Ahoj maminky, s dcerkou se budeme stěhovat do většího bytu.
V mým nynějším bytě mám energie vc. nájmu, takže nemám zkušenosti. Nový byt je 80m2 1+1 a je tam kotel, takže elektřina a plyn je na mě, jenomže já bych prosím potřebovala poradit - kde je to výhodné a kolik si mám tak zhruba platit? Abych nedoplácela, Př.. (bez do cezu, platíme s 3 lidmi 2000,- za vše a nedoplacime) něco takového.. stručně a ať to prosím chápu.. děkuji moc❤️🤣
@marcicek84 Děkuji za dodatkový komentář. 🙂
Nejsem úplně hloupá asi jak se zdá, vím, ze každý platí jinak, ale zajímalo mě kde jsou spokojeni a na kolik to vychází pro velkou rodinu třeba atd. 🙂
Jenže to, co chceš vědět, Ti tu stejně nikdo nenapíše, respektive ty informace, kolik tady kdo platí, Ti budou k ničemu. Cena se liší dle lokality, dle dodavatele, v každém regionu je nějaký majoritní dodavatel, každý protopí různě...
Kromě toho dnes není úplně ideální doba na to někam přecházet, obzvlášť pokud v tom bytě už ten plyn přihlášený je - pak bych se primárně zajímala o to, jaké jsou podmínky, zda tam třeba není ještě výhodná fixace z dřívějška, a podle toho buď nechala energie převést na sebe, nebo šla hledat.
V dnešní době bych se hlavně dívala po větších a stabilnějších dodavatelích, pokud nebudeš přebírat dosavadní smlouvy. Krachy dodavatelů nejsou bohužel u konce, tak ať si ušetříš stres.
Tohle je hodně těžký. Ja ti tady můžu napsat, ze jsem spokojená u ČEZu (máme teda jen eletriku) , ale třeba moji rodiče prechazeli s eletrikou do Inogi, kde mají plyn a bylo to pro ně výhodnější.
pokud nelze převzít stávající smlouvy, tak požádej innogy, čez, eon, MND o nabídky a uvidíš, na spotřebu za minulý rok se zeptej předcházejících nájemníků/majitelů, podle toho ti ty společnosti udělají nabídku a navrhnou zálohy. S tím kotlem už můžou být celkem rozdíly. Já sympatizuju s MND 🙂
Osobne bych volila Innogy nebo CEZ (jsou dodavateli posledni instance,takze ti nezkrachuji jak ti mali)
Chces blbinu,kazdy plati dle spotreby,v nekterych bytech musis topit vic v jinych vubec,vsude jsou ted ceny vysoke a kde nejsou,ti mali levnejsi krachuji