Zdravím, mám takový dotaz
Bydlím v menší řadovce, nás barák má 6 pater tudíž 6 bytu
Jsem v podnájmu v jednom z nich
Ted jsem zjistila že na nas být je napojeno celé osvětlení chodeb, osvětlení zahrady a voda na zahradě taky
Ve smlouvě nic nemáme
Neměl by být nějaký společný fond a platit to všichni sousedé?paní majitelka dělá mrtvého brouka...
V bytě bydlím 4 roky....nevíte co ted stim?
Elektřinu ve společných prostorách by měli platit všichni. Ale příjde mi divný, kdo by to takhle blbě napojil. Proč si myslíš, že je to napojený na vás? kontaktovala bych předsedu SVJ, když to majitelka neřeší.
@betelgeuzz byl u nás elektrikář na opravu pojistek a taktéž se tomu divil a hned nás informoval
Společně prostory nemají zvlášť pojistky nic, je to všechno napojene na náš byt
A soudedi taktéž neplatí žádný fond
Ja jak bydlím sama se v tom bohužel vůbec neorientuju a nevyznam 😔
@betelgeuzz tak driv se to ve starsich barakach neresilo. Na chodbe ci ve sklepe treba svetlo nebylo vubec , a pak tam proste nekdo podomacku natahnul draty od sebe nebo proste odkudkoli to slo. V dome co bydli mama se to predelavalo pred par lety az. Musel se dat dalsi elektromer a jistice.
@kamila008 Máte v domě SVJ nebo domovnika? Po majitelce bytu bych chtěla vyúčtování za loňský rok. Tam by měli být vypsané položky co všechno platíš. Společná elektrika a voda nemusí jít a většinou ani nejde z dlouhodobých záloh na opravy. Ale je to právě rozpočítané v tom vyúčtování přimo jako společna voda, eletrika a teplo. Nam teda vyúčtování dela Bytové družstvo. Ale nevím jak to máte vy.
Pokud to tak je, tak je to masakr.
@konidana mamka bydlí v 60 let starém domě a napojený zvlášť to mají, tak mě to překvapuje. A že by v dnešní době bylo někomu jedno, že platí elektřinu ostatním, ještě víc.
@betelgeuzz asi se jedna jeste o starsi domy, tipla bych velke rodinne (napr.vily z prvni tepubliky) rozdelene (dodatecne) treba na 4 byty nebo malinke bytovky. A ty lidi to treba vubec nevedi, kde je co a kam napojeno. Ale je fakt, ze dneska uz to asi neni tak caste jako driv, kdokoli na to narazil , tak to uz davno predelal.
Tohle je blbé, rozhodně mají platit všichni. Voda a elektřina ze společných prostor se vypočítává počtem bytů nebo osob. Majitelce pošlete výzvu a obrátila bych se i na předsedu SVJ.
No a kdyz tam bydlíš 4 roky, tak se asi za ty čtyři roky muselo dělat roční vyúčtování, takže bud nějaké preplatky nebo nedoplatky,to se o to nikdo nezajímal?ani majitel? To je nějaké divné,ne?
Tak to bude asi soucast najmu ne?
@kamila008 mělo by to být rozpocitane na všechny byty co tam jsou 😊 my to ve výpisu služeb máme vidět