Ahojky holky třeba mi někdo poradíte, mám dcerku jsou ji 3roky její porodní váha byla 2500g a 45 cm narozena v termínu a během 45 minut od kontrakci asi jsem je měla ale já to nevěděla myslela že to jsou ppslicci ale to je už jedno🤭🤭🤭kolik vám váží holčičky ta moje Teda ve 3 letech váží 10 kg a má 93cm a má strašně málo vlasů dr. říká že je vše v pořádku i podle grafu se tam pořád vleze i podle mě výšky a váhy a i podle manzelovych úaju tak nevím čím to může být třeba tím že sem nejedla maso v těhotenství a nevěděli byste jak jaké vitamíny ji koupit jinak dcerka je strašně živá akční a sní toho taky dost až se divím kam jo to leze děkuji
@melek5 mam stejnou dcerku 😃 stejne porodni miry, ve 3 letech ma ted 11 kg a 87 cm. Vubec neres, pokud si jede svou krivku podel te lekarske (nase je pod tretim percentilem, ale krivku kopiruje), tak se vykasli na doplnky stravy a podobne chujoviny 🙂 Ta nase je vysettena uplne komplet za ty tri roky a je cajk. Jen proste mala a drobna po mne. Uz to nasi lekarku vubec nevzrusuje 🙂
@tulikiss
ja vazila v prvni tride 13kg a jsem naprosto zdrava
Možná bych zkusila konzultaci ještě s jiným lékařem - řadu z nich lze zkontakovat i přes net. Je možné , že je vše ok, ale na tvém místě bych asi chtěla jistotu. Ad málo vlasů - tam to může být genetika, já mám taky pět a půl chlupu na hlavě a nic moc se s tím bohužel dělat nedá...
Dcera při porodu 44 cm, váha sice 3 kg, ale okamžitě klesla.. Dnes 6 let, stále je o cca 10 cm menší než vrstevníci, váží 14 kg. Jsme pod percentilem, ale křivka stoupá nahoru. Je zdravá, chytrá, bez problémů. Pro jistotu jsme s dr udělaly vloni komplet testy na vše.. Všechno v poradku😊
@sudylichozrout Joo tak to ráda slyším je strašně chytrá silná šťastná a dost akční děkuji už sem myslela že sem divná že to takhle nechávám ale pokud doktorka říká že je vše v pořádku tak sem v klidu jinak já sama mám 150 cm a sama sem byla nedonossena a v inkubátoru mamce sem se narodila v 15 asem zdravá a šťastná šťastné vdaná a čekám šestou holčičku tak děkuji 😍😍
Syn v 5 letech 101 cm, 14 kg, hluboko pod percentilem. Všechny testy a odběry v pořádku, holt se musím smířit s tím, že to bude mrňous😩 Ale pokud chceš mít jistotu, požádej lékařku o odběry nebo se nech přímo odeslat k odbornému lékaři... my byli na dětské endokrinoligii.
@melek5 No musel být na lačno, dělali mu odběry ani nevím na co všechno. Prohlížela, ptala se na výšku nás rodičů a prarodičů a rodinnou anamnezu. Pak jsme dostali žádanku na oční, potní test, ultrazvuk a rentgen kostí. Tam se ji něco nezdálo, tak musel absolvovat clonidinový test,- to bylo na celé dopoledne, brali mu 3x po hodině krev a přitom snižovali léky tlak, no žádná hitparáda, ale nakonec vše dopadlo dobře. Jako je to lítání po doktorech, jsem ráda, že to máme za sebou. Ale vzhledem k tvé výšce myslím, že bude prostě malá po tobě...😉
@melek5 no percentil 1 znamena ze jen jedno dite ze 100 je stejne nebo "horsi", tedy pokud nedosahuje ani percentil 1 tak to znamena, ze ve vaze je nejlehci ze 100 sledovanych deti. syn byl na percentilu 10 a doktorka mu brala krev a zjistovala alespon stitnou zlazu. jako muze byt proste mala jen drobnejsi ale urcite bych nechala nabrat krev.
Moje dcera ted ji byly 4r a ma 21,5 kg....a moje 9m dcera ma ted v tuhle chvilku 9kg...Tak nevim
Máme tříletou, porodní váha 4 120 gr. Jí jako vrabec. lítá jako šílená a má 16,3 kg. Je i veliká. Měří 104 cm. Vlasů má šíleně moc, stříháme každé 3 měsíce. Ale množství vlasů...to neřeš. Moje tchyně tvrdí, že můj muž neměl do třech let ani chlup a dneska je vlasáč a kudrnáč.
Syn bude mít 6 měsíců a má 9 kilo 🙊 přítel jako malej byl hubenej, maličkej a 10 kilo měl na roce. Nezdá se mi to v pořádku tedy. Ale jestli je zdravá, aktivní a šťastná tak se má dobře a nehrotila bych to. 🙂