Nájemní smouva (voda) a Úřad práce. Máte také tak někdo řešené?

alenatermerova
6. lis 2024

ahoj dokládám další příspěvek na bydlení v nájemní smlouvě mám uvedeno 11 tis a že je v tom započítaná voda kterou ale já neplatím proto to tam nemám rozepsaný...to si řeší majitel..nemám tam ani uvedeno že bych měla dostávat přeplatky atd.....a minule nebyl problém a ted na mě jedna paní vybalila že musím doložit kolik platim za vodu....jak jí mám vysvětlit že vodu prostě neplatím proto to v tý nájemní smlouvě není rozepsaný....hádala jsem se s ní asi 20min...máte někdo taky takhle řešenou nájemní smlouvu???

moudivlacek
6. lis 2024

To je zvláštní a pro pronajímatele nevýhodné si myslím, co se stane, když budeš mít nějakou obrovskou spotřebu vody, to nebudeš muset doplácet? S tím ÚP neporadím, snad někdo bude vědět.

alenatermerova
autor
6. lis 2024

no takhle upřímně máme mezi sebou prostě dohodu že 3000 z toho jde na vodu takže přeplatky nedoplatky si vyřizujem osobně ale tak že si předáme peníze a on si to tam třeba doplatí za sebe .....ale nemáme nic ve smlouvě ..vyúčtování za vodu mi přinese vždy jednou ročně osobně papír abych mu věřila částku

lencaa11
6. lis 2024

@alenatermerova tak když zadáte příspěvek kde je to jasné napsané náklady na bydlení tak je jasný že to chtějí doložit bez toho vám to nejspíš nedají hlavně oni to některé úřady hlídají aby majitele nezneužívali částku nájmu ...úřad na to má plné právo to chtít ...tak ať vám majitel napise zálohy a vše co je potřeba

veruuu_kubesovic
6. lis 2024

@alenatermerova já teda když jsem měla příspěvek na bydlení tak jsem měla I formulář, kde jsem psala kolik platím nájem, kolik platím elektřinu, kolik platím plyn, kolik platím vodu...majitelka mi to tehdy rozpocitala.
A tohle se prostě priznat musí, když o něco žádáš, oni to musí propocitat podle něčeho 🤔

katjja123
6. lis 2024

A kolik zadavate do formuláře, že platíte nájemné?

alenatermerova
autor
11. lis 2024

no tak plyn a elektřinu jim nosim od dodavatelů potvrzení to si platim sama a do nákladů na bydlení zadávám 11tis. protože ve smlouvě mám napsáno 11000 a že to v tom zahrnuje poplatek za vodu a domovní věci správa atd...a minulý půlrok to nepotřebovala paní na úřadě a ted jiná to chtěla....majitel mi to odmíta rozepsat že jim do toho nic není...je mi jasný že to dělá schválně

lencaa11
11. lis 2024

@alenatermerova bohužel jim do toho je hodně a teď se nedávno měnili nejake zas pravidla co vím od zname a musí to mit vše rozepsané už nějakou dobu pokud to majitel odmítá jde vidět že nájem má hodně nahoře a proto právě úřad chce zjistit zda toho majitel nezneuziva

katjja123
11. lis 2024

@alenatermerova tak ale to je od vás podvod, nemůžete udávat nájem 11 000 když, to čistý nájem není 🤥

moudivlacek
11. lis 2024

Tak buď to majitel rozepíše, nebo holt příspěvek nebude, nevím, mamka spravuje několik nájemních domů a nevím, že by někde byla voda součástí nájmu a nešla by do potvrzení pro ÚP rozepsat, nevím, co z toho pan majitel má, ale budiž.

alenatermerova
autor
12. lis 2024

no to já právě taky nevím co z toho má ...mě řekl že pronajímá byt ne kvůli charitě ale aby vydělal proto jim nechce dát info o vodě.....dal jako nenápadně najevo že proto se mu nelíbí že pobírám ten příspěvek prý at si najdu lépe placenou práci.....říkám tak zaprvé já sem ve své práci spokojená plat mám ideální jen prostě jsem sama s dcerou tak mi pomůže každá koruna když na to mám nárok...a jinak já neuvěděla nikde nájem paní mi ty papíry vyplnuje vždy sama já ji jen řekla částky a slovně sem jí řekla že mi majitel řekl že 2000 z toho jdou na vodu jen na to nemám papír tak si to tam asi minulý půlrok sama vypsala takto

lencaa11
13. lis 2024

@alenatermerova tak to byla asi paní které to stačilo a i to vedoucí její neřešila teď jsou různé právě změny a hodně se to kontroluje to že to majitel tak to naznačil je jasné že nájem je jiný než mu platíte a tím pádem to nechce přiznat teď záleží zda vám ten příspěvek bude hodně chybět nebo zda ne

vendes
13. lis 2024

My to tedy máme vše rozepsané ve smlouvě a dostáváme roční vyúčtování. Vemte to roční vyúčtování, o kterém píšete, však v něm musí být uvedeno, co jde na vodu/teplo/fond oprav/další náklady typu úklid společných prostor. Pokud to takhle nedostáváte, tak bude mít váš domácí nájem nadsazený skrz tyto položky. Z pohledu úřednice je zcela z pořádku, že chce tyhle věci vědět a nespokojí se s ústním sdělením typu "1000 Kč za vodu/měsíc".