Vyúčtování za energie - majitelka nereaguje. Jak postupovat?

sonickajehl1
19. led 2022

Zdravím, potřebovala bych radu 22.9. jsme se vystěhovali z bytu, myslela jsem, že vyúčtování za energie má být hned a majitelka bytu, která nežije v ČR mi napsala skrz email, že vyúčtování je jednou za rok a že to bude po Novém roce, před týdnem jsem ji psala a ani neodepsala a přestala reagovat, myslím si že si peníze chce nechat, podle stavu co jsem si počítala, by nám měla vracet přes 11 tisíc. Rada jak postupovat? Děkuji.

hojda
19. led 2022

Třeba u elektřiny jde udělat mimořádný odpočet při ukončení nájmu, ale třeba vodu a teplo v bytovém domě se odečítá jednou za rok a pak se rozpočítává. U nás jsou třeba odečty v prosinci, ale vyúčtování až v dubnu.

klokanka31
19. led 2022

@sonickajehl1 My když jsme se stěhovali tak i elektrika byla vyúčtována až za x měsíců, v běžném termínu kdy se dělá vyúčtování i ostatním.

jako_mala_holka
19. led 2022

My se stěhovali na konci září a taky ještě nemáme, prý cca březen... Nikdy jsme v tomhle problém neměli, takže to beru tak, že je to ok

me_druhe_ja
19. led 2022

Ještě brzo. Sama pronajímám byt v paneláku a začátkem ledna se dělají sice odecty, ale než to zpracují, tak to trvá dlouho. Jo a pokud je přeplatek, tak mají termín až do 31/8. 🤦 Mě ty přeplatky chodily až tak v červenci co si pamatuji, současní podnájemníci mají furt nedoplatky. Ale tohle má asi každej barák jinak.

jjasmina
19. led 2022

@sonickajehl1 vyúčtování sme měli vždy v červnu a stejně tak nám to udělala i po odstehovani, neviděla jsem v tom problém