Pojištění bytu. Myslíte, že je to v pořádku?

minnie79
10. dub 2024

Dobrý den, jdu si k vám pro radu.
Mám přítele a občas u něj přespím, jinak mám svoje bydlení. Přítel přišel s tím, že mu volal majitel bytu, že ví že se v bytě zdržuji a že by mě potřeboval dát na pojišťovnu.
Myslíte si, že je to v pořádku?
Já za vším vždy něco vidím, ale v tomhle se opravdu nevyznám.
Děkuji za odpovědi ❤️

martina1317
10. dub 2024

@minnie79 a na jakou pojistovnu jako? Jedine co, tak se to hlasi SVJ… ale … neresila bych to. Samy mame byt, ktery pronajimame a neresime. Psany byl na najemce - manzele, kteri meli ve stridavce deti, ktere tam obcas byly, ruzne se stridali, a nikam jsme je nehlasili…. Nerozumim proc. Leda ze by pak pan pronajimatel chtel vyssi zalohy na energie a treba i vyssi najem…

helen_h
10. dub 2024

@minnie79 Ano, upravoval se počet trvale žijících osob kvůli společným poplatkům: energie ve společných prostorách, poplatky za odpad ap. S pojištovnou to nemělo nic společného, pojišťuje se domácnost či nemovitost a počítám, že pojistitel bude majitel, takže nechápu, k čemu by potřeboval u pojištění počet osob užívajících byt...

dandaa
10. dub 2024

Hlásíme takto osoby navíc do evidenčního listu. U pojištění by mělo být ,že se byt pronajímá a kdo v něm žije. Takže stačí jen ta evidence u svj .

eviicka
10. dub 2024

Také mi to přijde zvláštní, na SVJ ano, ale i tam se hlásí trvalé bydlící osoby (jak často tam spíš?). Ale i na to SVJ se nahlásí jen číslo-počet, nic dalšího.
Není tam nějaký komunikační šum? A co chce majitel po vás? Údaje, větší nájem? Nebo se jen ptal jak to je.

minnie79
autor
10. dub 2024

@eviicka chce údaje z OP. Já to právě moc nechápu. Spím tam někdy 3x někdy víckrát, podle toho jak to vyjde.

eviicka
10. dub 2024

@minnie79 zvláštní, tak spaní 3 a vícekrát týdně už je dost. To už beru, jako druhá osoba. Ale já to tedy od nájemníků, kromě nájemní smlouvy nikde nepotřebuji (a v nájemní smlouvě mám jen dospělé, dítě ne, na SVJ jsou hlášeni všichni tři). Těžko říct, jaké podmínky tam SVJ má.

heidi91
30. črc 2024

Mě by teda zajímalo na jakou pojišťovnu :D

veronicka89
30. črc 2024

Tak ono zas az tak scifi to neni , sice nebim uplne proc to uplne zajima majitele ale v podstate kdybys tam nebyla nahlasena a neco si provedla , muze to jit z tve pojistky , ptz nejsi vedena jako ten co ten byt obyva ...

Takze to pojistovna treba zaplati, v případě že tv rozbije ten co v pojistce je jako obyvatel bytu , tv pojistka nezaplatí...

Jediné že je majitel bytu pojišťovací...to by dávalo asi víc smysl...😀

veronicka89
30. črc 2024

@minnie79 jinak pokud tam v podstate skoro bydlíš je nahlášení majiteli i s OP běžné...