Dcerka vyslovila nápad, že by chtěla oslavu svých 9.narozenin udělat jen dívčí (+ 4 kamarádky). No dobře, proč ne, ale co mladší brácha (7r)? Ten prý tam být nemá, třebas by mohl jet k babičce ... no u nás možná nakonec i nerealizovatelné. Jak byste to řešily vy? Já bych bráchovi dala výjimku, dcerka samozřejmě ne.
Urcite bych syna neposilala pryc, jsou to sourozenci a meli by slavit narozeniny spolu.Dcera na to ze ji bude 9 si celkem diktuje.Moji synove slavi narozeniny spolu, jeden je totiz 2.6. a druhy 4.6. takze to mame jednoduche.🙂
Taky bych brachu rozhodne neposilala pryc. Starsi ma 11 let a kdyz letos slavil mladsi 2 roky,tak taky nemel do ceho pichnout. Ale pomahal s pripravami a pak se i zapojil do zabaveni prtat. Sel s nimi skakat na tramposku atd. To by me teda ani nenapadlo ho poslat pryc. I kdyz jsem tusila,ze se bude nejspis nudit. Male slecne bych vysvetlila,ze bracha je bracha.
předpokládám, že rodinou oslavu máte normálně, že slavíte spolu jako rodina, tohle je jen taková dívční... 🙂
já bych syna pryč určitě neposílala, to je až moc velký ústupek, ale chápu, že to může být tak, že bude mladší brácha za nima dolejzat apod. takže určité skouromí bych děvčatům dopřála ve formě vlastního pokoje, ale aby i počítala s tím, že jestli brácha přijde někdy s podobným nápadem, tak sestra musí taky také ustoupit....oboum bych to rozumně vysvětlila, aby se dohodli pravidla, časové rozmezí, syn nebude chodit x krát do pokoje pro zbytečné hračky a sestra nebude překračovat čas pro ukončení oslavy nebo vymýšlet bůhví co...prostě tak nějak vyhovující pro oba...bych to domluvila třeba, že oslava bude mít hlavní konání v dětským pokoji a syn by byl se mnou v obýváku a třeba koukal na pohádku nebo si tam vzal stavebnici apod. 🙂
Tak na rozdíl od většiny asi na tom "požadavku" dcery nic špatného nevidím. Prostě nechce kluka při "holčičí zábavě". Samozřejmě za předpokladu, že máte nějakou oslavu společnou (rodinnou) předtím, jak už píše @ojo .
U nás to tak míváme. Máme rodinnou, kde jsme všichni 🙂. A pak příslušné dítě samo s kamarády (u nás doma). "Odsunutí" sourozenci jsou buď u kamarádů nebo někde s tatínkem (v kině, v muzeu, na hřišti...). Pokud to nejde, tak jsou ve svém pokoji a oslavenci "patří" zbytek bytu. Nijak špatně to teda neberou.
Není to přece o tom, že by neměla ráda svého bratra, ale, že si chce "svůj den" užít s holčičí partou podle svého 😉.
Souhlasím s @ludovika6 🙂 Nevidím na jejím přání nic špatného. Kdyby to byla ségra, tak prosím. Ale chce holčičí oslavu, a jak to asi dopadne, když tam bude mít bráchu?! Neužije si to dle mého nikdo. Vymyslete synovi náhradní plán. A možná mu zkuste nadhodit tutéž situaci z jeho pohledu. Jak by se jemu líbilo, kdyby chtěl oslavit narozeniny se 4 kamarády a starší ségra by trvala na tom, že tam chce být taky?? Chceš dát výjimku synovi. A co ji dát dceři?? 😉 Vem to do budoucna - občas se prostě ustoupit musí. Život přece je o kompromisech 😉 A syn už je dost velký na to, aby to pochopil! 🙂
Přikláním se k holkám, brácha na holčičí oslavu dle mého nepatří - buď muže jít ke kamarádovi, s tátou, s babičkou.. možností je myslím dost a nemyslím, že by z toho měl nějaké trápení, ono taky co mezi holkama, když může mít lepší zábavu 🙂
@svetlus_pepca no taky její kamarádky jsou i jeho hlavní kamarádi, ale je fakt, že když za nima dolejzá, tak to nedělá dobrotu. Nejpíš ho s tatínkem zkusíme zapojit jinde, ale obávám se, že to nevyjde☹ Zkusím ještě něco vymyslet.... Babička neklapne..
A co se taky zeptat bráchy, jestli tam vůbec chce s těma hoklama být? Pokud ne, tak bych mu domluvila návštěvu u nějakého kamaráda. Pokud ano, tak bych se s dcerou domluvila, že by brácha rád na těch narozeniných byl.
Já bych dceři vyhověla. Chce babinec a na ty kluci prostě nepatří ani bráchové. Navrhuji, aby ho vzal někam tatínek. Myslím, že by syn mohl mít i radost, že bude mít pěkné odpoledne jenom s tátou. Sama znám jaké to je, když mladší sourozenec nedá pokoj a dodnes na to z dětství nemám nejlepší vzpomínky 😀 ☹..
Taky bych dceri vyhovela. Oslavy s kamoskama jsou naprosto normalni a mladsi sourozenci u toho dobrotu nedelaji a je fuk, jestli to jsou kluci nebo holky. U nas je to stejne - nejstarsi slavi narozky dokonce na nekolikrat - s nami, s tatou, s kamoskama. A kdyz slavi s kamoskama, tak ji to pritomnosti mladsich sourozencu fakt nekazim 😉 . Casem bude mit podobne pozadavky i mladsi sourozenec, je to naprosto normalni.
Heled a proc neudelate islavu rodinnou - babicky a rodice atp a pak holcici mejdan jen pro holky??
Já bych ho nikam neposílala, ale dohodla si s ním, ať holky nechá na pokoji. Hrála bych s ním nějaké hry nebo ho zapojila do nějaké práce a udělala z něho spiklence. My si to tu v té kuchyni taky užijeme, ne? 😀
@konidana Věřím, že něco vymyslíte 😉 Však svého syna znáte nejlíp jako rodiče.
@shine2015 Babičky navštěvujem postupně, tak jak se hodí, oni k nám nejezdí, my rodiče také jen popřejem a dáme dárečky , ale bez dortu (dva fakt nedělám, kdo by to jed? a navíc na Silvestra bude dobrot, zobání a jídla až až! 😝) Myslím, že narozky na 4x, z toho jedna oslava stačí 😉
@hojda jasně , že chce, je na ségře závislej (zato ona ho o to víc nemusí 😀). Taky chce vidět a ochutnat dort (u babiček nejspíš nebude)
@ojo taťka zajišťuje občerstvení
@konidana my delame oslavu jen jednu a takbze pozveme vsechny...ostatni popripade popreji dodatecne...ale nejstarsi dceri je 5...
Kdyby ji bylo vic a chtela "jen ksmosky" nepekla bych uz znovu dort pouze udelala pohosteni...nebo zakusky buchta apod
A ono jako ve 2+1 moc nevim jak to vymyslet aby tam nikdo nebyl....a zase nechavat ji cely byt pro sebe je taky blbost....
@shine2015 U nás je středobod oslava s kamarády a hlavně musí být s dortem 🙂 Aspoň je víc lidí na to, aby moc nezbylo 😉 Někdy máme i malý na rodinou oslavu(jen my 4, takže fakt malinký). Nějak to vymyslíme, kluka zapojíme v kuchyni, aby je moc neprudil🙂 A máme jen 2kk (předělaný z 1+1), takže tady se fakt nedá nic moc vymyslet.
Tomu rozumím.. Co by dělal chlap mezi samými ženskými? 😀. Pokud to jde, nechala bych holčičky slavit samotné a synkovi to nějak vysvětlila. Vlastně mě napadá - co na to říká on sám? Má už sedm, takže i nějaký ten vlastní názor. 🙂.
A koukám, že je odpověď bezpředmětná - dotaz je staršího data 🙂
@bajarys dopadlo to výborně, protože nám nasněžilo: dort + přípitek jsme si dali všichni, pak jsem šla se synem ven, on bobovat, já na běžky, a holky měly hodinu samy pro sebe, než se rozhodly jít taky ven. Nakonec doma děti zpucovaly řízky z kila masa, na mě zbyl sotva jeden malý:D
vidim, ze je to pase, ale napisu... kdyz jsem byla mala -okolo 9 let jsem si zacala oslavovat narozeniny i se svymi kamaradkami -muj bratr na oslave nikdy nebyl, nechapu ani, co by tam jako delal 🙂)) vzdycky byl mimo nekde, vedle v pokoji, venku apod. 🙂))) tyto oslavy -divci- mam dodnes 🙂)) a bez muzu 🙂))) je to mnohem lepsi 🙂))
Já když mám oslavu doma tak mladší brachove vždycky jedou s tátou na nějaký výlet aby se nám doma nemotali a nebylo jim to líto😊
Nebylo by to bráchovi líto, že by "musel" jet k babičce, když má segra oslavu? Pokud by zůstal doma, asi bych ho zapojila do "pomocnických" prací s Vámi - ví, že je to holčičí mejdan - ségra bude ráda, že se jim tam nebude "motat" - Ať si holky hrajou samy ... a on třeba bude rád, že může být napomocný 🙂 ... po novém roce budu řešit to samé s tím rozídlem, že máme dvě holčičky, oslavu chci udělat každé zvlášt se svými kamarádkami, tu druhou, co zrovna nebude slavit chci zapojit do toho, aby pomáhala mě, aby si nepřipadala odstrčená, ale důležitá 🙂. Ale samozřjmě záleží na povaze každého dítěte ... každé ocení něco jiného.