Dobrý den maminky prosím poraďte mám 4letou dceru a poslední dobou se mi začíná ppcuravat čím dál častěji.. Dřív chodila v noci na záchod a teď se ne vzbudí pocura se ale spí dal.. Může to mít nějakou souvislost s mladším sourozencem... Prosím poraďte co stim udělat..
Moji bude skoro 5 a porad se v noci pocura do plenek. Jinak je bez plen od 2,5let, do 3 nehody. V noci se probudi,odhodi pocuranou plenu,kolikrat se vycura jeste do nocniku / ja vlastne nevim,jak to je...mrano je plena na zemi pocurana a v nocniku curani/. Velmi pomaha kdyz se podari uhlidat,aby moc nepila.kdyz jde nahodou spat pozdeji,tj cca 22hod, tak to vydrzi az do rana....
Dcera je na noc bez plen až od 5 let. I tak je jednou měsíčně ještě nehoda.
Náš syn se přibližně od 3,5 roku nepočůrává. Když se narodilo mimino ve čtyřech letech opět se začal v noci počůrávat téměř pravidelně. Plínku jsme mu nevrátili, ale cca po hodině a půl spánku ho vytáhneme z postele polospící se vyčůrá do nočníku a pak je až do rána klid.
@lusinek12
probrala bych to s pediatrem jestli tam neni nejaka zdravotni pricina a pokud ne,tak proste vydrzet,ono to prejde.hlavne z toho nedelat zadne drama,zadne vycitky nebo sceny
Ahoj, pocuravani je nejčastěji spojeno s psychikou dítěte, napsala jsem na toto téma celý článek, kde podrobné vysvetluji příčiny a řešení. Pokud by tě to zajímalo, tak mi pošli správu, ráda ti pošlu odkaz ať už je postýlka suchá 🙂
@lusinek12 U nas to myslim si melo urcitou souvislost s narozenim sourozence. Nase dcerka se jeste taky nekdy pocura a ma uz pres 4 roky. Jen ona se teda pri pocurani vzbudi a prijde. Uz byla ve 3 letech i na noc bez plenek, ale 3 mesice po narozeni brasky se ze dne na den zacala v noci zase pocuravat. Byl to zlom, kdy najednou kazdou noc pocurana plenka. Trvalo to nejakych 10 mesicu, kdy byla noc co noc pocurana a az ted posledni mesic zkousime zase bez plenek. Ted zase naopak se ze dne na den prestala pocuravat. Nedelali jsme s tim vubec nic, vyckavali jsme a byli trpelivi a ono to obdobi pocuravani, zda se, samo odeslo.