Ahoj máte prosím někdo zkušenost? Bydlíme v pronájmu … Voda ele i teplo je psané na majitelku bytu … bydlíme tu od července ale tak září- říjen maximálně se chci stěhovat do menšího … Platím dost vysoké zálohy a dala jsem i 20 000 vratnou kauci právě na ně - z bývalých nájemníků nemohla peníze pak dostat… a Tak se ptám když budu odcházet v září napr. Bude se moc udělat předběžné vyúčtování? Aby pak třeba další nájemník jel zas od začátku ? A mě se vrátily peníze hned ?
Elektřina jde (mimořádný odečet), voda a teplo pro celý dům a výpověď 3 měsíce. Kauce nebo její část se většinou vrací až po vyúčtování služeb. https://idealninajemce.cz/radce/jak-to-chodi-s-...
@kekita Promiň ale myslím, že do toho Ti vůbec nic není ☺️ ani jsem se Tě neptala na to jestli je vhodné se po 3m stěhovat 😊 Jen jsem uváděla situaci ale otázka zněla jinak. Ano majitelka to ví a věděla to hned že je to na kratší dobu… Ve smlouvě ani nemám, že to musím dát vědět 3 měsíce dopředu ☺️🙏
@annacb to zalezi na smlouve a majitelce. U nas to treba jde udelat na elektrine (zaplati se proste mimoradna fakturace), ale voda a teplo se proste rozuctovava celemu baraku jednou rocne a proste to nejde.... Ale urcite to jde odecist a nechat si pribliznou sumu a tu pak po vyuctovani vratit.
Jinak pro info-myslim, ze vratna kauce je na poskozeni vybaveni bytu a ne na nedoplatky za energie.