Dohadování sourozenců. Jak se s těmi hádkami vypořádáváte vy?

3. únor 2023

Prosim vas, taky se u vss decka furt hadaj? Mam kluka a holku (8 a 6) a to je porsd nejake dohadovani, pretahovani, rvani… ta ho provokuje, ten ji bouchne, ona pak jeci a prasti ho taky, takze zase scenu dela on. Mne to leze brutalne na nervy, a pak na ne z plnych olic rvu, at na sebe nervou…kdyz jsou kazdy zvlast, tak to jsou zlata, ale spolecne to je vybusna smes. Na druhou stranu umi byt i kamosi jak hrom, kdy spolu kooperuji a kujou pikle. Takova schizofrenie. Jak se s temi hadkami vyporadavate vy?

kakba
3. únor 2023

Sourozenecka rivalita. U nas je to taky. Dokud to neni opravdu zapas nechavam bojovat. 😀 u me nasleduje 🍷🍷😀.

krisstina93
3. únor 2023

Klasika, mám tri děti a je to to samé :D chvíli si pěkně hrajou a za chvíli se o něco rvou, někdo přijde žalovat, další brečí 🤣 se segrou jsme byly stejné :D Já to ignoruju, když jde o blbost, zásah u leda když už se něčím mlátí a hrozí, ze se někdo ošklivě zraní.

jancazao
3. únor 2023

Já tě uklidním😆🤣😂 mým dětem je 11 a 13 a je to pořád stejný. Jako bys psala o nich.
Moje švagrová vždycky říkala, že bude hůř 😆

verujan
3. únor 2023

U nás naprosto stejné a téměř pořád kvůli blbostem. Třeba u snídaně: on se roztahuje, já mám málo místa. Místo toho, aby se posunuli, tak se hádají. U čištění zubů: on na mě prskl 1 kapku vody, on: já mám málo místa, ona se roztahuje... Když je čas, posílám je čistit zuby po jednom. Nejde to ale vždy. I tak se hádají, proč musím jít první? Ať jde on / ona, to samé večer sprcha... Já nechci pořád první, já chodím pořád... On se mi směje, následuje bouchanec, on jí vrátí dva a už je mela. No děs. Ale co, tady to jak vidím, taky dobře znáte a mohly byste pokračovat v seznamu blbostí, které jsou důvodem k hádkám 😀

jancazao
3. únor 2023

@verujan přesně a když už nemůžou nic vymyslet, tak "ať se na mě nedívá"😆😂🤣

verujan
3. únor 2023

@jancazao jo, přesně, to je u nás taky 😂 By mě zajímalo, kde na to chodí, když to mají všichni jako přes kopírák 🙂
Ale potom mě dojmou, když se zeptám: kterou osobu mají na celém světě nejraději. No nejsem to já, ale ten druhý sourozenec a mají to vzájemné😍

rencinka87
3. únor 2023

Dva kluci 3,5 a 6,5. Dokud netece krev, zaviram se do jine mistnosti a poustim sluchatka naplno 😁🙏
Kdyz mam dost psychickych sil, snazim se jim dokola vysvetlovat, ze mlacenim se stejne jejich spor nevyresi, ucim je vyjednavat a delat kompromisy.
Snazim se je vyslechnout, ale nedelam jim soudce, odmitam oznacovat, kdo je spatny, kdo je dobry. Navic, kdyz je servu oba najednou, semkne je to, urazi se na me a jdou si spolu hrat 😂😂
Obcas vidim, jak se fak snazi domluvit, i se navzajem omluvi, kdyz si ublizi, ale jinak se rezou jako kone vetsinu casu 😁

rencinka87
3. únor 2023

Kazdopadne je ale nutim byt spolu a domluvit se. Je to vycerpavajici, ale porad si opakuju, ze jednou se mi to vrati 😁 Napriklad nepraktikujeme, ze kazdy musi mit svoji hracku - jakoze jeden ma napr. Albi tuzku, tak musime koupit i druhemu, aby ji mohli oba najednou pouzivat, musi se dohodnout, navzajem se snazi si pomahat. A mladsi starsiho uci rozdelit se, myslet na ostatni.. Kdyz si jde treba pro rozinky, bere automaticky i brachovi. Starsi tohle nezna - byl tri roky hvezda jasna pro celou rodinu, takze ho takovy veci nenapadnou 😁

konidana
3. únor 2023

@jancazao jj byl to masakr. Furt v sobe😅 Ted uz to je trochu lepsi, se spis jeden druhemu vyhnou, ale obcas po sobe taky jeste vyjedou ( holka 15 kluk 13)

Lepsi bylo si jich nevsimat neresit. Zahnat do pokoje a zavrit za nima dvere. Pokud hrozil uraz nebo ujma na majetku, tak separovat od sebe.

jannym
4. únor 2023

@jancazao ano, nedychej na me, nekoukej se mi na postel…ctyrletak s devitiletou, jsou v sobe furt, kazda minuta miru je vykoupena tvrdymi boji

lamart
4. únor 2023

@jancazao přesně!
“ona se na mne dívá”
já: no tak se se dívá.
“když ona se dívá divně”
🤯

monikaa162
7. únor 2023

Mam taky 8 a 6 a občas je to boj 🙈

stef9328
7. únor 2023

Ja mam 4a 6,5 (holky), je to neco strašneho. A jedine kvuli tomu rvu doma i ja. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻umi si i hezky hrat (ale vetsinou jsou porad v sobe).
Takze neboj nejsi sama urcite!

glimmer
7. únor 2023

dokud neteče krev tak neřeším ... když po sobě hodně štěkají tak je pošlu každé do svého pokoje a je klid ...

j.kriv
7. únor 2023

@jancazao mám ten stejný věk a přesně... Ráno hlídám, aby se náhodou nesešly v koupelně nebo pokoji zároveň, stačí, že jsou pak spolu na chodbě 🙈

rotkapchen
3. bře 2023

@j.kriv holky, také 13 a (skoro) 11. Nemůžou spolu jít ani ráno do skoly. Odcházejí v intervalu 5—10 minut. A k tomu dvouletého v období vzdoru. Nejvíc se asi hádají o to, komu to jecici stvoření věnuje víc přízně. Dny máme teď zcela bombove. S manželem trávíme vetsinu dne schovavanim se před detmi.

@jancazao

j.kriv
3. bře 2023

@rotkapchen jo, teď starší byla na lyžáku, bože, taková klidná rána jsem nezažila ani nepamatuju 🙈 a přesně, k tomu 18 měsíční uječená siréna 🤣 když se nehádají ty dvě, tak brečí nebo vříská třetí 😂 ona je zbožňuje, ony jí utíkají a většinou se ještě připojí pes, který chce taky pozornost

rotkapchen
4. bře 2023

@j.kriv hihi, to je boží veselo.

konidana
4. bře 2023

@rotkapchen nasi take chodili od zacatku extra kazdy sam par minut po sobe. Mozna prvni tyden ci dva, kdyz nastoupil mladsi, tak sli spolu.