Zdravím, potřebovala bych radu 22.9. jsme se vystěhovali z bytu, myslela jsem, že vyúčtování za energie má být hned a majitelka bytu, která nežije v ČR mi napsala skrz email, že vyúčtování je jednou za rok a že to bude po Novém roce, před týdnem jsem ji psala a ani neodepsala a přestala reagovat, myslím si že si peníze chce nechat, podle stavu co jsem si počítala, by nám měla vracet přes 11 tisíc. Rada jak postupovat? Děkuji.
@sonickajehl1 My když jsme se stěhovali tak i elektrika byla vyúčtována až za x měsíců, v běžném termínu kdy se dělá vyúčtování i ostatním.
My se stěhovali na konci září a taky ještě nemáme, prý cca březen... Nikdy jsme v tomhle problém neměli, takže to beru tak, že je to ok
Ještě brzo. Sama pronajímám byt v paneláku a začátkem ledna se dělají sice odecty, ale než to zpracují, tak to trvá dlouho. Jo a pokud je přeplatek, tak mají termín až do 31/8. 🤦 Mě ty přeplatky chodily až tak v červenci co si pamatuji, současní podnájemníci mají furt nedoplatky. Ale tohle má asi každej barák jinak.
@sonickajehl1 vyúčtování sme měli vždy v červnu a stejně tak nám to udělala i po odstehovani, neviděla jsem v tom problém
Třeba u elektřiny jde udělat mimořádný odpočet při ukončení nájmu, ale třeba vodu a teplo v bytovém domě se odečítá jednou za rok a pak se rozpočítává. U nás jsou třeba odečty v prosinci, ale vyúčtování až v dubnu.