miminko", aby na něj ten starší třeba omylem nešlápl, nespadl a nebo prostě jen nějak omylem neublížil, třeba když potřebujete na záchod? Ohrádku? Lehátko? Starší byl šťastnej často na dece na zemi, ale to mi teď připadá jako úplný scifi..
A jak jste řešily polední spaní? Starší zatím ještě potřebuje aspoň hodinku po poledni a vypadá to, že mu to ještě chvíli vydrží.. Mám v merku dvojkočár, ale ne vždy to jde jít ven..
Jak přijali vaši starší doma nové miminko? Dá se na to i takovéhle mrňouse nějak připravit?
Pokud máte ještě nějaké "vychytávky", budu ráda když napíšete. Děkuji!

fandysek_1
15. čer 2020

@hanka169 můžeš se přidat do skupiny Děti narozené brzy po sobě a najdeš tam odpovědi na všechny otázky. Já mám děti po roce a malou jsem ukládala do postýlky, když jsem si třeba chtěla odskočit nebo rychle něco udělat, aby na ní malej nemohl. Postupem času byla na dece taky a sledovala bráchu, pak se plazila a později seděla. Teď si začínají hrát v 1,5 roce a 2,5 roce. Dvojkočár mám a u nás jedna z nejlepších investic. Spaní jsem většinou řešila v kočárku nebo do postýlky a malou jsem kojila, ale u nás se velice rychle odbouralo spaní u staršího přes den. U nás to přijetí probíhalo v klidu. Přeci jen byl malý a teď to berou jako normálku, že jsou dva.

miba10
16. čer 2020

@hanka169 ahoj mám rozdíl 17 měsíců a kousíček. My měli první holku, ale to je taky živé stříbro. Pro mě bylo děsný sci-fi ji na to připravit 😁jinak týden to bylo peklo. Holka nechtěla ke mě, na bráchu nikdo nesměl ani sáhnout, jak začal plakat, tak dcera dostala hysterak jak prase 🤦‍♀️ bylo to náročný. Ale pak už se to jen zlepsovalo. Nejdřív chodila nakukovat do košíku, pak začala nosit hračky, odnaset pliny atd. Po půl roce už ho vozila.
Hrozně záleží na povaze dítěte 🤔ale neboj bude to fajn 🥰
Jinak já děti na zem nikdy nedávala. Max puzzliky do ohrádky. Jinak poledni spaní se nijak nezměnilo. Ala já se synem byla skoro 4 měsíce v obýváku - bydleli jsme ve 2kk a v noci mimčo budilo dceru a byl to děs. Teď už jsme ve velkém domě a je to pohoda. 😉

andreadobro
Odpověď byla odstraněná
Zobraz