Otázka byla přesunuta https://www.modrykonik.cz/forum/staram-se-o-detatko/jak-se-pripravit-na-druhe-dite-2/
Jsem na tom asi podobne, mam uz jednu dcerku a dalsi dite by se melo narodit, az ji bude 21 mesicu. Na spani potrebuje naproste ticho, tmu a i tak se ted v noci jeste dost budi... tak to bude zajimave. Nejak se s tim popereme 🙂 Doufam, ze za ten pulrok jeste stihne udelat nejaky pokrok a i lip spat.
Na to male se tesim moc a moc. Myslim, ze mensi rozdil mezi detmi je lepsi - budou si spolu vic rozumet a hrat. 🙂
Já budu mít holčičky přesně dva roky od sebe a bála jsem se hodně na začátku těhotenství, i když bylo plánované. Jednak mě zaskočilo, jak rychle se to povedlo a bylo to zrovna v době, kdy to s dcerou bylo nejnáročnější (nechodila, nejedla, nespala.....) Všichni kolem byli tak taktní, že mě neustále upozorňovali, jak to bude náročné, že dva roky je moc brzy, dokonce i naše pediatrička se zhrozila, že máme tak náročné dítě a chceme hned druhé.... Takže ty první měsíce jsem si moc neužívala, pořád jsem nad tím přemýšlela, jestli jsme se neunáhlili, bylo mi blbě, nikdo už kolem mě neběhal jako poprvé. Ale 9 měsíců je naštěstí dost dlouhá doba, aby se člověk srovnal se svými obavami a začal se těšit. Teď mám měsíc do porodu a nepřemýšlím nad tím, co bude a jaké to bude, protože to nikdy předem nevíš, jaký raubíř nebo naopak kliďas se nám narodí. Jediné, co se mi neustále vkrádá do hlavy je, jak to ponese starší dcera, hodně vyžaduje pozornost a je celkem přecitlivělá, tak se bojím, aby nebyla z toho nešťastná. Vím, že to bude těžké, ale taky vím, že si to dřív nebo později sedne a pak už to bude super. A když vidím dceru s podobně starými dětmi vím, že jsme se rozhodli správně a jsem ráda, že jsme nečekali, na úkor svého pohodlí.