Zdravím, poradíte mi někdo prosím jestli existuje nějaká obrázková knížka kde by se malému dítěti dalo vysvětlit a ukázat jak je na cestě další potomek? Mám 4 letého syna a za půl roku bude mít sourozence, pořád se ptá jak mám to miminko v bříšku a kdy už půjde ven atd. Tak mě napadlo jestli něco takového existuje, nejde mi o nějaké super podrobné realistické info ve smyslu spojení spermie a vajíčka ale spíš něco milého, jak je miminko v bříšku, jak pak bude na světě atd. Díky moc 🙂
Existuje 🙂 : Kateřina Janouchová - Jak jsem přišel na svět. Krásně vše vysvětlí srozumitelně pro malé dítě a se spoustou vtipných obrázků. Pro čtyřleťáka právě akorát.. jen tu naši čtyřletou breberku to moc nezaujalo, nechápu proč. Já jsem z té knížky byla nadšená.
Holky me by zajimalo, kdy jste svym detem oznamily ze budou mit sourozence? Az vam rostlo brisko nebo jste cekali az na pozdeji? 🙂
Děkuji za tipy 🙂
@setba Nám známí doporučovali knížku Jsi velká sestřička/Jsi velký bratříček (nebo tak nějak), ale zatím jsme po ní nekoukali, tak nemůžu hodnotit.
@kika266 Dceři jsou dva roky a řekla jsem jí to někdy po čtrnáctém týdnu, kdy už mi bylo trošku vidět bříško. Dcera ho chodí hladit, dává miminku pusinku. Už mi i oznámila, že až se miminko narodí, tak ho vykoupeme, přebalíme a oblíkneme, taky že mu bude podávat hračky a podobně 🙂 Vypadá to, že se zatím těší 🙂
http://mklife.cz/2-baliky-vyher-odkud-prichazej...
Tady je taky jedna i s rezenci
@kika266 Jo, tak teď se těší, ale co přijde, až bude miminko na světě, to se neví 🙂 Myslím, že teď si tak dokáže představit to miminko, ale už ne ty důsledky - jako že se bude muset dělit o pozornost, věci apod. Pro oboje prarodiče je to první vnouče, tak je docela rozmazlovaná, o to to pro ni bude těžší. Takže mám samozřejmě strach z toho, co přijde. Ale tohle mi dodává optimismu 🙂
@hanih No to se nedivim, je fakt, ze kdyz je vnouce prvni tak je jakoze rozmazlovano a pak prijde dalsi a vsichni jsou z nej hotovi 🙂, protoze je to zase miminko 🙂, ale to se casem podda si myslim, s miminkem se delit bude, ale jak bude vetsi, tak to bude maaamiii on mi to bereeee 😀
Syn má 29 měsíců a řekli jsme mu to hned 😊 na vánoce jsem pořídila knížku od Svojtky: jsi velkej bráška ,čekala bych od ní víc,ale i tak v ní budem často listovat a říkat co nás čeká 😊
Malé jsme to řekli hned, byla s náma na velkém ultrazvuku, vydržela celou dobu ticho, koukala, jen párkrát radostně volala hlavička ( slyšela to od paní doktroky) , mimi 😀 Zatím se těší hodně. Ale to neví co jí čeká,no 😀 Jinak máme knížku Ema naopak, tam se jí líbí jak si hraje s malým bratříčkem, potom Máme tě ráda- to čte pořád, a Odkud přicházejí děti.
https://www.knihydobrovsky.cz/bude-nas-o-jednoh...