Ahoj, chtěla bych se zeptat, z důvodu že jsem otěhotněla jsem musela ukončit podnájem na dobu určitou a to do 1.4.2022.
Psala jsem si s paní a ta mi napsala, že mi kauci nevrátí, tomu rozumím a chápu, že ji vznikla škoda, akorát mě zarazilo, že mi odepsala, že doplácení po mně ASI chtít nebude. Byt už jsem v pořádku předala a už se normálně nabízí na realitkách. Má otázka zní, může po mně požadovat další peníze? To je asi blbost ne?
@sonickajehl1 Proč ses nezeptala přímo paní? Jak my máme vědět, co máš ve smlouvě. Co je psáno, to je dáno. Pokud nemáš ve smlouvě zapsané další jistiny, či platby tak po tobě další peníze chtít nemůže. Samozřejmě nepočítám energie, pokud si je platila ve formou "k nájmu" a přijde nedoplatek, bude po tobě peníze chtít, to je logické.
@sonickajehl1 Co máš v předávacím protokolu u bytu?? Ty jsi předala byt s tím, že ani nevíš, zda teda ještě budeš něco platit? Jsi tam na ten zbytek doby mohla najít někoho místo sebe (často se to právě takto dělá).
Mely jste podepsat skonceni dohodou a vyresit penize. Minimalne muze chtit doplatek energii(vyuctovani jeste nemas?). A tu kauci si vzala za co? Taky by ji mela vyucovat…
@sonickajehl1 No tak já měla určitou výpovědní lhůtu, takže když jsem odcházela platila jsem poslední nájem tam i v novém, ikdyz jsem byla prestehovana během pár dnů. Což asi vyřešila tou kaucí. Může po tobě chtít i doplatit energie až přijde vyúčtování. Nevím jak jste měli postavenou smlouvu.