Neplacení nájemného - mohu podat trestní oznámení na nájemníka?

natykl
25. dub 2019

Zdravím všechny, mám dotaz.. Je možné na nájemníka který nezaplatil nájem podat trestní oznámení za podvod? Někde jsem o tom slyšela, že se to takto řeší, nejsme totiž jediní kterým paní neplatila, navíc je nezaměstnaná a má asi půl milionové dluhy takže by se to mohlo možná brát jako že nás paní uvedla v omyl, nemáte s tím někdo zkušenosti?

j.a.n.i
25. dub 2019

@natykl V jaky omyl te uvedla?

mates133
25. dub 2019

Resili jsme podobné,neni to tak jednoduche,ale v zasade nejdriv je potreba ho dostat z bytu,aby se dluhy nezvetsovali.Pak jsme skutecne podali k soudu,nastesti nas to stalo jen manipulacni poplatek,k soudu se nedostavili,odsoudili je,nic nezaplatili,predano exekutorovi,ale vzhledem k tomu,ze uz jsme kolikati v rade,stejne nic nedostaneme.Pri stehovani nam jeste ukradli pracku a lednicku,suma sumarum jsem hlavne rada,ze jsme se jich zbavili pomerne rychle.

mates133
25. dub 2019

Jinak k soudu to nebylo uvedeni v omyl nebo tak neco,ale proste neplnili k cemu se ve smlouve zavazali a to staci..dostat neplaticiho nejemnika z bytu neni vubec snadne,jedina obrana je vysoka kauce..

mates133
25. dub 2019

Jinak k soudu to dat neco stoji a jestli ma pani dkuhy,tak se vam vynalozene prostredky nikdy nevrati,bohuzel..

anita003
25. dub 2019

@natykl Koukám, že jsi taky z NJ... Nemáš v bytě náhodou Podešvovy? :D

ariadna12
25. dub 2019

Trestni oznameni podat lze, ale s nejvetsi pravdepodobnosti mu nebude vyhoveno (civilnepravni vec, ktera lze resit i jinymi prostredky, nez trestne pravnimi).

makronka222
26. dub 2019

V dnesni dobe, kdy se da porad v pohode pracovat na cerno/brigady a zbytek na ruku atp je kravina se zabyvat soudem. Bude to prachy stat opet jen vas