Dobrý den, jdu si k vám pro radu.
Mám přítele a občas u něj přespím, jinak mám svoje bydlení. Přítel přišel s tím, že mu volal majitel bytu, že ví že se v bytě zdržuji a že by mě potřeboval dát na pojišťovnu.
Myslíte si, že je to v pořádku?
Já za vším vždy něco vidím, ale v tomhle se opravdu nevyznám.
Děkuji za odpovědi ❤️
@minnie79 Ano, upravoval se počet trvale žijících osob kvůli společným poplatkům: energie ve společných prostorách, poplatky za odpad ap. S pojištovnou to nemělo nic společného, pojišťuje se domácnost či nemovitost a počítám, že pojistitel bude majitel, takže nechápu, k čemu by potřeboval u pojištění počet osob užívajících byt...
Hlásíme takto osoby navíc do evidenčního listu. U pojištění by mělo být ,že se byt pronajímá a kdo v něm žije. Takže stačí jen ta evidence u svj .
Také mi to přijde zvláštní, na SVJ ano, ale i tam se hlásí trvalé bydlící osoby (jak často tam spíš?). Ale i na to SVJ se nahlásí jen číslo-počet, nic dalšího.
Není tam nějaký komunikační šum? A co chce majitel po vás? Údaje, větší nájem? Nebo se jen ptal jak to je.
Mě by teda zajímalo na jakou pojišťovnu :D
Tak ono zas az tak scifi to neni , sice nebim uplne proc to uplne zajima majitele ale v podstate kdybys tam nebyla nahlasena a neco si provedla , muze to jit z tve pojistky , ptz nejsi vedena jako ten co ten byt obyva ...
Takze to pojistovna treba zaplati, v případě že tv rozbije ten co v pojistce je jako obyvatel bytu , tv pojistka nezaplatí...
Jediné že je majitel bytu pojišťovací...to by dávalo asi víc smysl...😀
@minnie79 jinak pokud tam v podstate skoro bydlíš je nahlášení majiteli i s OP běžné...
@minnie79 a na jakou pojistovnu jako? Jedine co, tak se to hlasi SVJ… ale … neresila bych to. Samy mame byt, ktery pronajimame a neresime. Psany byl na najemce - manzele, kteri meli ve stridavce deti, ktere tam obcas byly, ruzne se stridali, a nikam jsme je nehlasili…. Nerozumim proc. Leda ze by pak pan pronajimatel chtel vyssi zalohy na energie a treba i vyssi najem…